Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРШТАЛО У СРПСКОМ ДЕРБИЈУ: Драма у мечу Мицића и Лучића - последња 4 поена су ОДЛУЧИЛА! Нова БЛАМАЖА Фенера

17.11.2020. 20:34
Пише:
Србија Данас
Šejn Larkin i Vasilije Micić
Шејн Ларкин и Василије Мицић / Извор: МН Press

Неизвесно до краја.

Велико изненађење десило се у Истанбулу! Прошлогодишњи финалиста Евролиге, Ефес, изгубио је у 9. колу најелитнијег клупског такимчења од захукталог Бајерна резултатом 71:74 (23:22, 14:20, 20:8, 14:24), коме је то била седма победа у девет мечева. Трећа узастопна.

"РЕВОЛВЕРАШКИ" ОБРАЧУН У МОСКВИ: Били Берон РАФАЛОМ одговорио НЕЗАУСТАВЉИВОМ Шведу! На крају... (ВИДЕО)

"РЕВОЛВЕРАШКИ" ОБРАЧУН У МОСКВИ: Били Берон РАФАЛОМ одговорио НЕЗАУСТАВЉИВОМ Шведу! На крају... (ВИДЕО)

ТУГА У КРАГУЈЕВЦУ: Преминуо КОШАРКАШ Радничког и освајач СВЕТСКЕ медаље

ТУГА У КРАГУЈЕВЦУ: Преминуо КОШАРКАШ Радничког и освајач СВЕТСКЕ медаље

НИЈЕ ХТЕО НИШТА ДА КРИЈЕ: Милутинов открио да ли иде у НБА (ФОТО)

НИЈЕ ХТЕО НИШТА ДА КРИЈЕ: Милутинов открио да ли иде у НБА (ФОТО)

Јужноамерички спектакл вечерас (23.55) у квалификацијама за Светско првенство 2022. - Уругвај чека Бразил у дуелу две вероватно најфудбалскије нације на свету. Квота на кеца је 3,40, на икс 3,30, на двојку 2,20, а на 3 2,00. Погледајте све квоте кладионице MOZZART за Уругвај - Бразил.

Иако није био на нивоу претходног издања, када је понео епитет МВП-а кола, Владимир Лучић је са 7 поена, 9 скокова и две асистенције, умногоме допринео тријумфу Тринкијеријевог тима.

Најефикаснији код Бавараца био је Вејн Болдвин са 15 поена, један мање постигао је Рејнолдс, Пол Зипсер је додао 12, а Ђедовић 10 кошева.

Није ово било шутерско вече Васе Мицића. Српски репрезентативац дао је "само" 12 поена, уз три скока, четири асистенције и две украдене лопте, за 36 минута у игри.

У пораженом саставу доминирао је Тибор Плајс са 19 поена, док је двоцифрен био и Шејн Ларкин са 13 кошева, али далеко испод свог репертоара.

Ефес је прву четвртину решио минимално у своју корист, да би се Баварци пробудили у другој и са шест поена вишка отишли на велики одмор са 5 у џепу.

Чинило се да ће прошлогодишњи финалиста, ипак, оправдати улогу фаворита, пошто је трећу деоницу добио са максималних 12 (20:8), дозволивши гостима из Минхена да убаце само осам кошева.

Ипак, у последњој деоници, Тринкијери је сјајном тактиком и кошевима Рејнолдса на 11 секунди пре сирене и дефинитивно обезбедио победу, којом ће без обзира на остале резултате, задржати друго место на табели.

Резултатска криза дрма Жалгирис. Доскорашњи лидер Евролиге доживео је и трећи узастопни пораз, овог пута очекивани, од европског шампиона из Москве који је славио резултатом 78:87 (17:26, 21:19, 20:21, 20:21).

После неколико мечева у којима није био на свом нивоу, Мајк Џејмс је поново "експлодирао" и кроз обруч Литванаца убацио 27 кошева. Значајан допринос тријумфу дали су Клејбурн са 13, односно, Хилард са 12 поена.

Српски центар Никола Милутинов у игри је провео 24 минута и за то време убацио осам кошева, уз седам ухваћених лопти и једном украденом.

Ни 19 кошева Григониса нису била довољна домаћину, уз кога је једино Вокап двоцифрен завршио меч (10 поена), остали далеко испод. Бивши играч Партизана Жофри Ловрењ постигао је осам поена.

Фенербахче је доживео нову бламажу! После брукања у претходном колу, када су изгубили 42 разлике од Барсе, изабраници српског селектора Игора Кокошкова понижени су и у Виторији.

Басконија је славила 86:68 (20:21, 25:15, 19:23, 22:9), наневши нови ударац тиму из Истанбула. Пресудна је била послеђна четвртина, у којој је турски тим постигао само девет поена.

Алек Петерс је са 25 поена водио шпанског шампиона до победе, Гидраитис је дао 19, Драгић три мање, а Вилдоза уписао 11 кошева.

Код Фенера најефикаснији је био некадашњи ас Партизана Јан Весели са 15 поена, Сипахи и Дешон Пјер по 11, бивши играч Звезде Лоренцо Браун стао је на 10 кошева.

Валенсија је била боља од Панатинаикоса 95:83 (22:21, 23:20, 25:25, 25:17). Захваљујући расположеном Препеличу (18п) домаћин је уписао нове бодове.

Уз раме Словенцу, био је Дерик Вилијамс са 14 кошева, 13 је дао Хермансон, а по 11 Тоби и Сан Еметерио.

Српски играчи Никола Калинић (Валенсија) и Немања Недовић (ПАО) нису били расположени, први је меч завршио са четири поена, а ас Зелених само постигао пет кошева.

Код тима из Атине, најбољи је био Шелвин Мек са 15 поена, док су чак тројица играча дала по 11 кошева: Папапетру, Митоглу и Сант-Рос.

ЕВРОЛИГА, 9.коло

Уторак

Зенит - Химки 83:88

Ефес - Бајерн 71:74

Жалгирис - ЦСКА 78:87

Басконија - Фенербахче 86:68

Валенсија - Панатинаикос 95:83

Среда

Реал - Макаби (18.30)

Алба - Асвел (20)

Олимпија - Црвена звезда (20.45)

Одложено:

Барселона - Олимпијакос

 

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Миа Калифа, звезда филмова за одрасле и велика навијачица Вест Хема.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.