Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВЕСИЋ: Фајнал-фор Евролиге прилика да промовишемо Београд

04.03.2022. 13:56
Пише:
Танјуг
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i čelnici Organizacionog odbora fajnal-fora Evrolige
Заменик градоначелника Београда Горан Весић и челници Организационог одбора фајнал-фора Евролиге / Извор: Фото: Танјуг/Предраг Митић

Велика част за престоницу Србије.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да је поносан што је српска престоница изабрана да буде домаћин завршног турнира Евролиге. Београд ће бити домаћин Фајнал-фора кошаркашке Евролиге од 19. до 21. маја у Штарк арени.

ПОТВРДИЛА И ЕВРОЛИГА: Фајнал фор ЗВАНИЧНО у Београду (ФОТО)

ПОТВРДИЛА И ЕВРОЛИГА: Фајнал фор ЗВАНИЧНО у Београду (ФОТО)

СЕЛЕКТОР СРБИЈЕ ЗАБРИНУТ ПРЕД НАСТАВАК КВАЛИФИКАЦИЈА: Јунски "прозор" долази у незгодно време

СЕЛЕКТОР СРБИЈЕ ЗАБРИНУТ ПРЕД НАСТАВАК КВАЛИФИКАЦИЈА: Јунски "прозор" долази у незгодно време

НБА: Богданов снајпер сасуо рафал по Булсима, Чикагу не помаже ни Вучевић (ВИДЕО)

НБА: Богданов снајпер сасуо рафал по Булсима, Чикагу не помаже ни Вучевић (ВИДЕО)

- Када смо поднели кандидатуру пре неколико месеци нисмо знали да постоје шансе да будемо домаћини већ ове године. Чим се указала шанса, читав тим у граду напорно се борио. Радили смо са Евролигом и добили смо прлику да поново будемо домаћини као 2018. године - рекао је Весић за Танјуг.

Он је рекао да је за Град ово велика част - да поново буде добар организатор и да буде бољи домаћини него 2018.године.

- Ово је прилика и да промовишемо град. Ово је доказ да је Београд један од градова у Европи у који сви желе да дођу и где се осећају безбедно. У само неколико месеци ћемо имати Светско првенство у дворани у атлетици и завршни турнир Евролиге. Заиста сам срећан што је Београд постао град за све у Европи и свету и колико смо у последњој деценији успели да променимо имџ града. Сви су добродошли, а на нама је да будемо добри домаћини - поручио је Весић.

Весић је додао да је са Евролигом постигнут договор да се на свим утакмицама ове и следеће сезоне рекламира Београд као туристичка дестинација.

Потпредседник Организационог одбора Фајнал-фора Евролиге и директор Штарк арене Горан Грбовић пожелео је свима добродошлицу на Фајнал фор Евролиге у Београду и захвалио се челницима овог такмичења што су препознали главни град Србије као град кошарке.

- Арена је увек била кошаркашки храм, Београд је кошаркашки град, Србија је земља кошарке о чему сведочи и ова статуа посвећена игри под обручима испред Штарк Арене. Зато са сигурношцу могу да констатујем да је Евролига направила прави потез када је домаћинство овогодишњег Фајнал-фора поверила нашој земљи и нашем главном граду - рекао је Грбовић.

Goran Grbović i Goran Vesić
Горан Грбовић и Горан Весић / Извор: Фото: Танјуг/Предраг Митић

Он је истакао да ће Арена бити спремна да угости најбоље екипе и да ће се потрудити да будељи домаћин него 2018. године.

- Иако је до почетка финалног турнира остало свега два и по месеца морам да нагласим да ћемо у потпуности бити спремни да угостимо чертири најбоља кошаркашка тима Европе и њихове навијаче. Београд је и 2018. године био врхунски домаћин и беспрекоран организатор Фајнал-фора, што су челници Евролиге сигурно имали у виду доносећи овакву одлуку и зато им се још једном захваљујемо на поверењу које су нам указали - рекао је Грбовић.

Горан Шашић, председник Организационог одбора фајнал-фора Евролиге 2022, пожелео је добродошлицу свим љубтељима кошарке из целог света и рекао да је циљ да Београд и Србија буду најбољи могући домаћини свима који буду дошли на фајнал-фор.

- Имао сам ту част и привилигеију да други пут водим преговоре између Ерволиге и Града Београда. Чињеница да смо 2018. године завршни турнир Евролиге довели у Београд, била је круна моје каријере. Сада ћу обављати функцију председника Организационог одбора - рекао је Шашић и захвалио председнику Почасног одбора Горану Весићу и Грбовићу који су уложили велики труд и енергију како би Београд поново био домаћин завршног турнира Евролиге.

Како је навео Шашић, у организацију и реализацију овог пројекта биће укључени Дејан Дамјановић и Филип Сунтурлић, као директори Локалног организационог комитета, којима ће помагати двадесетак њихових сарадника. Додао је да ће међу члановима Организационог одбора бити директори KK Партизан и KK Црвена Звезда, као и представници Министарства и градског секретаријата.

- Изузетно нам је задовољство што це у Почасном одбору бити Жељко Обрадовић и Божидар Маљковић, као и председници KK Црвена Звезда и KK Партизан, заједно са легендама српске кошарке као што су Радмило Мишовић и Ненад Крстић - рекао је Шашић и захвалио свима који су пружили подршку да Београд добије ово домаћинство.

Најновије вести из кошарке прочитајте ОВДЕ.