Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КРОЗ ИГЛЕНЕ УШИ: Црвена звезда се провукла против Студентског центра и повела са 1:0

15.04.2024. 17:31
Пише:
Србија Данас
KK Crvena zvezda
KK Црвена звезда / Извор: МН Press

Кошаркаши Црвене звезде успели су после великог преокрета и чак 18 поена заостатка да ипак савладају одличну екипу Студентског центра са 83:81 (15:21, 15:19, 19:24, 34:17) и тако поведу са 1:0у четвртфиналној серији. НАредни меч игра се за недељу дана у Подгорици, 22. априла.

Повела је Звезда 1:0 после половичног учинка за линије за слободна бацања Луке Митровића. Тешко да је ико могао и да помисли да ће Црвена звезда први кош из игре постићи тек после пуних шест минута меча, као и да ће на наредно вођство црвено-белих чекати практично до пред сам крај утакмице.

Тренер гостију Дејан Јакара одлично је спремио утакмицу против ривала који је пре две недеље убедљиво савладао Студентски центар у Подгорици. Повели су гости 8:1 у 3. минуту и константно били у предности да би четвртину завршили са вођством 21:15.

Мало шта је Звезди полазило за руком у овом мечу. Тек је Теодосић успео масло да размрда учмалу екипу Јаниса Сферопулоса на коју је изгледа тежак пораз у Истанбулу ипак оставио већи утисак него што су неки били спремни да признају. Покушавао је Грк да нађе добитзну петорку, али ниједна није успевала да заустави напад гостију који су у 14. минуту стигли и до двоцифрене предности 28:17. Успела је Звезда да смањи на шест поена заостатка у року од два минута, али је одмах стигао одговор Студентског центра који је на велики одмор отишао са двоцифреном предношћу 40:30.

Очекивао се одговор црвено-белих у наставку, али су стигла само нова питања. Гости су фуриозно отворили трећу деоницу, постигли три тројке и за мање од три минута Студентски центар је водио 53:37. Деловала је Звезда разбијено у тим тренуцима, посебно када је Хаџибеговић у 24. минуту погодио тројку за максиалну предност гостију 56:38. Тодосић је са Митровићем искреирао пар акција, али није то донело превише црвено-белима који су пред последњу деоницу имали минус од 15 поена.

Кренула је чета Јаниса Сферопулоса на све или ништа у последњој деоници. Тројкама Дос Сантоса и Лазића успела је Звезда да стигне на седам поена заостатка (68:61) у 34. минуту, мада је смао минут касније поново Студентски центар имао двоцифрену предност 74:62. Испоставило се да су две тројке Теодосића и Давидовца у размаку од пола минута у неку руку одредиле завршницу меча, пошто им се са још две тројке придружио Недовић и два и по минута пре краја резултат је био нерешен 74:74. Ивишић је узвратио тројком на ново вођство гостију, алои је Недовић погодио за 2 1 и ново изједначење, да би минут и по пре краја Ханга тројко мдонео Звезди прво вођство још од оних 1:0 са почетка меча.

Ушло се у пенал завршницу у којој је Давидовац од четири бацања промашио последње, а Звезда имала предност 83:81. Гости су имали последњи напад, Богавац је покушао да погоди тројку за победу, али није био успешан и Звезда је ипак остварила победу.

 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - СТУДЕНТСКИ ЦЕНТАР 83:81 (15:21, 15:19,  19:24, 34:17)

ДВОРАНА: Београдска арена

СУДИЈЕ: Недовић, Кардум, Мустапић

ГЛЕДАЛАЦА: 3.324

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Теодосић 17, Ханга 7, Томпкинс 2, Давидовац 13, Митровић 14, Лазић 6, Боломбој 6, Илић, Недовић 13, Гедраитис, Гилеспи, Дос Сантос 5.

СТУДЕНТСКИ ЦЕНТАР: Богавац 11, Павличевић 11, Вучељић, Хаџибеговић 7, Бачовић 6, Ивишић 14, Докинс 8, Дробњак 10, Дрежњак 3, Капуста 7, Мирковић 3.

