Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

”ПАРНИ ВАЉАК” РАЗМОНТИРАО РЕАЛ: "Краљеви" пали у гротлу "Арене"

31.03.2023. 21:26
Пише:
Србија Данас
KK Partizan
KK Партизан / Извор: МН Press

Веома важна утакмица...

Кошаркаши Партизана направили велики корак ка ТОП 8 фази Евролиге. Црно-бели су у београдској "Арени" савладали Реал Мадрид резултатом 104:90 у оквиру 32. кола елитног кошаркашког такмичења.

ПАО ЈЕ НОВИ РЕКОРД ЕВРОЛИГЕ: Партизан пред НЕВРОВАТНИМ бројем навијача дочекао Реал

ПАО ЈЕ НОВИ РЕКОРД ЕВРОЛИГЕ: Партизан пред НЕВРОВАТНИМ бројем навијача дочекао Реал

АБА ЛИГА: Сплит срушио Борац и сачувао наду за ПЛЕЈ-ОФ!

АБА ЛИГА: Сплит срушио Борац и сачувао наду за ПЛЕЈ-ОФ!

ВАЛЕНСИЈА НИЈЕ ПОМОГЛА ПАРТИЗАНУ: Жалгирис без икаквих проблема славио

ВАЛЕНСИЈА НИЈЕ ПОМОГЛА ПАРТИЗАНУ: Жалгирис без икаквих проблема славио

Евролига, 32. коло:

 Партизан – Реал Мадрид 104:90 (21:23, 28:15, 29:34, 24:16)

Судије: Кармело Патернико, Пјотр Пастусијак, Саулијус Рацис

Хала: Штарк Арена

Партизан: Аврамовић 5, Трифуновић 4, Папапетру 10, Ледеј 6, Смаилагић 11, Лесор 16, Пантер 16, Егзум 15, Нанели 14, Анђушић 5, Мадар 2

Реал Мадрид: Абалде 2, Муса 22, Ханга 10, Хезоња 17, Таварес 7, Дек 17, Полириер 9, Фернандез 3, Родригез 3,

У првих пет минута утакмице, Партизан су нападачки предводили домаћи играчи - Смаилагић, Трифуновић и Аврамовић, а на другој страни се истакао Ханга са две брзе тројке, док је Таварес на центарским позицијама правио много проблема Смаилагићу који је брзо начинио две личне грешке.

Прву осетнију предсност Реал је стекао после Хезоњине контре за вођство гостију од 15:11. Тек тада је Лесор заменио Смаилагића, а после првог тајм-аута Папапетру смањио на 15:13.

Међутим, Џанан Муса на другој страни погађа уз фаул Трифуновића, нешто касније је и закуцао поред Лесора и Реал је одржавао благу предност од три до пет поена разлике.

Али, на минут и по пре краја првог квартала Лесор погађа уз фаул Поаријеа и Партизан стиже до изједначења на 21:21.

До краја првог квартала Реал је поново повео са 23:21, али онда Данте Егзум улази у препознатљиви ритам и Партизан је успео да преузме контролу резултата у већем делу друге четвртине, али не и да ту предност учини осетнијом.

Поенима Пантера Партизан на три минута пре полувремена успева да увећа предност на ''плус пет'' - 39:34. Реал не користи ни наредни напад, а на другој страни Нанели је изнудио прекршај и са линије пенала погодио за 41:34.

Трибине су ''експлодирале'' када је Лесор закуцао на асистенцију Аврамовића за ''плус девет'', а на минут и по пре краја Мадриђани не користе још један напад после чега Нанели уписује своје нове поене, па затим и Пантер за 49:36!

Данте Егзум и Џејмс Нанели најефикаснији у Партизану са по 8 поена, на другој страни Муса са осам и Таварес са 7 поена.

Није се дуго чекало на реакцију Реала који тачно на средини треће деонице прилази на 61:56 поенима Џанана Мусе. На другој страни је узвратио Данте Егзум са пет својих поена у низу и Партизан опет враћа двоцифрену разлику - 66:56, а тренер Реала Ћус Матео је био принуђен да затражи тајм-аут.

Јоанис Папапетру је затим везао четири поена у екипи Партизана, али Џанан Муса поново смањује предност Партизана на једноцифрену разлику - 70:61. На два минута пре краја трећег квартаа Хезоња погађа тројку, али одмах је узвратио Лесор.

На другој страни Папапетру добија техничку грешку, ујдно и четврти фаул за њега, па се изненада појавио нови проблем за Партизан, а Муса са линије пенала погађа за 72:67.

Узвратио је Анђушић поенима са линије пенала, а одмах затим судије су затражиле да један гледалац напусти дворану јер је наводно ометао играче Реала поред аут линије.

Судије су изазвале гнев навијача и на две секунде пре краја треће четвртине када су досудиле прекршај Лесору при шуту Џанана Мусе за три поена. Репрезентативац БиХ је био прецизан сва три пута са линије пенала и Реал је смањио на 78:72 на уласку у последњу четвртину.

Муса је укупно 12 поена постигао само у трећој четвртини, али већину са линије слободних бацања.

Сам почетак последње деонице обележила је ''рампа'' пожртвованог Лесора који је ''летео'' на обе стране терена у тим тренуцима, после чега је Анђушић  изнудио и погодио три пенала, а после још једне одлилне одбране црно-белих Ледеј погађа тројку за 84:72 у корист црно-белих.

Али, на седам минута пре краја Лесор прави четврту личну грешку и на терен се враћа Смаилагић који одмах погађа тројку, али већ у наредном нападу и њему је досуђен четврти прекршај! Добра вест за црно-беле у тој ситуацији је што на другој страни снажни Таварес прави свој пети прекршај над Ледејом и на око шест минута пре краја је за њега овај меч био завршен.

Смаилагић на уласку у последњих пет минута доноси ''плус 16'', а онда сјајна подбрана, па контра и поени Нанелија за потпуну ''лудницу'' и на терену и на трибинама - 94:76 за Партизан!

Гости су реаговали тајм-аутом, али када је Партизан стигао и до ''плус 20'' - 98:78, победничко славље у дворани је могло да почне.

Матијас Лесор на крају најефикаснији у Партизану са 16 поена и осам скокова, Пантер 16 поена и 6 асистенција, Егзум 15 поена, Нанели 14, Смаилагић 11...

У Реалу 22 поена Мусе, по 17 Хезоња и Дек.

Црно-бели два кола пре краја лигашког дела сезоне сада имају скор 18-14, као и шестопласирани Фенербахче који је у исто време поражен од Басконије у Виторији. Да је Фенербахче добио ту утакмицу, црно-бели би већ вечерас и теоретски осигурали место у плеј-офу.

Што се тиче Реала, краљевски клуб је уписао десети пораз и сада има исти скор као и Барселона, на деоби другог и трећег места - 22-10.

Евролига 32. коло

Четвртак

Анадолу Ефес – Виртус 86:67

Макаби – Армани 85:66

Барселона – Алба 72:56

Петак

Бајерн – Монако 81:84

Жалгирис – Валенсија 95:74

Олимпијакос – Панатинаикос 81:73

Партизан – Реал Мадрид 104:90

Басконија – Фенербахче 92:69

Црвена звезда - АСВЕЛ

 

Погледајте како изгледа Мариа, ћерка Пепа Гвардиоле

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.