Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОЗНАТИ ХИРУРГ ТУЖИО ЗОРАНА САВИЋА: Тврди да му директор Партизана дугује много пара! Бивши кошаркаш све демантовао

09.02.2024. 18:57
Пише:
Србија Данас/Блиц
Zoran Savić
Зоран Савић / Извор: МН Press

Наводно је новац узео пре 13 година и не жели да их врати.

Спортски директор KK Партизан, Зоран Савић, нашао се у великом проблему пошто га је познати хирург Василије Јеремић тужио због дуга од 371.000 евра.

НБА ЋЕ ВИДЕТИ МЛАДОГ СРБИНА: Саво Дрезгић је добио позив који се не може одбитиSavo Drezgić

НБА ЋЕ ВИДЕТИ МЛАДОГ СРБИНА: Саво Дрезгић је добио позив који се не може одбити

ОСТАЈЕ ЛИ ЖЕЉКО ОБРАДОВИЋ ТРЕНЕР ПАРТИЗАНА? Остоја Мијаиловић послао јасну поруку Željko Obradović i Ostoja Mijailović

ОСТАЈЕ ЛИ ЖЕЉКО ОБРАДОВИЋ ТРЕНЕР ПАРТИЗАНА? Остоја Мијаиловић послао јасну поруку

МВП ТРКА: Ембид испао, Јокић ПРВИ! Велики скок Луке ДончићаNikola Jokić

МВП ТРКА: Ембид испао, Јокић ПРВИ! Велики скок Луке Дончића

Ову информацију пренео је "Блиц" и открио је детаље читаве приче из угла човека који је тужио функционера Партизана.

Спортски директор Партизана наводно 13 година није враћао дуг познатом хирургу и зато је сада започет поступак. Наредно рочиште заказано је за 24. јун, а Василије Јеремић је за Блиц изнео своју верзију приче.

- Зоран и његова супруга Анита помагали су нам да се снађемо у Шпанији. Дружење је прерасло у пријатељство које је трајало скоро 20 година. Није прекинуто ни неколико година након позајмљеног новца иако је рок за његово враћање био прекорачен. Новац у износу од 371.000 евра сам позајмио из пријатељских разлога, јер сам видео да је Зоран те 2011. године у неком проблему. Нисам сигуран да ли је то било октобра или новембра 2011. године када ме је контактирао наш заједнички пријатељ М.Н. и обавестио да ће ме Зоран позвати јер је у великом шкрипцу и да му је хитно потребна позајмица. Он је то брзо и урадио и рекао да је у великом проблему и да му је потребно 371.000 евра. Нисам питао за које потребе али ми је његов глас изгледао драматично и указивао да му је новац потребан да би заштитио своју безбедност и интегритет - почео је причу Јеремић, па је додао да је после неколико дана од позива Савићу дао новац у Лугану:

- Новац, чије је порекло делом из породичног наслеђа од мог оца и стрица, а делом зараде, сам подигао из сефа и дао на руке Зорану у присуству моје супруге. Обећао је да ће га вратити за месец-два дана. Приликом предаје новца нисмо потписали ништа јер је он журио. Пошто у року који је предложио није вратио позајмицу, у Шпанији смо, на његов предлог, потписали изјаву у којој је наведено да је залог за дуг од 371.000 евра Савићева кућа у Марбељи. Изјава је потписана 7. новембра 2012. године. Дружење смо наставили, све док, чини ми се 2020, нисмо сазнали случајно од адвоката, да је Зоран продао кућу у Марбељи још 2014. године а дуг није вратио - рекао је проф. др Василије Јеремић иначе председник хируршке секције српског лекарског друштва суду, а пренео је "Блиц".

- У тим контактима Зоран је причао да кућу не може да прода по повољној цени. Веровали смо му дуго али контакт је прекинут након нашег сазнања о продаји куће, о чему сам га обавестио. После тога он се више није јављао на телефон. Видео сам га на телевизији на клупи KK Партизан као високог функционера што је у мени изазвало бес јер сам схватио да је преварант који ми дуг није вратио. Тада сам одлучио да га тужим.

Његова супруга Бојана Јеремић дала је сличан исказ.

- Зоран је хитно тражио позајмицу крајем 2011. године и ја сам му предложила да му новац пребацимо на рачун. Међутим, он је то одбио јер му је био потребан кеш и да му се да у Швајцарској. Новац није вратио у року, али нас је изјава о залогу куће у Марбељи чинила мирним. Немирни смо постали 2020. године када смо приликом интересовања за некретнину у Шпанији од адвоката сазнали да је кућу у Марбељи Савић продао још 2014. године. Покушала сам и ја да чујем Зорана, али на неколико позива није одговарао. Када је постао директор KK Партизан успела сам да успоставим контакт и обећао ми је да ћемо се видети. Међутим један сусрет је отказао због пута у Барселону, а други због короне - открила је она суду, а затим додала да је једном приликом видела Зорана Савића и добила непријатан одговор када су се дотакли дуга:

- Грубо ми је одговорио да новац неће вратити никад. Његов безобразлук ме је шокирао, јер је Зоран некада био најдивнији човек кога сам познавала. Након догађаја у ресторану одлучили смо да наш новац затражимо преко суда.

Зоран Савић се огласио за "Блиц" и све демантовао.

- Тужба је неоснована, а то је потврдио и суд у Лугану још 2017. године, када су они спор изгубили јер им ништа не дугујем. Сада поново покушавају тужбом у Србији да дођу до новца који ми никада нису позајмили. За то не постоји никакав траг, јер нема потписа да су ми новац позајмили. Поред тога апсурдно је да се у Швајцарској новац даје на руке, а оно што је још важније ја у том периоду нисам био у овој држави односно Лугану, што се из пасоша може видети. У Лугану нисам био од 1991. године - навео је Савић за "Блиц" и додао:

- Зато што су изгубили спор у Лугану сада покушавају да ми руше углед преко новина и српског суда за новац који ми никада нису позајмили.

Наредно рочиште заказано је за 24. јун, а тада би Зоран Савић и његова супруга требало да изнесу одбрану, али и да се настави испитивање Бојане Јеремић.