Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРЕСЕДАН У ЕВРОЛИГИ: Звездина победа би ПОГУРАЛА Партизан у ТОП 8!

09.02.2023. 17:03
Пише:
Србија Данас
KK Crvena zvezda, KK Partizan, Večiti derbi
KK Црвена звезда, KK Партизан, Вечити дерби / Извор: МН Press

Све је могуће...

Вечераш ће, у оквиру 24. кола Евролиге, на терен изаћи оба српска представника. Београдски клубови Партизан и Црвена звезда имају тешка гостовања, а ови мечеви могли би да одреде и њихову даљу судбину када је у питању борба за Топ 8. Кошаркаши Црвене звезде ће од 20.05 гостовати екипи Макабија, док ће кошаркаши Партизана гостовати у Минхену, екипи Бајерна од 20.30 у Ауди дому.

ХАОС ПРЕД ГОСТОВАЊЕ ЗВЕЗДЕ: Навијачи ДИВЉАЛИ, најбољи играч напушта екипу

ХАОС ПРЕД ГОСТОВАЊЕ ЗВЕЗДЕ: Навијачи ДИВЉАЛИ, најбољи играч напушта екипу

ПОЈАЧАЊЕ ПРЕД ЗВЕЗДУ: Бивши плеј црвено-белих ПОТПИСАО за Макаби!

ПОЈАЧАЊЕ ПРЕД ЗВЕЗДУ: Бивши плеј црвено-белих ПОТПИСАО за Макаби!

ВИЛДОЗА О КАМПАЦУ: Много ме боли што је овде, али не могу да играм заједно са њим

ВИЛДОЗА О КАМПАЦУ: Много ме боли што је овде, али не могу да играм заједно са њим

Ипак, ситуација је знатно алармантнија за црвено-беле. Изабраници Душка Ивановића су у лошој серији када је реч о Евролиги, и везали су четири узастопна пораза када је реч о најелитнијем европском такмичењу. Екипа са Малог Калемегдана се тако значајно удаљила од пласмана међу осам најбољих екипа, с обзиром да сам заузима 13. позицију, уз скор 10-13.

Ипак, далеко од тога да је све завршено. И даље постоје одређене шансе да се Звезда нађе у ТОП 8, али им је у том случају неопходна победа против незгодног Макабија. Црвено-белима би додатно могла да се "олакша" ситуација уколико Барселона савлада екипу Виртуса (20:30), који је директни конкурент Звезди, те би се црвено-бели тако изједначили са тимом из Болоње бар по скору (Виртус има бољи међусобни скор). Наравно, предуслов и за то је да Звезда слави против Макабија.

Такође, Звезди би могла да "помогне" и Басконија, која у петак игра против Жалгириса, али ипак, у сваком случају, црвено-белима је неопходна победа у Израелу.

Када је реч о међусобним сусретима Звезде и Макабија, црвено-бели су славили на последња четири меча, од тога једном на гостујућем терену. Такође, изабраници Душка Ивановића су славили и у првом сусрету ове сезоне у Београду, и то са 69:68, те је за црвено-беле врло важно да изборе позитиван резултат, поготово ако се узме у обзир и распоред који очекује црвено-беле.

После гостовања у Израелу, Звезда ће на свом терену дочекати Албу, а потом и гостовати Бајерну, а након тога у Београд стиже Анадолу Ефес. Потом ће црвено-бели гостовати екипи Панатинаикоса, па и у Барселони, а онда ће дочекати Басконију, а потом и Валенсију. Након тога, црвено-бели ће гостовати Асвелу, а у финишу регуларног дела сезоне, дочекаће Олимпијакос, а потом у последњем колу и Фенербахче.

KK Partizan, KK Crvena zvezda, Večiti derbi
KK Партизан, KK Црвена звезда, Вечити дерби / Извор: МН Press

Са друге стране, кошаркаши Партизана блистају у последње време. Чини се да је Жељко Обрадовић уклопио коцкице у тиму, и црно-бели делују заиста добро на паркету. У последњих шест мечева у свим такмичењима, Партизан не зна за пораз, а вечерас ће гостовати у Минхену, екипи Бајерна, коју са клупе предводи некадашњи тренер црно-белих Андреа Тринкијери. Такође, дрес Бајерна носе и некадашњи играчи црно-белих, Владимир Лучић и Огњен Јарамаз.

Ипак, Лучић неће бити на располагању Тринкијерију, већ ће због повреде пропустити меч, као и Обст, Шишко и Харис, док је Хантер и даље под знаком питања. Са друге стране, Обрадовић неће моћи да рачуна само на Балшу Копривицу, који се и даље није опоравио од мононуклеозе.

Црно-бели су у одличној форми и тренутно заузимају седму позицију са скором 12-11. Изабраници Жељка Обрадовића су везали три победе у Евролиги, а у последњем колу савладали су Жалгирис на гостујућем терену са 88:74.

Оно што је занимљиво је то да би Партизану итекако помогло уколико Звезда савлада Макаби, који је директни конкурент за пласман у осам најбољих. У случају да Партизан слави против Бајерна, а Звезда победи Макаби, црно-бели би се учврстили на седмој позицији уз скор 13-11, док би Макаби онда остао на 12-12.

Свакако, победа је императив за црно-беле. У случају пораза, Партизан би имао скор 12-12, али и бољи међусобни скор од већине конкурената за пласман у осам најбољих.

Када је реч о наредним мечевима, Партизан ће у следећем колу дочекати Фенербахче, а потом и Албу, а онда ће уследити италијанска "турнеја" и мечеви против Виртуса и Арманија у Италији. Након тога, црно-бели ће гостовати Ефесу, а потом дочекати Олимпијакос и Барселону. Низ тешких мечева наставиће се и после тога, када ће дочекати екипу Реала из Мадрида, а потом гостовати Монаку, , а за крај, у последњем колу црно-бели ће дочекати Панатинаикос.

 

Најновије вести о KK Црвена звезда можете наћи ОВДЕ.

Најновије вести о KK Партизан можете наћи ОВДЕ.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Погледајте како изгледа Кјара Пасари, бивша девојка Ника Кирјоса

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.