 

40. минут

Црвена звезда - Студентски центар 83:81

После пенал завршнице и шута Богавца за продужетак, Црвена звезда је успела да се врати из готово безизлазне ситуације и стигне до победе.

39. минут

Црвена звезда - Студентски центар 80:77

Први пут после почетка меча и статних 1:0, Црвена звезда је стигла до предности тројком Адама Ханге.

37. минут

Црвена звезда - Студентски центар 74:74

Тројкама Давидовца, Теодосића и Недовића црвено-бели су стигли до егала.

34. минут

Црвена звезда - Студентски центар 61:68

Кренули су црвено-бели на све или ниша и за сада има се ти исплаћује пошто су пришли на седам поена заостатка.

32. минут

Црвена звезда - Студентски центар 54:64

Кренула је Звзеда од старта добро у последњој четвртини и тројком Дос Снтоса и поенима Митровића смањла на десет поена заостатка.

30. минут

Црвена звезда - Студентски центар 49:64

Чинило се да Звезда може да врати неизвесност у меч, али је Студентски центар пред последњу четвртину отишао на 15 поена предности.

28. минут

Црвена звезда - Студентски центар 48:58

Успели су црвено-бели макар на тренутак да зауставе напад гостију и мини серијом 6-0 смање заостатак на десет поена.

27. минут

Црвена звезда - Студентски центар 42:58

Покушава Звезда на све начине да смањи заостата, али не полази јој то баш за руком. Студентски центар и даље има великих 16 поена предности.

23. минут

Црвена звезда - Студентски центар 37:53

Одличан почетак Студетнског центра, три тројке су погодили гости, Теодсић је једну вратио, а гости имају нову максималну предност.

20. минут

Црвена звезда - Студентски центар 30:40

Докинс је украденом лоптом и закуцавањем у полседњој секунди првог полувремена вратио двоцифрену предност гостима који су одиграли одличних 20 минута.

16. минут

Црвена звезда - Студентски центар 24:31

На криалима Дејана Давидовца убрзала је игру Звезда, али довољно само да смањи двоцифрени заостатак на седам поена.

14. минут

Црвена звезда - Студентски центар 17:28

Наставља се мучење Црвене звезде. Студентски центар је стигао до прве двоцифрене предности на утакмици.

13. минут

Црвена звезда - Студентски центар 17:23

Звезда је нешто боље почела другуг четвртину, али се није то одразило на семафору пошто Студентскии центар и даље има мање-више стабилних шест поена предности.

10. минут

Крај прве четвртине, Црвена звезда - Студентски центар 15:21

Студентски центар одиграо је веома добру прву четвртину после које заслужено има шест поена предности.

6. минут

Црвена звезда - Студентски центар 5:10

Тек после шет минута игре Црвена звезда је успела да постигне поене из игре пошто је Теодосић асистирао Митровићу. Улазака Теодосића убрзао је игру црвено-белих.

4. минут

Црвена звезда - Студентски центар 1:8

У веома лошем ритму је Звзеде, гости погађају још једну тројку и Сферопулос тражи тајм-аут.

3. минут

Црвена звезда - Студентски центар 1:5

Изненадио је на старту меча Студентски центар Црвену звезду и стекоа рану предност.

Црвено-бели су лигашки део сезоне завршили на првој позицији и тако обезбедили домаћинство све до потенцијалног пласмана у финале, док је клуб из Подгорице заузео осму позицију.

Звезда није имала најбољу увертиру за овај меч пошто су у последњем колу лигашког дела Евролиге у Истанбуљу поражени веома убедљиво са 100:55 од Ефеса. Без обзира на то, црвено-бели су фаворит против Студетнског центра, а савладали су их у оба меча у лигашком делу прилично убедљиво.

Студентски центар ипак није за потцењивање пошто су на старту сезоне успели да направе велико изненађење и у финалу АБА Суперкупа савладају Партизан.