Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОБЕДА ЗА КРАЈ! Партизан часно завршио сезону у Евролиги и обрадовао Гробаре, Смит и Нанели нанели пораз Валенсији

12.04.2024. 19:24
Пише:
Србија Данас
KK Partizan
KK Партизан / Извор: МН Press

Кошаркаши Партизана победили су Валенсију 79:66 у последњој евролигашкој утакмици у сезони и то у крцатој Београдској арени, иако меч није имао такмичарски значај, пошто су оба тима остала без шанси за плеј-ин.

Партизан - Валенсија 79:66 (15:21, 20:16, 23:15, 21:14)
Дворана: "Беорадска Арена". 

Гледалаца: 19.135. 

Судије: Фернандо Роча, Милан Недовић, Гитис Вилијус.

Партизан: Смит 15, Ледеј 5, Аврамовић 10, Копривица, Пантер 12, Смаилагић, Нанели 19, Трифуновић, Анђушић 1, Понитка 8, Камински 3, Кабокло 6.

Валенсија: Харпер 13, Клавер 5, Пуерто 5, Рујверс 7, Прадиља 4, Андерсон 3, Лопез-Аростеги 4, Џонс 4, Робертсон, Дејвис 4, Оджелеј 17, Де Лареа.

Иако нису успели да обезбеде нок-аут фазу, кошаркаши Партизана су овом победом обрадовали све Гробаре, најверније навијаче и ове сезоне у Евролиги, који другу годину везано у највећем броју бодре свој тим у елитном такмичењу. 

Гробаре је обрадовала и партија Џејлена Смита који је убацио 15 поена, иако је откад је дошао био у другом плану. 


Партизан је добро почео меч, повео са 8:2, али је онда уследила серија 8:0 гостију, чиме су окренули меч.

У том ритму преокрета и резултатске клацкалице протекло је читаво прво полувреме. 
Лоше су домаћи привели прву четвртину, Валенсија је имала 6.

Брзо је домаћин вратио предност на своју страну, а покретачка снага је био сјајни Џејлен Смит, који је искористоио прилику коју му је Жељко Обрадовић указао.

Као и у првој, тако и другој деоници црно-бели лоше приводе деоницу крају, те је Валенсија отишла на паузу са 2.

По повратку на терен почео је Партизан да води и да се одлепљује, заиграо је сјајно Џејмс Нанели, који је кренуо да погађа све.За разлику од претходне две, Партизан је на крају треће четвртинее имао 6.

У последњој четвртини сломили су противника, одлепили се на двоцифрену предност и одржавали је до самог краја и славили 79:66.

Партизан није имао пансе за пролаз, али се часно опростио од публике. Најефикаснији био је Џејмс Нанели са 19 поена, а пратио га је сјајни Смит са 15. На другој страни Оджеле је убацио 17.

39'

75:64

Смит сјајан и у дефанзиви, краде лопту. Истекао је напад Партизана, тројка Пуерта. Ледеј не погађа ван 6,75, фаул Аврамовића да спречи контру. Смит још једна тројка, какав меч за њега. Краде лопту Ледеј, али и прави фаул у нападу.

37'

72:61

34'

67:59

Тројка Нанелија! Блиста искусни кошаркаш - 65:54. Промашују гости шут, Понитка поправља промашај Каминског, Партизан има 13. Оджелеј тројка, а онда и двојка гостију.

32'

60:54

Не користи први напад Валенсија у задњој деоници. Нанели иде на закуцавање, али је фаулиран. Погђа са пенала, на другој страни Дејвис поентира. Понитка сада на слободним бацањима.

Крај треће четвртине: 58:42

28'

51:49

26'

48:46

22'

40:37

Кабокло поентира на старту треће четвртине. Џонс не погађа за три, Кабокло сада није погодио на мишиће. Нови промашај и Валенсије из игре. Смит нова тројка, сјајно игра вечерас. Лопез Аростеги не враћа, Пантер на бацањима.

Полувреме 35:37

Кабокло кривац за изгубљен напад. Ни Валенсија не користи свој напад, а онда Аврамовић промашује за три, но хвата то Смит. Одлично игра хрватски репрезентативац у дресу црно-белих, сјајна партија. Валенсија краде лопту и бележи лаке поене за изједначење. Поново лош напад домаћих, Харпер доноси предности Валенсији.

19'

35:33

Аврамовић промашује улаз, Пантер краде лопту, а онда Алекса полаже. Харпер има два бацања. Лош напад црно-белих, а онда и Оджеле на пеналу.

17'

33:29

Пантер из тешке позиције погађа полудистанцу. Клаверов пас умало да заврши у обручу, а онда тројка Смита за егал 29:29. Валенсија не користи напад, Пантеров сјајан продор за предност. Истиче напад шпанског тима, Аврамовић не погађа, али рампа Смита и полудисанца Пантера - 9:0 серија Партизана

15'

24:29

12'

20:21

Тројка Џејлена Смита на отварању друге деонице. Валенсија није искористила неколико својих напада, Аврамовић на продор као брзи воз 20:21.

Крај прве четвртине 15:21

Ледеј не погађа тројку. Али четири поена за госте везује Валенсија - 15:19. Касни блокада Ледеја, признају се поени Клавера 15:21. Аврамовић и Понитка не погађају.

9'

16:16

Оджелеј сјајно закуцава. Лош напад Партизана, без много ангажованости у игри, а онда Валенсија прави фаул у нападу. Тајм-аут Обрадовића. Ледеј погађа тројку која се нећкала на обручу. Оджелеј има 2 1.

7'

12:12

6'

8:10

Лоше шутира шпански тим. Сјајно закуцавање Аврамовића на другој страни 8:2. Риверс половичан са пенала, Аврамовић прави кораке. Харпер на улаз 8:5. Алекса не погађа тројку, лоше шутирају црно-бели. Клавер из ћошка тројка 8:8. Нови промашај Каминског за три, Валенсија из два напада до преокрета 8:10. Камински ће на слободна бацања.

3'

6:2

1'

4:0

У првом поседу са лоптом, Валенсија је направила фаул у нападу. Камински за Нанелија 2:0. Андерсон не погађа за три, имају екстра посед, краду црно-бели, Аврамовић закуцава.

1'

Почео је сусрет

Последњи меч!

На утакмици којом се опраштају од Евролиге ове сезоне, у екипи Партизана неће бити Огњен Јарамаз ни Пи Џеј Доужер.

Надали су се сви у Партизану да би вечерашњи меч са Валенсијом могао да буде одлучујући за пласман у плеј-ин Евролиге.

Ипак, поразом Црвене звезде од Анадолу Ефеса црно-бели су изгубили и теоретску шансу

У првом делу сезоне црно-бели су савладали шпански тим 72:67 на крилима Зека Ледеја, Џејмса Нанелија и Кевина Пантера.