Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОСЛЕДЊЕ КОЛО АБА ЛИГЕ

ПУКЛА СТОТКА У АРЕНИ: Партизан демолирао Задар пред почетак ПЛЕЈ-ОФА

08.04.2024. 18:39
Пише:
Србија Данас
KK Partizan
KK Партизан / Извор: МН Press

Најјаче издање за крај.

Кошаркаши Партизана савладали су вечерас у београдској Арени екипу Задра, резултатом 113:74 (20:11, 35:30, 24:18, 34:15). Овај меч одигран је у оквиру последњег 26. кола регуларног дела такмичења АБА лиге. 

Утакмица у Београдској арени није имала превелики такмичарски  значај за две екипе које се већ налазе у плејофу регионалног дела такмичења, али "црно-бели" су очигледно свој посао схватили озбиљно.

Посебно су мотивисани током првог полувремена били Алекса Аврамовић и Џејмс Нанели који су својим минијатурама највише допринели да домаћин стекне значајну предност после првих 20 минута игре.

Аврамовић је током прве деонице постигао седам поена захваљујући којима је Партизан имао "плус девет", мада је Задар нешто боље започео другу четвртину и пришао на четири поена заостатка.

Тада је кренула велика серија Нанелија који је за мање од четири минута на паркету постигао 12 поена, па је домаћин у једном тренутку имао чак 17 поена предности.

Лука Божић током првог полувремена није нарочито блистао, Задар се ослањао на трио Жганец - Дрежњак - Мазалин, међутим они нису имали подршку осталих саиграча, па је Партизан на крају заслужено отишао на одмор са озбиљним вођством од 14 поена.

Наставак меча почео је у знаку поена Анђушића, али и Пантера, па је Партизан веома лако успевао да одржи велику разлику која је пред последњу деоницу износила читавих 20 разлике.

Јасно је било свима у Београдској арени да ће "црно-бели" остварити убедљиву победу, што се на крају и догодило пошто је домаћин прешао магичну границу од 100 поена и то добрано - 113.

Чак шесторица кошаркаша Партизана меч је завршило са двоцифреним учинком, Аврамовић је постигао 18 поена уз осам асистенција, Нанели је додао 14, Пантер и Смит по 13, Копривица 12 уз 10 скокова, а Ледеј 10 поена.

Што се гостију тиче, Дрежњак и Жганец су постигли по 15 поена, Мазалин је дао 14, док је Божић меч окончао са по 10 поена и ухваћених лопти.

У четвртфиналу плејофа АБА лиге, Партизан ће играти против Игокее, док ће Задар одмерити снаге са Будућности.

КРАЈ

113:74

КРАЈ МЕЧА! Лакић је прекинуо серију црно-белих тројком. Али на другој страни истом мером је одговорио Смит. Тачку на овај меч ставили су Смаилагић и Кабокло снажним закуцавањима.

38

109:74

Сломио је отпор ривала Партизан и било је само питање разлике којом ће меч бити завршен. Камински је увећао предност домаћина поенима са линије слободних бацања. Касније је Аврамовић тројком увећао предност Партизана.

36

101:69

Ледеј је погодио поене уз фаул и незгодно пао, али се придигао без проблема, а Смит је наставио у истом ритму, да би Камински проиграо Ледеја за нову тројку. Серију Партизана прекинуо је Жганец на асистенцију Лакића, да би се надовезао Кларица.

34

92:63

Наставио је Смит у добром ритму, а на његове поене надовезао се Аврамовић поенима уз фаул (погодио и додатно слободно бацање). Репрезентативац Србије надовезао се на серију Џејлина Смита својом серијом поена.

+20 ЗА ПАРТИЗАН!

КРАЈ 3/4

30

27

73:47

Доужер је постигао прве поене на утакмици и поново увећао предност црно-белих, али је на другој страни за три био прецизан Рамљак. Узвратио је Копривица поенима на другој страни, али није успео да погоди додатно слободно бацање.

24

70:45

Уследила је брза серија Партизана од 6:0 за убедљиву предност домаћих. На висини задатка били су Копривица, Доужер и Пантер.

23

65:45

Тројкашко отварање за домаћина, а овај пут Пантер је прецизан. Партизан први пут на 20

19:50

ПОЛУВРЕМЕ!

ПОЛУВРЕМЕ

55:41

КРАЈ ПРВОГ ПОЛУВРЕМЕНА! Игра се са много контакта. У нападу доминира, али у добрани греши, па се Кабоклу пише већ трећа лична. Мазалин је његов фаул искористио да са два поготка са линије за слободна бацања смањи заостатак свог тима. Бране се црно-бели, али Нанели греши и губи лопту, то су лаки поени за Задар преко Божића. Жганец фаулира Пантера, који погађа једно од два бацања.

17

52:36

14

36:24

Обрадовић ништа не препушта случају. Рамљак је утрчао и са чеоне линије проиграо Мазалина испод коша, а он је поентирао уз фаул. Погодио је и са линије за слободна бацања. Одмах реагује Партизанов тренер и тражи тајм-ау.

2/4

26:18

Са две ВЕЗАНЕ ТРОЈКЕ отвара другу четвртину Џејмс Нанели. На другој страни предност домаћина смањује Дрежњак.

20:11

КРАЈ 1/4

20:11

Нанизали су кошаркаши Партизана девет поена и одлепили на комотних девет разлике, за крај прве четвртине.

9

15:11

5

8:5

Због приговора судијама. Једно бацање за Задар, које користи Лука Божић.

2

4:2

Прве поене на мечу постигао је Мазалин са ниског поста за вођство гостију. На другој страни је после серије промашаја домаћих, Аврамовић успео да поентира уз фаул и материјализовао додатно слободно бацање.

01. Минут

0:0

Меч у београдској Арени је почео! Први напад има екипа Партизана!

18:30

Меч ускоро почиње

На папиру, дуел шампиона и талентованог састава Данијела Јусупа нема никакав резултатски значај.

Партизан је тријумфом у Подгорици против Будућности осигурао друго место у без обзира на исход утакмице заказао четвртфинални окршај са Игокеом.

Задар ће с друге стране на мегдан екипи Андреја Жакеља као шестопласирани.

Па ипак, меч у Арени итекако има такмичарски драж – посебно за шампиона.

У Хумској врло добро памте “шамар” у Задру (84:68) и партије Луке Божића и Дарија Дрежњака крајем децембра.

Био је то четврти од шест “грехова” због којих ће Партизан у евентуалној завршници регионалног такмичења трон бранити лишен помоћи домаћег терена.

Наплата децембарског дуга с каматом је између осталог и због тога неизговорена жеља Парног ваљка који уз ишчекивање расплета у последњем колу Евролиге (у овом тренутку не толико обећавајућег), полако усмерава фокус за завршницу АБА лиге.