Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

И ДАЉЕ БУКТИ РАТ ПРЕДСЕДНИКА ВЕЧИТИХ: Мијаиловић узвратио Човићу - "Не могу да живим у свињцу"

18.03.2023. 17:17
Пише:
Србија Данас
Nebojša Čović, Ostoja Mijailović
Небојша Човић, Остоја Мијаиловић / Извор: МН Press

Одговор из Хумске.

Председник KK Партизан Остоја Мијаиловић одговорио је на речи првог човека Црвене звезде Небојше Човића у јутарњем програму РТС-а. 

ОСТОЈА МИЈАИЛОВИЋ АПЕЛУЈЕ: ФК Партизан прети катастрофа, потребно је хитно решење

ОСТОЈА МИЈАИЛОВИЋ АПЕЛУЈЕ: ФК Партизан прети катастрофа, потребно је хитно решење

ЧОВИЋ БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Лаици у форми олоша позиционирани у кошарци нам приписују рекреативна такмичења

ЧОВИЋ БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Лаици у форми олоша позиционирани у кошарци нам приписују рекреативна такмичења

СТИГЛО ОБЈАШЊЕЊЕ: Ево да ли ће Лесор играти у Подгорици

СТИГЛО ОБЈАШЊЕЊЕ: Ево да ли ће Лесор играти у Подгорици

Председник Звезде је рекао да "лаици у форми олоша позиционирани у кошарци приписују Звезди рекреативна такмичења и да Звезда има не знам колико пара" очигледно алудирајући на председник вечитог ривала. 

Мијаиловић је експресно одговорио путем клупске телевизије црно-белих. 

- Ситуација се, чини ми се, мало мења по том питању... Ја први да живим у свињцу, не могу. Навикао сам да живим у уређеном систему, не могу да живим у свињцу, нисам такав и не могу да функционишем тако - почео је Мијаиловић. 

Ostoja Mijailović
Остоја Мијаиловић / Извор: МН Press

- Можда сам некад покушавао да се умажем у блату, да будем у блату, али онда одем у купатило, истуширам се, пресвучем се и кажем себи, "једноставно то није тој свет, ти нећеш да будеш у њему таман не постојао у некој организацији". То не могу и нећу да радим, а да ли су то манири неких других видимо по ономе што је остало иза нас. Мислим да постоји једна ствар која је јако важна, а која се десила у завршници прошле сезоне, где је АБА лига показала, хајде да кажем, неке мишиће које претходне сезоне нису показивали. Било је пражњења дворана, били су кажњавани клубови. Ево кажњен је сада Лесор за ствар коју је направио против нашег градског ривала. И сви смо ми изашли, и Жељко Обрадовић је рекао, извинио се Филипу Петрушеву, и ја сам изашао и рекао да то није у реду и тако даље. Значи, Лесор је сам рекао да му је жао што се десило и тако даље. И дође АБА лига и пресуди вам три утакмице и 10.000 евра казна. Нећемо да се жалимо на ту казну, нећемо зато што је наш играч погрешио, али то не значи да играча треба да убијемо, да обесимо, да га сатанизујемо, да он треба да иде у затвор зато што је гурнуо играча после утакмице... То би практично значило да би у НБА пола играча требало да буде похапшено. Сећате се шта је Јокић урадио прошле године, као МВП, прегорео му фитиљ, погрешио је и наставља се даље...

Хвали Мијаиловић регионално такмичење. 

- Мислим да је јако важно што је АБА, што је Милија Војиновић, не чинећи добро Партизану а штету неком другом клубу, донео неке одлуке прошле сезоне. Једноставно је рекао биће пражњена дворана ако се деси "то и то", и нема поговора. И то су урардили. Да ли се десило нешто? Није се десило ништа. Да ли је неко изгубио главу? Па шта, сад ће неко медијски да вас притиска, да вам каже да сте аутолимар, да сте сељак, да сте лопов, криминалац, наркодлилер и тако даље. Па његов циљ и кад вам све то прича јесте да вас победи на вербални начин. Није њему циљ да вас победи на спортски начин. Тако да, давно смо ми то превазишли, могу да причају шта хоће...  Пси лају, каравни пролазе и иду својим правцем...

Од челника АБА Лиге Мијаиловић тражи смао да не дозволе сцене каквих смо се нагледали претходних година у самим завршницама.

- За нас је јако важно да АБА лига као такмичење буде финансијски самостлно и да одржава све своје обавезе. Али опет постоје неке ствари, на којима нећу замерити, а које треба да буду другачије... АБА лига, мислим на менаџмент, спортски сектор, мислим на Милију Војиновића и екипу која води тај спортски сектор, мора да пронађе начин како год знају и умеју да се реши питање завршнице АБА лиге. Дакле, ово је готово већ пета шеста сезона коју прате многобројни скандали када дође завршница АБА лиге. Једноставно, оно се мери са избијањем међудржавног рата и тако даље. Мислим да то не треба ником и мислим да је ово јако деликатан тренутак и да је ово сезона у којој АБА лига да покаже своју озбиљност зато што се ми припремамо за 2025. годину да као АБА лига конкуришемо за нека сигурна места у Евролиги. Да ли ће то бити или неће, заиста не знам, али ми се боримо да имамо што више места у некој проширеној Евролиги, али за шта ми да се боримо ако дођемо у ситуацију да, слободно ћу рећи, имамо онакав свињац у самим завршницама - каже Мијаиловић.

Ostoja Mijailović
Остоја Мијаиловић / Извор: МН Press

- То је једина ствар која нама свима недостаје и то је једина ствар која ником овде не прија, и једина ствар коју нико нормалан не може да назове нормалном, зато што оно што се дешава овде у завршницама АБА лиге, поготово последњих шест година једноставно не личи ни на шта и не заслужује нико. Тако да ту очекујем мало више поштовања према Партизану, мало више поштовања према нашем стручном штабу који има толико искуства, мало више поштовања према улагању и на крају мало више поштовања према броју навијача који ми дајемо да ова АБА лига буде гледана и да привуче толике спонзоре.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Лорена Гомез, снаја Серхиа Рамоса