Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЗАГОРАЦ СУМИРАО УТИСКЕ ПОСЛЕ ПОЛУСЕЗОНЕ МЕЂУ ЦРНО-БЕЛИМА: Драго ми је што сам коначно у Партизану (ФОТО)

01.01.2019. 09:42
Rade Zagorac
Раде Загорац / Извор: Профимедиа

Београђанини брзо постао лидер тима.

Током доброг дела прошле сезоне његово име често се спомињало међу навијачима Партизана. Његов долазак био је у уједном тренутку скоро сигурна ствар, а већ у другом било је јасно да ће и он и црно-бели морати да чекају неки погодинији тренутак. На срећу свих страна, тренутак је дошао и брже него што су можда многи очекивали, па је Раде Загорац током лета потписао уговор са Партизаном и готово истог тренутка постао љубимац навијача без одиграних минута за клуб из Хумске.

СРБИЈА НА ПРВОМ МЕСТУ: Овај кошаркаш НИКАДА не би одбио позив у национални тим (ФОТО)

НИЈЕ БИЛО ДИЛЕМЕ: Јан Весели НАЈБОЉИ играч Евролиге у децембру (ФОТО)

 - Драго ми је што се коначно догодила та сарадња Партизана и мене. После неког условно речено тражења себе, могу да кажем да сам се пронашао у Партизану, доста добро прихваћен од стране саиграча и целог колектива, посебно од навијача. Нашао сам неку своју улогу у којој се доста комфорно осећам. Импресије су врло позитивне и уживам у Београду и Партизану – задовољан је Загорац.

Rade Zagorac
Раде Загорац / Извор: МН Press

Пре него што је први пут истрчао на паркет Пионира праћен хуком Гробара, већ је имао посебно место у срцу навијача, захвалних што је Загорац често истицао да само Партизан долази у обзир. У смањеној улози Новице Величковића који са статусом ветерана треба да усмери младу екипу, навијачи су преко ноћи почели да током утакмица сву енергију шаљу Загорцу коме није страна комуникација са њима током меча јер га добра енергија са трибина дефинитивно храни.

БОКАН ОТКРИО: Ово су циљеви Будућности (ФОТО)

 - Осећам узајамну енергију са навијачима. Вероватно је тако зато што гајим љубав према тиму од када сам био млад и зато што сма доста утакмица и ја провео на трибини и могу да се уживим у њихову улогу, а поготово у своју. То је све јако добра ствар за све нас и неизмерно ми је драго што имају толико поштовања за мене и наравно ја имам велико поштовање за њих – истакао је Загорац и осврнуо се на ''мењање'' Величковића. - Новица је оличење свега што један лидер треба да буде. Он то врло несебично дели са свима нама. Стицајем околности, пре неколико година смо он и ја играли заједно у Меги и то је био неки мој први контакт са сениорском кошарком када је он дошао у Мегу. Имам само велико поштовање за њега што је ту и што се труди да свако од нас буде бољи.

УОЧИ НОВЕ ГОДИНЕ: Јокић остао без саиграча у Денверу (ФОТО)

Иако млад играч, Загорац је одмах по доласку постао лидер исто тако младе екипе у којој су од старијих играча само Новица Величковић, Ђорђе Гагић, Бонџа Си и новопридошлица Алекс Ренфро. Притисак у таквој ситуацији делује као потпуно логична ствар, али рођени Београђанин се на то и не осврће много.

Rade Zagorac
Раде Загорац / Извор: МН Press

 - То је индивидуална ствар у природи сваког човека – наглашава Загорац. - Не волим да користим реч притисак јер мислим да притисак у послу којим се ми бавимо не треба да буде у негативној контацији јер сви ми имамо квалитет, имамо људе који нас гурају и који нам дају ветар у леђа, поготово играјући у Партизану, тако да не мислим да је то превелико оптерећење. Сваки играч када долази у Партизан мора да буде свестан тог неког, да кажемо, терета играња у Партизану и јурења трофеја, јурења победа. То су све ствари са којима су играчи упознати и пре него што дођу и заиграју за Партизан.

АБА ЛИГА БЕЗ МИЛОСТИ: Драконска казна Партизану због инцидента против Цедевите (ФОТО)

Раде Загорац је требало да буде члан репрезентације у новембарском квалификационом прозору, али је селектор Александар Ђорђевић одлучио да га изостави из тима пред Израел после изненадног крварења. Ово је требало да буде други улазак Загорца у селекцију Орлова после две године и захвалнице селектору ради одласка у САД на Летњу лигу пред почетак квалификационог олимпијског турнира у Београду 2016. Ипак, тадашњи проблеми су успешно решени.

НОВО ПОЈАЧАЊЕ У ХУМСКОЈ: Турчин обукао црно-бели дрес (ФОТО)

Што се тиче репрезентације, жао ми је што се тако завршила моја, да тако назовем, повратничка епизода. Селектор и ја смо имали доста разговора од почетка сезоне на ту тему. Неке ствари које су се дешавале у прошлости су остављене иза нас, све је доведено на нулу. На тренингу пред одлазак у Израел се догодило крварење из носа и то је било довољан разлог да Сале повуче ручну и одложи мој повратак за неку другу прилику. Врло сам узбуђен и врло га оптимистично ишчекујем.

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа легендарна америчка скијашица Линдзи Вон.

 

Све најновије спортске вести можете да прочитате ОВДЕ.