Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЛОША ЧЕТВРТА ЧЕТВРТИНА И СЈАЈНИ НАН КОШТАЛИ ПАРТИЗАН: Црно-бели поражени у Атини (ВИДЕО)

19.01.2024. 19:02 22:25
KK Partizan
KK Партизан / Извор: Фото: KK Партизан

"Зелени" су били јачи.

Кошаркаши Партизана поражени су на гостовању Панатинаикосу 84:71 (18:16, 24:24, 16:18, 26:13) у 22. колу Евролиге. 

ДЕТАЉ КОЈИ ЈЕ МАЛО КО ЗНАО: Анђушић открио како му је Милојевић помогао Danilo AnđuÅ¡ić

ДЕТАЉ КОЈИ ЈЕ МАЛО КО ЗНАО: Анђушић открио како му је Милојевић помогао

СА НИКАД ВИЂЕНОМ СЛИКОМ: Овако се Саша Ђорђевић опростио од Дејана Милојевића (ФОТО)Aleksandar Đorđević

СА НИКАД ВИЂЕНОМ СЛИКОМ: Овако се Саша Ђорђевић опростио од Дејана Милојевића (ФОТО)

Лекције које би требало сви да прочитају: Загорац открио ДВЕ ПОУКЕ које је добио од Дејана Милојевића и које ће заувек памтитиRade Zagorac

Лекције које би требало сви да прочитају: Загорац открио ДВЕ ПОУКЕ које је добио од Дејана Милојевића и које ће заувек памтити

Црно-бели су у Атини претрпели 11 пораз, колико имају и победа у елитном такмичењу. 

Доста борбе и веома спор меч смо видели у уводних десет минута. Одговорио је Партизан на ту игру домаћина и пре свега захваљујући расположеном Доужеру одржавао прикључак.

Смењивале су се екипе у вођству, а домаћи тим се одлепио средином другог квартала.

Црно-бели су имали прилику да оду на предност већу од једног поседа, али уместо тога урадили су то играчи Ергина Атамана. Григонис се разиграо и уз помоћ доста изгубљених лопти Партизана, домаћи су стекли предност од девет поена (42:33) на 1.46 до полувремена. Од тог тренутка ПАО није постигао поен до паузе и гости су успели да на одмор оду са заостатком од два поена.

ЕВРОЛИГА, 22. КОЛО

ПАНАТИНАИКОС – ПАРТИЗАН 84:71 (18:16, 24:24, 16:18, 26:13)

Дворана: ОАКА арена

Судије: Гарсија, Могулкоч, Бубер

Панатинаикос: Калаицакис, Слукас 10, Грант 4, Нан 21, Лесор 14, Антетокумбо 6, Григонис 10, Ернангомез 3, Митоглу 16

Партизан: Смит 6, Ледеј 4, Копривица 6, Смаилагић 11, Јарамаз, Нанели 13, Трифуновић 2, Анђушић 5, Доужер 16 (8 асистенција, 7 скокова), Понитка, Камински, Кабокло 8

Врло добро је почео Партизан и наставак меча. Нанели је био расположен и вратио предност свом тиму. Међутим, амерички бек прави трећи фаул, па је Обрадовић морао да га пошаље на клупу. Играло се „поен за поен“. Ниједан тим у трећој деоници није имао предност већу од два поена што довољно говори какву смо борбу гледали.

Нажалост, Партизан је одиграо лошу последњу деоницу и претрпео је пораз. Изгубили су црно-бели овај квартал са 13 поена, уз примљених 26 поена. Доста изгубљених лопти у кључним тренуцима меча имали су гости и то је пресудило да победа остане у Атини. 

Код Панатинаикоса доминирао је Кендрик Нан са 21 поеном, Митоглу је имао 16, а Лесор два мање поена. У екипи Партизана одличан је био Пи Џеј Доужер са 16 поена, осам асистенција и седам скокова. Нанели је убацио 13 поена. 

Читав ток меча могли сте пратити ОВДЕ. 

 

Завршена је утакмица у Атини. Успео је домаћи тим да приведе меч крају и дође до победе. Панатинаикос - Партизан 84:71.

 

38. минут
Украо је лопту Доужер, покушао одмах за три поена, али је промашио. Преостало је нешто више од два минута до краја. Домаћи тим је пред победом - 77:68.

 

37. минут
Очигледан фаул у нападу није досуђен Гранту после ударца у лице Доужера... да би потом уследила тројка Митоглуа. Доужер је, на другој страни, погодио са полудистанце. 75:68.

