Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЖЕСТОКО ПРЕД МАЈСТОРИЦУ: Остоја Мијаиловић оштро одговорио Небојши Човићу

02.04.2019. 12:44
Пише:
Србија Данас
Ostoja Mijailović i Nebojša Čović
Остоја Мијаиловић и Небојша Човић / Извор: МН Press

Трећи меч полуфиналне серије АБА лиге на програму је у суботу.

Председник Партизана Остоја Мијаиловић огласио се саопштењем путем клупског сајта у којем је одговорио на оптужбе из Црвене звезде везане за организацију друге утакмице полуфинала АБА лиге. Саопштење преносимо у целости.

У ПАРТИЗАНУ ЛАКШЕ ДИШУ: У Хумску стигло пола милиона евра

У ПАРТИЗАНУ ЛАКШЕ ДИШУ: У Хумску стигло пола милиона евра

КАКВО ПОТЦЕЊИВАЊЕ: Изашле квоте за суботњи меч Звезде и Партизана

КАКВО ПОТЦЕЊИВАЊЕ: Изашле квоте за суботњи меч Звезде и Партизана

ОГЛАСИО СЕ ДРАГАН ЂУРИЋ: Бивши председник Партизана жестоко о Црвеној звезди! (ФОТО)

ОГЛАСИО СЕ ДРАГАН ЂУРИЋ: Бивши председник Партизана жестоко о Црвеној звезди! (ФОТО)

- Дан након нове епизоде увреда и лицемерја из Железника, као што сам и најавио прошле недеље, приморан сам да уђем у блато и одговорим некоме који би последњи требало да дели лекције након толико година ширења мржње, насиља и свих работа. Ипак, пре него што противно свом убеђењу да таквим стварима није место у спорту учиним оно што морам како бих заштитио клуб који водим, желим да истакнем следеће:

Партизан је клуб који гледа у своје двориште, предано и поштено радећи на опоравку и оснаживању клуба. Поносан сам на учињено у претходне две године и дајем све од себе да тим путем наставимо. Поносан сам на чињеницу да смо љубитељима кошарке у Србији и региону у стању да подаримо полуфиналну серију АБА лиге, за коју је интересовање као за Ф4 Евролиге. У овом тренутку, нећемо бити нескромни ако констатујемо да је полуфинале АБА лиге у фокусу европске кошаркашке јавности која са великом пажњом прати узбудљиве мечеве у оба полуфинала. Такође, желим да истакнем како сам поносан на то што Партизан игра добру кошарку и што имамо светлу садашњост и будућност.

Поносан сам и што на коктел Партизана дође Драган Кићановић, што у свечаној ложи поред мене буду Бодирога, Паспаљ, Ђорђевић, Крстић, Павловић, посебно и председник САНУ са унуком. Све су то знакови да радимо добар посао и да се налазимо на добром путу.

Saša Pavlović i Ostoja Mijailović
Саша Павловић и Остоја Мијаиловић / Извор: МН Press

Нажалост, уместо да уживам у доброј спортској представи и борби на терену, принуђен сам да реагујем на одређене ствари.

Ако у Србији покушате да се залажете за господске манире у вођењу клуба и опхођењу у јавности, ако не реплицирате на прозивке и увреде, а кроз средства јавног информисања се никако не констатују чињенице, онда вишегодишњи поступци иницијатора, његове толико пута изречене лажи, постају истина, попут оне о "гепековању".

Када сам видео јучерашње саопштење, у првом тренутку сам помислио да је реч о првоаприлској шали, али пошто дан касније медији то нису потврдили, осетио сам се почаствованим. Ево и зашто.

За тако кратко време ушао сам у друштво не "самопроглашених" на транспарентима Пионира, већ истинских легенди Црвене звезде, попут Драгана Џајића, Моке Славнића, Дуција Симоновића и Зорана Радовића. Кад су такве величине омаловажаване и вређане са исте адресе, част је, макар по том основу, наћи се у њиховом друштву. 

ОВО НАМ ЈЕ ПОСЛЕДЊИ ВОЗ: Директор Пантовић открио које године Звезда треба да уђе у Лигу шампиона

ОВО НАМ ЈЕ ПОСЛЕДЊИ ВОЗ: Директор Пантовић открио које године Звезда треба да уђе у Лигу шампиона

ДВА МЕСЕЦА ПОСЛЕ ОПЕРАЦИЈЕ КУКА: Мареј објавио снимак којим је открио да ли ће наставити каријеру (ВИДЕО)

ДВА МЕСЕЦА ПОСЛЕ ОПЕРАЦИЈЕ КУКА: Мареј објавио снимак којим је открио да ли ће наставити каријеру (ВИДЕО)

У ЊЕМУ ВИДЕ СПАС: Посрнули ВЕЛИКАН жели Дејана Јовељића (ФОТО)

У ЊЕМУ ВИДЕ СПАС: Посрнули ВЕЛИКАН жели Дејана Јовељића (ФОТО)

Кад схватиш да си прозиван као Дејан Бодирога, Саша Ђорђевић, Саша Даниловић, Дејан Томашевић, Зоран Савић, Раша Радовановић, Жељко Обрадовић, па сад и Андреа Тринкијери, осетиш сатисфакцију, да си на правој страни.

