Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ТРИЛЕР ДО САМОГ КРАЈА! Партизан АУТОКОШЕМ уз звук сирене поражен од Меге

23.10.2023. 20:57
Пише:
Србија Данас
KK Mega
KK Мега / Извор: МН Press

"Парни ваљак" без решења...

У оквиру четвртог кола АБА лиге последња утакмица игра се између Меге и Партизана одиграла се у Хали спортова ''Ранко Жеравица'', а домаћин је савладао црно-беле резултатом 88:86!

САГА НИЈЕ ГОТОВА: Бјелица се враћа у Звезду након одласка Ивановића?

САГА НИЈЕ ГОТОВА: Бјелица се враћа у Звезду након одласка Ивановића?

ВЕЋ ИМА КОЛЕКЦИЈУ КАЗНИ: Харден не попушта, кренуо је путем без повратка

ВЕЋ ИМА КОЛЕКЦИЈУ КАЗНИ: Харден не попушта, кренуо је путем без повратка

ХЕРБЕРТ ПОТВРДИО ОНО ШТО СЕ ВЕЋ ЗНАЛО: Селектор Немачке неће бити тренер Асвела

ХЕРБЕРТ ПОТВРДИО ОНО ШТО СЕ ВЕЋ ЗНАЛО: Селектор Немачке неће бити тренер Асвела

Од самог почетка меча Мега је, предвођена Николом Топићем, успела да се наметне на терену, а Партизан је на другој страни био нападачки потпуно ван ритма.

Буквално ништа црно-бели нису могли да погоде неких 7-8 минута, имали су поражавајуће проценте шута из игре, без праве организације игре и превише компликовања у грађењу акција, а то је упоредо пратила и доминација Меге у скоку (22:11 у скоковима за домаће после првог полувремена).

Млада екипа Меге је зналачки користила, водила је 17:4 средином прве деонице, а у другу је ушла вођством од десет поена разлике - 21:11.

Покушавао је тренер Партизана Жељко Обрадовић да изменама и тајм-аутима доведе свој тим до жељене игре, али Мега је и у првих пет минута другог квартала одржавала десетак поена разлике.

Акција Аврамовића и Смаилагића који је поентирао уз Топићев фаул дала је наду црно-белима да су на путу преокрета. Смаилагић је тада смањио на 28:23, а до полувремена је тада остало још тачно пет минута.

Међутим, тренер Меге Марко Бараћ је тајм-аутом прекинуо тај налет Партизана, а Маловец је својом тројком вратио домаћем тиму двоцифрену предност - 33:23.

Капитен Партизана Кевин Пантер је и даље далеко од препознатљиве шутерске форме, ништа није успео да погоди, видно је нервозан, што је највише дошло до изражаја после његовог трећег фаула на два минута до краја полувремена.

Алекса Аврамовић је једини који је давао значаја  допринос у нападу, али једноставно није имао праве сараднике. Неспоразум са Вукчевићем пред крај полувремена је то најбоље илустровао. Као да вечерас први пут играју заједно...

Проблем за Мегу убрзо је постала четврта лична грешка Николе Топића, али већ у наредном нападу четврту личну на другој страни прави и капитен Партизана Кевин Пантер, тек што се вратио у игру после дуже паузе на клупи.

И без Топића у игри, Мега је наставила да прави проблеме Партизану, а у његовом одсуству главну улогу је преузео одлични Ђуришић.

Ипак, тројком Зека Ледеја Партизан први пут у другом полувремену смањује на испод десет поена разлике - 61:52.

Аврамовић је, изгледа, био једина Обрадовићева нада у овој утакмици, па га тренер црно-белих готово није ни изводио из игре до пред крај треће четвртине, али на срећу црно-белих, велики допринос у нападу почели су да дају и Камински и Ледеј, а и Јарамаз је унео нову енергију својим уласком.

Највише захваљујући њима, као и Нанелију који је почео да погађа за три поена, Партизан је успео да до краја треће четвртине приђе на 69:61 и врати наду у преокрет.

Још више се Партизан приближио после два минута игре у последњем кварталу, када је Пи Џеј Доужер погодио тројку за 72:68!

Френк Камински је играо као препорођен, погодио је зарим и тројку за прилазак на 74:73, али Мега успева да одбије овај налет Партизана и средином последње деонице невероватним поенима Николе Јанковића из ''немогуће'' позиције увећава своју предност на 78:73.

После тајм-аута Жељка Обрадовића, пет поена за Партизан везује Алекса Аврамовић, али сјајни Ђуришић не дозвољава црно-белима да пређу у вођство - 80:78, тачно на пет минута до краја.

Мега се новим поенима Јанковића вратила на ''плус 4'', а индиспонирани Кевин Пантер на другој страни везује два промашаја, па прави пету личну грешку и комплетира можда и своју најгору партију од доласка у Партизан.

На три минута до краја, Нанели враћа Партизан у игру, а Камински коначно доноси изједначење црно-белима - 82:82 на уласку у последња два минута.

Међутим, Иљасоглу одмах узвраћа, а после лошег напада Партизана, Маловец погађа отворени шут са дистанце - 86:82!

Камински поново погађа после Обрадовићевог тајм-аута, а на 18 секунди до краја Јарамаз краде лопту Топићу и у контри доноси ново изједначење Партизану - 86:86!

После тајм-аута, Мега је имала последњи напад, црно-бели су одлучили да се бране без фаула, а у последњој секунди кулминација драме! Топић је шутирао, није био пртецизан, а Трифуновић у покушају да ухвати лопту постиже аутокош уз звук сирене!

АБА ЛИГА, ЧЕТРВТО КОЛО

Недеља: 

Игокеа - Цедевита Олимпија 83:72

Студентски центар - Морнар 94:79

Понедељак:

ФМП - Црвена звезда 83:72

Мега - Партизан 88:86

Петак:

Сплит - Борац 75:61

Будућност - Цибона 93:85

Субота: 

Крка - Задар 75:88