Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЧИЈА ЈЕ АРЕНА, ДА ЛИ СТИЖЕ ПЛЕЈМЕЈКЕР, О ОСТАНКУ ПАНТЕРА: Мијаиловић отворено о стању у Партизану

15.12.2023. 10:56
Пише:
Србија Данас
Ostoja Mijailović, Zoran Savić
Остоја Мијаиловић, Зоран Савић / Извор: МН Press

Занимљиво излагање...

Кошаркаши Партизана су славили на гостовању Жалгирису у 14. колу Евролиге, а председник црно-белих Остоја Мијаиловић се у разговору за ТВ Прва осврнуо на тај дуел. 

ПОЗНАТА ЦИФРА: Мијаиловић открио колики је буџет ПартизанаOstoja Mijailović

ПОЗНАТА ЦИФРА: Мијаиловић открио колики је буџет Партизана

ОБРАДОВИЋ НАКОН ПОБЕДЕ У КАУНАСУ: "Имали смо одговор на све"Željko Obradović

ОБРАДОВИЋ НАКОН ПОБЕДЕ У КАУНАСУ: "Имали смо одговор на све"

ТРЕНЕР ЖАЛГИРИСА У НЕВЕРИЦИ: "Партизан је дао 93 поена у НАШОЈ АРЕНИ, то су огромне бројке"Kazis Maksvitis

ТРЕНЕР ЖАЛГИРИСА У НЕВЕРИЦИ: "Партизан је дао 93 поена у НАШОЈ АРЕНИ, то су огромне бројке"

- Заиста велика победа за нас, незгодна екипа, незгодно гостовање. Добра екипа, добри навијачи. Тамо су губиле екипе и које су најбоље у Европи. Честитам играчима, стручном штабу и важну честитку упућујем и медицинском тиму. Имали смо седам повређених играча, а они су вредно радили на њиховом опоравку. Сви се чуде што играчи пуно зарађају, али морамо бити реални да ћемо ми ове сезоне ако дођемо до краја и АБА лиге и Евролиге, имаћемо скоро 100 утакмица до краја сезоне. Наш чартер вози готово пет дана и кошта нас скоро 200.000 евра да би играчи имали свежину и да бисмо створили услове да могу да играју - почео је Мијаловић.

Прокометарисао је период од његовог доласка. 

- Изузетно пуно новца доноси играње у 'Арени'. Када сам дошао на место председника Партизан, он је имао буџет 1.300.000 евра. Приход од карата те године је био 33.000 евра. Ми ћемо ове године имати преко 250 пута више прихода од карата, а буџет ће нам бити и 15 пута већи него те године. Када сам донео одлуку да нема бесплатних карата, претрпео сам увреде. Када смо прешлу у ’Арену’ мислили су да желим да уништим атмосферу из ’Пионира’, али тамо је једини одрживи бизнис модел. Ми 20% имамо посетиоце изван Србије - казао је Мијаиловић.

Навијачи су на старту ове сезоне имали замерке на цене карата. 

- Ако хоћемо добру екипу, Жељка за тренера, Пантера за капитена, ако желимо Ф4, ми то морамо да платимо. Душко Вујошевић некад се бавио ентузијазмом, зато није ни одговарао Евролиги. ЕЛ тражи јасан финансијски план, који ми достављамо. Нико не даје паре за карте, ви купујете карте да гледате спектакл. Хвала свима који купују, нама је то велики део буџета. Ми смо сезону када је био ковид једва преживели. ЕЛ захтева да имате одржив пројекат, прате се сви уговори. Данас више не може као некада, да останете дужни плате. Направили смо пројекат који је препознат у свету, долазе људи из света глуме, науке, политике...

Зарада у односу на НБА и фудбал у Евролиги је прилично мала, а још већи проблем су ТВ права. 

- Ми немамо компензацију ТВ права, што је велика неправда, јер нисмо стални члан ЕЛ. Ми смо најпопуларнији са друге стране, 97.000.000 прегледа преко друштвених мрежа има Партизан. Ја пишем десетогодишњи план Партизана, једна од стваки је стално чланство у ЕЛ, али ту се питају стални чланови Евролиге. Ми смо се њима итекако исплатили. Хвалили су нас играчи из конкурентних клубова. Сада све делује једноставно, али 70% мојих седих длака је због Партизана.

Открио је и разговор са спортским директором Зораном Савићем и Жељком Обрадовићем око останка капитена Кевина Пантера. 

- На прошлом прелазном року ја сам рекао Зорану и Жељку да морам да задржимо Кевина Пантера, да морамо да ’мечујемо’ понуду коју год, јер је странац, дошао из Бруклина у Београд и понаша се као да је Србин и воли Партизан као да је из јуниорских категорија.

Ostoja Mijailović, Željko Obradović
Остоја Мијаиловић, Жељко Обрадовић / Извор: МН Press

Дотакао се и уговора са "Ареном". 

- Желим да прекинем спекулације око ’Арене’. Године 2018. са Ареном смо потписали петогодишњи уговор, он је прекинут када је дошао Ковид. А, године 2021. (23.09) смо потписали нови уговор до 2026. Због коронавируса правимо репрограм о дугова са ’Ареном’, то није никаква тајна. У неком тренутку, 5. маја стиже допис да ’Арена’ хоће да раскине уговор са нама јер дугујемо 11.000.000 динара,  ми тог дана плаћамо дуг и да уговор није раскинут. ’Арена’ потом шаље анекс уговора за повећање цене, дакле уговор са ’Ареном’ све време постоји. С друге стране, ’Мала Арена’, ми смо уложили новац да би наш клуб имао услов за такмичење, сви наши термини су тамо попуњени. Плаћамо ’Арени’ преко 40.000.000 динара, нисам сигуран да Панатинаикос плаћа своју халу коју је добио од државе на 50 година. Кошарци недостаје инфреструктура. Ми смо закупац ’Арене’, нисмо је отели, користимо термине које смо платили по уговору. Ја поштујем шта је градски ривал урадио, они раде на промовишању града и државе такође, али с друге стране мало је ово инфраструктуре за два клуба - рекао је Мијаиловић.

Црно-бели до краја године играју против Валенсије, Реала и Виртуса у Евролиги. 

- Увек очекује победу, јако су нам важни Валенсија и Реал, онда незгодан меч са Виртусом у Београду. Молим Бога да играчи буду добро. Алекса има сломљен нос, поломио је ногу. Радимо на плејмејкеру, али нека остане тајна да ли ће доћи - рекао је Мијаиловић . 

Најновије вести о KK Партизан можете наћи ОВДЕ.