Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВЕЧИТИ ЋЕ СЕ БОРИТИ ЗА "ЖУЋКОВУ ЛЕВИЦУ": Партизан се прознојио и против Војводине!

16.02.2024. 23:09
Пише:
Србија Данас
KK Partizan
KK Партизан / Извор: МН Press

Полуфинале Купа Радивоја Кораћа.

Кошаркаши Партизана пласирали су се у финале Купа Радивоја Кораћа пошто су у другом полуфиналном дуелу славили у хали "Чаир" против екипе Војводине 80:67.  Поново ћемо гледати вечити дерби и борбу партизана и Црвене звезде за Жућкову левицу. После победе Звезде у првом полуфиналу и црно-бели су били сигурни па ће њихов међусобни дуел у суботу увече одлучити ко ће подићи пехар намењен освајачу Купа Србије.

"СВИ ДАНАС ИГРАЈУ КОШАРКУ": Лазић ПЕЦНУО Партизан након пласмана у финале!Branko Lazić

"СВИ ДАНАС ИГРАЈУ КОШАРКУ": Лазић ПЕЦНУО Партизан након пласмана у финале!

НБА МВП ТРКА: Јокић преузео прво место!Nikola Jokić

НБА МВП ТРКА: Јокић преузео прво место!

"НИЈЕ ДОБРО, ОСЕЋА БОЛ": Сферопулос ЗАБРИНУО Делије пред финале Купа!Janis Sferopulos

"НИЈЕ ДОБРО, ОСЕЋА БОЛ": Сферопулос ЗАБРИНУО Делије пред финале Купа!

Куп Радивоја Кораћа, полуфинале

ВОЈВОДИНА - ПАРТИЗАН 80:67 (24:22, 19:14, 17:14, 20:17)   

Дворана: Чаир, Ниш

Судије: Јурас, Јевтовић, Ћалић

ПАРТИЗАН: Вукчевић 2, Ледеј 13, Аврамовић 2, Копривица 4, Пантер 7, Јарамаз 6, Нанели 15, Трифуновић 8, Анђушић, Доужер 8, Камински 15. Тренер: Жељко Обрадовић.

ВОЈВОДИНА: Канингем 17, Бањац 4, Недељков 1, Љубичић 3, Ракићевић 9, Заграђанин, Бумбић, Савић 4, Николић 10, Ашћерић 10, Џонсон 3, Вучетић 6. Тренер: Милош Исаков Ковачевић.

Тим тренера Жељка Обрадовића је и вечерас ослабљен неиграњем Алена Смаилагића који је имао повишену темперауру, а његово одсуство се овога пута знатно више осећа, него против Херцеговца.

Урош Трифуновић је као и у четвртфиналу добро започео утакмицу. Вечерас је погодио две тројке из два покушаја током прве четвртине, а уз њега је и Зек Ледеј правио доста проблема одбрани Војводине, док се Копривица истицао скоковима.

На другој страни, центар Војводине Зоран Николић је брзо стигао до шест постигнутих поена, Љубичић и Џонсон су погађали за три поена, али је Партизан углавном имао благу резултатску предност до пет поена разлике.

У другу четвртину црно-бели су ушли са два поена предности, било је 24:22.

Како је утакмица одмицала, изгледало је да Новосађани играју све сигурније и самоувереније, а током првих пет минута друге четвртине су меч увели у потпуни резултатски егал.

Када је Зоран Николић закуцао за вођство Војводине од 31:30, Жељко Обрадовић је био принуђен да затражи тајм-аут, а Нанели је затим својом тројком вратио минималну предност Партизану.

Недуго затим, уследио је период конфузне и брзоплете игре са обе стране, уз доста грешака, а када је Ракићевић после још једне изгубљене лопте црно-белих поентирао из контре, Жељко Обрадовић је још једном реаговао тајм-аутом.

Та пауза је поново донела краткорочни ефекат црно-белима који су повели са 39:34 на уласку у финиш друге четвртине, а до одласка на полувреме та разлика се увећала и на ''плус седам'' у корист црно-белих.

'Tvrdo'' је почело друго полувреме, тешко се долазило до поена, а све већи број играча на обе стране почео је да улази у проблеме са фауловима. У Партизану је Копривица направио четврти фаул, а већ у следећем нападу четврти фаул на другој страни прави и Савић из Војводине. 

Партизан је одржавао предност из првог ползвремена, а средином трећег квартала Френк Камински везује пет својих поена и доноси двоцифрено вођство црно-белима - 53:42.

Кевин Пантер је затим направио пар грешака и изазвао реакцију тренера Обрадовића, али зато је Камински био све расположенији за игру и одбрана Војводине за њега није имала решења.

Финиш треће четвртине обележила је серија промашаја у шутевима за три поена и на једној, и на другој страни, а постајало је све приметније да Кевин Пантер никако не успева да се врати у жељену форму...

Како год, Партизан је имао десет поена предности на старту четврте деонице, али је Ашћерић после три минута игре у последњем кварталу преполовио ту разлику и смањио на 64:59. Уз то је и Урош Трифуновић направио четврти фаул, а недуго затим Зоран Николић после још једног неискоришћеног напада Партизана смањује на 66:63.

Кевин Пантер је у тим тренуцима имао 1/9 у шуту из игре, али је изнудио пети фаул Бока Бумбића и бар је са линије пенала прекинуо серију промашаја, али далеко од тога да је поправио утусак о својој игри.

Нове грешке индиспонираног Кевина Пантера (уз велики број промашаја имао је и три изгубљене лопте у овом мечу) исправио је Зек Ледеј, најпре ''рампом'' којом је спречио готово сигурне поене ривала, а затим је у контри Партизана изнудио неспортски фаул Зорана Николића.

Недуго затим Ледеј поентира из нове контре Партизана, а када је и Камински погодио уз фаул за 78:65 на три минута до краја, постало је јасно ко ће у финале.

Камински и Нанели су са по 15 поена били најбољи у екипи Партизана, Ледеј је уписао 13, а код Новосађана најефикаснији Канингем који се разиграо у другом полувремену и на крају је стигао до 17 постигнутих поена, а Николић и Ашћерић су уписали по 10.

Куп Радивоја Кораћа, резултати:

Среда:

Чачак 94 - Борац 73:64

Црвена звезда - Војводина 80:75

Четвртак:

Мега - Војводина Нови Сад 92:100

Партизан - Херцеговац 92:67

Петак:

Чачак 94 - Црвена звезда 52:87

Војводина - Партизан 67:80