Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ПАО И БАЈЕРН: Партизан СЛОМИО Баварце за наставак ПОБЕДНИЧКОГ низа!

29.12.2022. 21:18
Пише:
Србија Данас
KK Partizan
KK Партизан / Извор: Профимедиа

Сјајна игра црно-белих...

Кошаркаши Партизана савладали су екипу минхенског Бајерна у оквиру 16. кола Евролиге у београдској Арени, резултатом 83:77 (19:14, 22:15, 18:20, 24:30). Црно-бели су тако уписали седму победу у елитном такмичењу.

ИСТОРИЈСКИ УГОВОР ЗА ИСТОРИЈСКЕ РЕЗУЛТАТЕ: Црвена звезда и Меридианбет у истом тиму!

ИСТОРИЈСКИ УГОВОР ЗА ИСТОРИЈСКЕ РЕЗУЛТАТЕ: Црвена звезда и Меридианбет у истом тиму!

"УЗ ТЕБЕ СМО": Партизанова подршка Алексеју!

"УЗ ТЕБЕ СМО": Партизанова подршка Алексеју!

МИЦИЋ ОТКРИО: Са Атаманом готово и да не причам!

МИЦИЋ ОТКРИО: Са Атаманом готово и да не причам!

Партизан је одлично започео утакмицу. Ношен подршком са трибина тим Жељка Обрадовића је рано повео са девет поена разлике, било је 11:2, а у тој серији се посебно истакао Јам Мадар са шест постигнутих поена.

Бајерн је одмах одговорио својом серијом 7:0 после чега је тренер Партизана био приморан да затражи први тајм-аут, али црно-бели нису дозволили преокрет гостима и до краја прве четвртине су контролисали резултат, иако их није служио шут за три поена.

У други квартал се ушло резултатом 19:14, а онда је уследио краћи период у ком су кошаркаши Партизана имали доста проблема у нападу. Ипак, одбрана је добро функционисала, поготово од тренутка када је прилику да заигра добио опорављени Алекса Аврамовић. 

Партизан је и поред кризе у нападу успео да одбрани вођство, Аврамовић је убрзо уписао и своје прве поене после лепог соло продора, а затим је и Ледеј пробио лед када су тројке у питању за 28:22 у корист црно-белих.

Нешто касније се код гостију разиграо Огњен Јарамаз који је везао пет поена на нешто више од три минута пре полувремена, али у Партизану је главну улогу почео да преузима Лесор чијим поенима црно-бели стижу до вођства од 36:29.

А на минут и 43 секунде пре краја првог полувремена, Трифуновић у контри закуцава за прву двоцифрену предност - 39:29.

испоставило се да је полувреме утицало да се прекине тај Партизанов ритам, па је почетак треће четвртине подсетио  на оно што се дешавало и почетком друге, када је Партизан имао проблема у нападу. Шут за три поена и даље их није служио, али су Мадар и Лесор поново почели сјајно да сарађују и Партизан је одржавао двоцифрену предност.

Међутим, чим је Мадар изашао из игре, Партизан је опет остао без решења у нападу, па је Бајерн пришао на 49:42.

Жељко Обрадовић је реаговао тајм-аутом, после ког се коначно ''пробудио'' Данте Егзум. Погодио је своју прву тројку, затим још два његова поена и Партизан се враћа на ''плус 12'' - 54:42.

У последњих десет минута Партизан је унео десет поена предности, било је 59:49 за црно-беле, али онда следи нова криза у игри Партизана, уз неколико лоших одлука у одбрани, па Бајерн прилази на 68:63.

Тај налет гостију је својом тројком успео да одбије Џејмс Нанели, важне поене нешто касније погађа и Ледеј, али је и Бајерн све боље играо у нападу како се ближио крај меча.

Прерано су црно-бели ушли у проблем са фауловима у последњој деоници, што су кошаркаши Бајерна користили да све чешће са линије слободних бацања долазе до лаких поена, пре свих Рубит који на тај начин смањује на 73:69. 

Егзум је успео да погоди одлах после повратка у игру, али Хантер погађа тројку на другој страни и Бајерн прилази на 75:72! Срећом по црно-беле, Егзум није желео да дозволи још једну драматичну завршницу, уследили су нови његови поени, а Партизан се вратио на ''плус седам'' - 79:72.

Ледеј је затим донео Партизану и још већу предност, али опет није могло без неизвесности! Бајерн се новом мини-серијом још једном враћа у игру, смањили су гости на 81:77 и имали напад на пола минута пре краја. Али, Лесор је ''рампом'' зауставио покушај Отела Хантера за три поена, на другој страни је Мадар фаулиран и ту је питање побдника било решено.

Егзум је са 19 поена био најефикаснији у екипи Партизана, поново је сјајан био и најбољи скакач Евролиге Матијас Лесор са 16 поена и 11 скокова, а велики допринос победи дали су и Ледеј са 15 поена и осам скокова и Мадар са 12 постигнутих поена.

На другој страни одличан искусни Отело Хантер са 16 пона и 14 скокова, Јарамаз је уписао 14 поена, баш као и Рубит, који је додао и 10 скокова.

Евролига, 16. коло

Четвртак:

Басконија - Реал Мадрид 92:86

Макаби  - Анадолу Ефес 80:72

Милано - Валенсија 90:79

Партизан - Бајерн 83:77

Монако - Жалгирис

Петак:

Црвена звезда - Барселона

Асвел - Алба Берлин

Панатинаикос - Олимпијакос

Виртус Болоња - Фенербахче

 

Најновије вести о KK Партизан можете наћи ОВДЕ.

БОНУС ГАЛЕРИЈА:

Погледајте како изгледа Нора Сегура, бивша девојка Тима Хауарда

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.