Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЧОВИЋ ОДРЖАО КОНФЕРЕНЦИЈУ: Ево зашто Звезда није отишла у Подгорицу

30.12.2019. 16:46 17:51
Пише:
Србија Данас
Nebojša Čović
Небојша Човић / Извор: Србија Данас

Све је објаснио.

У просторијама KK Црвена звезда први човек црвено-белих Небојша Човић одржао је конференцију за медије на којој је образложио зашто шампион АБА лиге није отпутовао на гостовање екипи Будућности.

ДЕЛИЈЕ ГРМЕ НА ТВИТЕРУ: Испали смо П*ЧКЕ

ДЕЛИЈЕ ГРМЕ НА ТВИТЕРУ: Испали смо П*ЧКЕ

ЗВЕЗДА ЗАГОЛИЦАЛА МАШТУ ДЕЛИЈА: Црвено-бели најавили СПЕКТАКУЛАРАН прелазни рок (ФОТО)

ЗВЕЗДА ЗАГОЛИЦАЛА МАШТУ ДЕЛИЈА: Црвено-бели најавили СПЕКТАКУЛАРАН прелазни рок (ФОТО)

АБА ЛИГА ИЗДАЛА САОПШТЕЊЕ: Познато да ли се меч у Подгорици ОДЛАЖЕ

АБА ЛИГА ИЗДАЛА САОПШТЕЊЕ: Познато да ли се меч у Подгорици ОДЛАЖЕ

Одмах на почетку, председник Црвене звезде се обратио новинарима.

- Звезда није имала намеру да било шта политизује у смислу догађаја у Црној Гори. Ви знате да је Звезда пуно везана за Србију као и други клубови у смислу њене репрезентативности. Лако је закључити колико учешће Звезде у оваквим ситуацијама може да има политичке инсинуације. Поучени догађајима из априла, ступили смо у контакт са нашим безбедносним органима као што увек радимо кад негде путујемо. Конталтирали смо и председника АБА још 28. децембра када смо послали допис и у њему описали какви су потенцијални ризици. По тој процени не може се искључити могућност инцидента на националној основни, а мета напада могу да буду симпатизери Звезде. Са тим смо упознали председништво АБА лиге - рекао је Ћовић.

Упоредио је затим Човић ситуацију из Шпаније са овом.

- Пре месец дана је требало да се игра ЕЛ класико, али су у Барселони тада били немили догађаји и клубови су се за пола сата одговорили да одложе утакмицу. Ми смо предложили промену термина иако нам је спортски одговарало да утакмицу одиграмо данас, јер имамо веома згуснуст распоред. Термин 24. фебруар не угрожава регуларност АБА лиге и то је био наш предлог. На ове догађаје у Црној Гори Будућност нема никакав утицај.

Планирано је било да црвено-бели јуче отпутују у Црну Гору.

- Требало је синоћ да путујемо, али смо пут одложили јер је синоћ било неких догађаја у Подгорица сто се видели и у медијима. На допис упућен АБА лиги нисмо добили одговор. Директор Звезде Сунтурлић је ноћас затражио да добије одговор председништва АБА лиге, али га нисмо добили. Пошто нисмо синоћ отпутовали затражили смо нову безбедносну процену коју смо проследили председништву лиге. Није нам агенција наредила да не идемо, већ нам је остављено да као клуб донесемо одлуку, али нико није желео да поднесемо толики ризик. Питање је зашто неко неће да помери термин ако постоји добра намера - истакао је први човек Црвене звезде.

Осврнуо се потом Човић и на прошлосезонску финалну серију.

- Ове године смо пред трећу утакмицу плеј-офа у Подгорици затражили од нашег МУП-а пет припадника, али је тада наше министарство одговорило да за тим нема никакве потребе и да црногорска полиција гарантује да ће све бити у реду. Сви сте видели како је било у реду.

Nebojša Čović
Небојша Човић / Извор: Србија Данас

- Не желим да Звезда буде укључена у сва дешавања у Црној Гори. Ако је циљ некакав перформанс који треба да се одржи од 18 часова одржаће га без нас. Нажалост, мислим да став Будућности није базиран на спортским разлозима. Звезда је пуно уложила у АБА лигу као, и други клубови, па нама није у интересу да рушимо лигу. Једина наша намера је само да не учествујемо у ономе сто се догађа у Црној Гори. Ми можемо у овом случају да испаднемо жртве, али то није проблем. Џаба и АБА лига и Евролига ако треба да се догоди нешто. Најбоље да сачувамо и Будуцност и Звезду - изнео је Човић.

Потом је се јавности обратио директор маркетинга Филип Сунтурлић (више прочитајте ОВДЕ), а онда је убрзо реч поново преузео Небојша Човић.

- Да је обрнута ситуација у питању, све би смо завршили за сат времена. Да се нешто догађа у Београду, договорили бисмо нови термин. Понављам, нико није рекао да не путујемо, нити наредио, одлука је била искључиво наша.

Новинаре је занимало шта за Звезду значи немешање АБА лиге у целу ситуацију.

- Овакав приступ показује да не постоји уважавање. Није за очекивати да Црвена звезда уважава и гради нешто ако њу то нешто не уважава. Не знам како би изгледала АБА лига без Звезде, а не желим ни да сазнајем. Не желим ни да се моје речи погрешно схвате. Све смо покушали што је било до нас. Оцекивао сам да председништво донесе или одлуку да се меч одложи или да се не одложи. Поштовали бисмо сваку одлуку. Верујем да сад ретроактивно ништа неће урадити.

Nebojša Čović
Небојша Човић / Извор: МН Press

Састанак лиге је заказан за 3. јануар.

- Видећемо какве ће тачке дневног реда бити. Требало је да се бира менаџмент лиге, али верујем да ће бити приче бити и о овом мечу - рекао је први човек клуба са Малог Калемегдана.

Црвена звезда је веома популаран клуб.

- Чињеница је и да Звезда има пуно навијача у Црној Гори, а и да тиме може да се направи много манипулација. Нисмо били спремни да преузмемо ризик. Црвена звезда је постојала много пре АБА лиге и наџивеће многе. Није било до свађе већ до нормалног и разумног приступа како би два клуба била искључена из политике ситуације - поручио је Човић.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа италијанска спортска новинарка Дилета Леота.

 

ПРОПУШТЕН ПОСЛЕДЊИ ЛЕТ ЗА ПОДГОРИЦУ: Ево шта ће кошаркаши Звезде радити у 18 часова

ПРОПУШТЕН ПОСЛЕДЊИ ЛЕТ ЗА ПОДГОРИЦУ: Ево шта ће кошаркаши Звезде радити у 18 часова

АЛБАНЦИ КИПТЕ ОД МУКЕ И БЕСА: УЕФА третира Косово као део Србије

АЛБАНЦИ КИПТЕ ОД МУКЕ И БЕСА: УЕФА третира Косово као део Србије

ОТИШАО ЈЕ НАЈБОЉИ: Змај напустио Гнездо, зима у срцима навијача... (ФОТО)

ОТИШАО ЈЕ НАЈБОЉИ: Змај напустио Гнездо, зима у срцима навијача... (ФОТО)

Партизан ЖЕЛИ Боаћија!

Партизан ЖЕЛИ Боаћија!

НА МАРАКАНИ ПРЕСЕКЛИ: Ево на које играче Станковић више не РАЧУНА!

НА МАРАКАНИ ПРЕСЕКЛИ: Ево на које играче Станковић више не РАЧУНА!