Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПАРТИЗАН НЕМОЋАН ПРОТИВ БАРСЕ: Незаустављиви Миротић и Лапровитола зауставили "Парни ваљак"

28.03.2023. 21:18
Пише:
Србија Данас
Kevin Panter
Кевин Пантер / Извор: МН Press

Има још наде за Топ 8.

Кошаркаши београдског Партизана поражени су у београдској "Арени" у оквиру 31. кола Евролиге. Бољи од "Парног ваљка" била је екипа Барселоне, резултатом 89:80.

"ЈАНЕ, ВРАТИ СЕ": Гробари приредили СЈАЈАН ДОЧЕК за Веселог (ВИДЕО)

"ЈАНЕ, ВРАТИ СЕ": Гробари приредили СЈАЈАН ДОЧЕК за Веселог (ВИДЕО)

АРЕНА ГРМИ КАО НИКАДА ПРЕ: Гробари пробијају звучни зид, славе Жоца, али вређају репрезентативца Србије (ВИДЕО)

АРЕНА ГРМИ КАО НИКАДА ПРЕ: Гробари пробијају звучни зид, славе Жоца, али вређају репрезентативца Србије (ВИДЕО)

ИЗ ПОДГОРИЦЕ ПРАВО У АРЕНУ: Влаховић, Павловић и Миленковић бодре Партизан против Барселоне (ФОТО)

ИЗ ПОДГОРИЦЕ ПРАВО У АРЕНУ: Влаховић, Павловић и Миленковић бодре Партизан против Барселоне (ФОТО)

ПАРТИЗАН - БАРСЕЛОНА 89:80 (21:25, 24:19, 13:22, 22:23)

Хала: Штарк Арена

Судије: Борис Рижик, Ана Пантер, Сефи Шемеш

ПАРТИЗАН; Вукчевић, Ледеј, Аврамовић, Пантер, Смаилагић, Папапетру, Егзум, Нанели, Лесор, Трифуновић, Анђушић, Мадар.

БАРСЕЛОНА: Да Силва, Шанли, Весели, Калинић, Саторански, Лапровитола, Абринес, Хигинс, Тоби, Кјурик, Јокубаитис, Миротић

Барса је боље започела меч, предвођена расположеним Лапровитолом који је погодио прве две тројке, као и први шут за два поена и врло брзо стигао до двоцифреног поентерског учинка.

Нешто касније је и Јан Весели везао шест својих поена, али све време је Партизан резултатски био за петама шпанском великану.

Пред крај прве четвртине Барса се поново одвојила на пет поена разлике, имао је Партизан и среће да није признат погодак Саторанског уз звук сирене, али све се врло брзо променило у корист црно-белих.

Почетак друге четвртине обележила је знатно боља игра Партизана који је најпре тројком Смаилагића пришао на поен заостатка, а после два-три минута игре у другом кварталу Данте Егзум је са својих осам везаних поена, од тога две тројке, донео ''плус пет'' Партизану - 32:27.

Тренер Барселоне Шарунас Јасикевичијус је реаговао тајм-аутом, после ког његов тим прекида Егзумову серију 8:0, али су црно-бели и даље одржавали предност и на око четири минута пре краја друге четвртине повели са 40:32!

Уследио је нови Јасикевичијусов тајм-аут после ког Барса прави серију 4:0, а прекинуо ју је Јам Мадар за 42:36.

Али, онда Лапровитола погађа своју трећу тројку из исто толико покушаја, Барса је пришла на ''минус три'' и Жељко Обрадовић је морао да реагује тајм-аутом.

Међутим, Хигинс на уласку у последњи минут наставља Барсину серију после Смаилагићевог прекршаја у нападу, а Партизан узвраћа преко Пантера који погађа уз фаул. Хигиунс је обележио и последње секунде другог квартала, када је погодио тројку за 45:44.

Међутим, трећа четвртина почела је кошмарно за Партизан. Црно-бели су потпуно заустављени у нападу, на другој страни Барса је имала све више расположених играча, па су гости за шест минута игре у трећем кварталу направили серију 17:4, за вођство од 61:49.

На све то је дошло и неколико проблематичних судијских одлука на штету Партизана, што је изазвало бес и играча Партизана, и тренера Обрадовића, а поготово навијача који су у тим тренуцима још гласније почели да пружају подрку свом тиму.

Тек тада је Партизан наговестио ''буђење'' у нападу, а поенима Егзума са линије пенала црно-бели су пришли на 61:53.

Та разлика је остала до краја трећег квартала, па се у последњих десет минута ушло резултатом 66:58.

Црно-бели затим прилазе и на 66:63, али после тајм-аута гостију, Миротић погађа тројку за Барсу и зауставља тај налет црно-белих, па се недуго затим гости враћају на осам поена предности.

Није се предавао Партизан, пре свих Данте Егзум који на шест минута пре краја погађа нову тројку за 71:68 и враћа резултатску неизвесност у овај меч.

Али, црно-бели су у одбрани све теже излазили на крај са изванредним Николом Миротићем који не само да је постајао све ефикаснији, него је своју доминацију употпунио и великим бројем скокова, па је на четири и по минута пре краја Барселона водила са 78:70.

Наде црно-белих у преокрет потрајале су све до уласка у послдња два минута, када је Саторански погодио тројку за 81:71 и постало је јасно да ће Партизан вечерас прекинути серију победа.

Лапровитола је са 23 поена и 7 асистенција био најефикаснији у победничкој екипи, Миротић је уписао 19 поена, уз осам скокова, а Никола Калинић четири поена.

У Партизану убедљиво најефикаснији Данте Егзим са 24 поена, Кевин Пантер је уписао 16, а подбацио је Матијас Лесор који је меч завршио са пет поена и шест скокова.

Партизан је претрпео 14. пораз у сезони, али ће задржати седмо место, сада са скором 17-14. Црно-бели су тако пропустили прилику да можда већ у овом колу осигурају пласман у плеј-оф Евролиге, али нову ће имати већ у петак када у ''Штарк Арену'' долази Реал Мадрид.

ЕВРОЛИГА, 30. коло

Уторак:

Макаби Тел Авив - Виртус Болоња 111:80

Ефес - Милано 89:69

Панатинаикос - Бајерн 86:76

Басконија - Алба Берлин 93:87

Партизан - Барселона 80:89

Среда:

18.00 Жалгирис - Монако

19.00 Црвена звезда - Валенсија

20.00 Олимпијакос - Асвел

20.45 Реал Мадрид - Фенербахче

 

Најновије вести о KK Партизан можете наћи ОВДЕ

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Погледајте како изгледа Ракел Јакоб, девојка голмана Жозеа Саа

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.