Као послован човек који представља и води три велика светска бренда у региону, Јагуар, Ранге Ровер и највећи кошаркашки, KK Партизан, немам времена за марифетлуке, подметања, спинове, наручене интервјуе и јутарње програме.

Дегутантно је да после пљувања, дрмања кошева, гађања бакљама, каишевима, мокраћом, водом, лоптом из ВИП реда, јурења играча по терену од стране клупског возача, pp апарата, паљења кафића по Пиониру...да о организацији утакмице и посебно скрнављу пехара, прича организатор на чијој је утакмици пехар украден и уништен.

ОЈАДИО БИВШИ КЛУБ: Са Анријем нема шале! (ФОТО)

ОЈАДИО БИВШИ КЛУБ: Са Анријем нема шале! (ФОТО)

Оправдање за улазак у блато нашао сам у реакцији највеће иконе ФК Црвена звезда, јер када мирни и одмерени, свуда уважени Драган Џајић, револтиран увредама и лажима прибегне сили, коју није примењивао ни према бековима који су га немилосрдно тукли током целе каријере, зашто не одговорити вербално.

Са својих 39 година и васпитањем из здраве српске, домаћинске породице из Прислонице, којим се поносим, из које сам отишао у иностранство и тамо стекао свој капитал, не приличи ми да враћам увреде некоме који је двадестједну годину старији од мене, ма колико покушавао да ме увуче у блато у којем се најбоље сналази.

KK Partizan
KK Партизан / Извор: МН Press

Против сам вређања са трибина било које врсте, посебно чланова породица, ма колико се исти недолично понашали, провоцирали, изјављивали ствари које никоме не иду на част, али и на посредан, а опет директан начин водили блиске клубове, што је супротно важећим правним актима.  

Сва ружна скандирања и увреде са трибина су за осуду, као и увреде у свим јутарњим програмима са националном фреквенцијом, или она од рођаке у Железнику, а које се чују и виде у ТВ преносу, уз избацивање чланова фамилије од стране судија. 

Апеловао сам и поново ћу на "Гробаре" да певају Партизану, а не песме ривалских навијача, насталих пре 13 година у Железнику, када им такође није дозвољено да уз папрене цене, уђу на утакмицу Звезде против бившег ФМП-а, само тада са још вулгарнијим порукама и транспарентима, о чему сведочи архива.

Као одговоран човек никада нисам, нити ћу увредити ни једног играча, тренера, легенду, а посебно не навијача Црвене звезде. То су моји пријатељи, комшије, рођаци, колеге, нити ћу их вређати по јутарњим програмима и интервјуима. Никада не бих ни изјавио да ће се у "Србији лепше живети када Партизан буде првак", "да цу ставити тачку на црвено-бели свет", "да Звезда може бити првак АБА само ако је покраде". Или вређао председнике Будућности, Цедевите, Олимпије, судије, комесаре, председника, генералног секретара савеза, новинаре, тренере...

БРАЗИЛЦУ НЕДОСТАЈЕ ПАРТИЗАН: Леонардо објавом на Инстаграму подигао Гробаре на ноге (ВИДЕО)

БРАЗИЛЦУ НЕДОСТАЈЕ ПАРТИЗАН: Леонардо објавом на Инстаграму подигао Гробаре на ноге (ВИДЕО)

Партизан има јавне спонзоре, али и даље мање него они који нас прозивају, а који у својим редовима имају седам странаца у првом и четири у развојном тиму, што ни једном нисмо истицали нигде. 

Никада се нисам водио геслом "да комшији цркне крава", гледао у туђе двориште, делио другима лекције, ширио мржњу и тензије у ове две године. Сви знају од када оне постоје, ко се на њима храни и хушка навијаче као овим саопштењима. Познато је и моје уважавање противничких, не непријатељских, играча, тренера, посебно присталица, што се за неке не би рекло. 

НОВИ БОБИЈЕВ ШОУ: Контроверзни Марк Кјубан га изазвао, Србин показао какав је револвераш (ВИДЕО)

НОВИ БОБИЈЕВ ШОУ: Контроверзни Марк Кјубан га изазвао, Србин показао какав је револвераш (ВИДЕО)

Сценарио хушкања и подгревања тензија, одавно је препознат и пре мог уласка у KK Партизан. Ко је тада био крив? 

Ипак, завршио бих у позитивном тону и позитивном обећању које сам успео да пронађем у јучерашњем саопштењу. Потписник је нагласио како ће трећу утакмицу полуфиналне серије плеј-офа организовати на евролигашком нивоу. Јавно поручујем да га држим за реч и да се радујем ако ће то заиста тако и бити. 

Трећи меч полуфиналне серије игра се у суботу од 18 часова, а домаћин је Црвена звезда.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа атлетичарка Лоло Џонс.