 

36. минут
Чини се да Партизан својим грешкама срља ка поразу. Кабокло прави кораке у ситуацији када је поред себе имао нижег играча у рекету, девет поена предности је за ПАО. Бразилац је и у следећем нападу црно-белих погрешио када је нагазио аут линију. 

 

34. минут
Костас Слукас погађа своју прву тројку на мечу, потом и Нан додаје још два поена на свој конто. Расте вођство Панатинаикоса, 71:62.

 

32. минут
Лош старт Партизана у четвртој четвртини. Безидејни напади гостију и ПАО је на плус шест. Жељко Обрадовић мора да тражи тајм-аут.

 

Завршена је трећа деоница. Нестварни Матијас Лесор закуцава на истеку четвртине. Резултат је 58:58. 

 

28. минут
Добар, па лош потез Доужера. Погађа Американац прво тројку на истеку напада, али потом прави фаул над Џеријаном Грентом и шаље га на линију слободних бацања. И даље је нерешено.

 

27. минут
Сјајно је одреаговао Понитка у одбрани, украо лопту и кренуо у контру, али га стиже Нан и удара му блокаду. Нерешено је 51:51.

 

25. минут
Добра рола Балше Копривице у овим тренуцима. Прво сјајано закуцавање, потом и скок у нападу за нове поене. ПАО води 50:49.
23. минут
Штета сада за неискоришћен напад Партизана. Трифуновић је имао отворену тројку, али је промашио бек, да би у скоку фаул направио Нанели. Црно-бели и даље воде са једним поеном разлике.

 

22. минут
Креће Џејмс Нанели са пет поена друго полувреме. Партизан има предност - 44:45.

 

Почео је други део игре.

 

Полувреме у ОАКА арени. Панатинаикос - Партизан 42:40.
20. минут
Серија Партизана од 7:0. Само је два поена предности за ПАО. Морао је тајм-аут да затражи Атаман 40 секунди пре краја полувремена.

 

19. минут
Расте предност Панатинаикоса. Воде домаћи - 42:35.

 

17. минут
Проблем за Партизан. Бруно Кабокло је зарадио трећи фаул, па ћемо на терену видети и Френка Каминског.

 

16. минут
Имао је прилику Партизан да повећа вођство, али је погрешио Нанели, да би то казнио Григонис на другој страни. Потом нова грешка гостију коју поново користи Григонис и са новим поенима доноси свом тиму плус четири. Следи ТВ тајм-аут. 

 

14. минут
Прописно је сада изнервирао Џејлин Смит Жељка Обрадовића и одмах је уследила измена америчког бека. Бацио је бивши играч Албе лопту право у руке Гранта. ПАО је затим изгубио лопту, а потом погађа уз фаул Анђушић. Та одлука судија је натерала домаће навијаче на салву увреда и звиждука. Води Партизан - 27:26. 

 

12. минут
Из тешке позиције погађа Нан, затим узвраћа Смит, да би вођство домаћем тиму вратио Адетокумбо - 24:22.

 

Крај прве деонице. Одреаговао је Партизан после минута паузе и везао четири поена. Ипак, Ернангомез је погодио тројку, да би затим Копривица направио фаул у нападу, па ПАО има предност - 18:16.
8. минут
Водио је Партизан 12:7, али уследила је серија Панатинаикоса од осам поена и сада домаћи тим има предност. Жељко Обрадовић је затражио тајм-аут.

 

7. минут
Доужер је расположен на почетку утакмице, ипак две грешке Јарамаза. Партизан има предност од једног поена.

 

5. минут
Тврд почетак утакмице, као што је и обично када игра Панатинаикос. Пи Џеј Доужер је везао две тројке и црно-бели воде 10:7.

 

2. минут
Прва четири поена на мечу за Партизан је постигао Бруно Кабокло. Ипак, Нан флоутером и Митоглу тројком донели су домаћима минималну предност после два минута.

 

Утакмица је почела.

 

Играчи Партизана су на загревање изашли у мајицама посвећеним Дејану Милојевићу.

 

 

Евролига 22. коло

четвртак:

Ефес - Барселона 98:74

Црвена звезда - Басконија 90:91

Алба - Бајерн 65:82

Олимпијакос - Макаби 89:72

Виртус - Асвел 73:63

петак:

Жалгирис - Фенербахче 98:75

Монако - Реал 98:76

Панатинаикос - Партизан 84:71

Валенсија - Олимпија Милано (20.30)

 

Најновије вести о KK Партизан можете наћи ОВДЕ.