Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ОНО ГЛАВНО - НОВИ ТРЕНЕР! Савић на представљању све изнео на сто: ВРХУНСКИ СТРУЧЊАК од просека прави добар тим

16.03.2021. 12:50
Zoran Savić
Зоран Савић / Извор: МН Press

Знају се приоритети.

Зоран  Савић је и званично именован за спортског директора Партизана. Он је данас открио због чега се вратио у српску кошарку и који ће бити његови први кораци на новој позицији.

Mozzart нуди највеће квоте на свету: Реал Мадрид 2,25, Борнмут 2,35!

Mozzart нуди највеће квоте на свету: Реал Мадрид 2,25, Борнмут 2,35!

САМО СУ МУ ПОМЕНУЛИ МУТОМБА: Јокић се НАЈЕЖИО и рекао само три речи

САМО СУ МУ ПОМЕНУЛИ МУТОМБА: Јокић се НАЈЕЖИО и рекао само три речи

ПАРТИЗАН ГА СЕ ОЛАКО ОДРЕКАО: Немања Гордић поново исписује историју АБА лиге (ФОТО)

ПАРТИЗАН ГА СЕ ОЛАКО ОДРЕКАО: Немања Гордић поново исписује историју АБА лиге (ФОТО)

- Ситуација је доста тешка и не бих се освртао на то, јер треба да мислимо на визију Партизана. Клуб треба да се врати на Партизанов бренд који постоји у земљи и иностранству. Потребно је да нађемо тај баланс између странаца и домаћих играча које ћемо ми да правимо. Нису проблем ни странци ни домаћи играчи, већ екипа мора да буде склопљена у духу Партизана. То не сме да се изгуби. Сезона је таква каква је, то је спорт, увек имате те периоде када ствари не иду низбрдо - рекао је Зоран Савић на почетку излагања.

Мало је већих имена, шта  је Зорана Савића навело да се врати на место спортског

- По мом менталитету више сам човек који ради у неком клубу него да будем кошаркашки агент. Ја нисам тај карактер да неког зовем по сто пута, да будем досадан и навалентан. Ја већ пет година радим у Дубаију у једној агенцији, радим на посебном развоју кошарке, али мој позив није био да будем кошаркашки агент. Када радиш у неком клубу, увек имаш више позива који су негативни него позитивни. Већ две три године размишљам о повратку у клупску кошарку, али сам недавно седео са Жељком после једног пораза у Валенсији и тада сам схватио  да ми недотаје тај спортски стрес. Ма колико било тешко, недостаје ми тај моменат, да суделујуем у дешавањима везаним за терен - рекао је Савић и наставио: 

- Причао сам пуно са Локијем (Николом Лончаром), он ми је кум, све се десило у размаку од пет дана и лако сам се договорио са председником Мијаиловићем.  Сада нам је план да завршимо ову сезону што  боље, али тим за наредну се прави већ сада, а не на лето - истакао је он. 

Zoran Savić
Зоран Савић / Извор: МН Press

Звезда је савладала Партизан у дербију и има отворен пут ка првом месту пред плеј-оф АБА лиге. На том путу Цибона данас (18.00) не би требало да јој представља озбиљнију препреку јер је разлика у квалитету огромна. То потврђује и маргина, пошто је квота да ће Звезда славити с више од 19,5 поена разлике 1,85. Погледајте све квоте кладионице MOZZART за Звезда - Цибона.

Када ће бити  решена ситуација око тренера, што је веома скупо коштало?

- Лично мислим да је најбитнији тренер. То је моје лично мишљење. Врхунски тренер од просечне екипе прави добру екипу. Не смемо да погрешимо око избора тренера у будућности. Не можемо да дозволимо да било ко од нас који раде у администрацији буду изнад играча. Сада сви знају ко су функционери клуба, а нико не зна играче. Морају играчи да буду ти због  којих ће публика да долази на трибине. Не ја као директор, или Остоја као председник. Екипа је изгубила самопоуздање, али није толико лоша као што изгледа. Ситуација није лагана, али морамо да анализирамо све аспекте и како смо од прошле сезоне и онакве екипе, дошли до овога. Ја не могу да дам никакве гаранције, не могу да гарантујем  Евролигу. Али могу да гарантујем да ћу да радим најбоље што умем и да пружим сво своје знање. Све што је  пет центиметара од терена, мене не занима. Занима ме само кошарка. Да направимо младе играче и да не дозволимо деци да одлазе. То је овде постала тенденција из разних разлога. Ми као клуб морамо да се поставимо тако да играчи желе да буду као Богдан Богдановић. Он треба да буде пример младим играчима, бренд Партизана је јак и зато сам дошао. Сви желе да се Партизан врати тамо где припада, у Евролигу. Сви знају ко је био Партизан Душка Вујошевића. То је оно чему желимо да тежимо. Није битно ко ће играти, него да ли ће бити свестан где је дошао. Организација клуба мора да буде фамилијарна, јер ми немамо финансијске могућности да се такмичимо са највећима - нагласио је Зоран Савић. 

Осврнуо се на тренутну екипу.

- Екипа може да да више у овом моменту. Предстојећи период је свима тест. Не могу да кажем ко ће остати. Добар клуб функционише тако што ствари не излазе у јавност. Свашта ће се писати у новинама, али ја не могу да кажем ко ће отићи ни ко ће бити тренер, нити ћу то говорити у медијима. Треба да радимо у тишини, поверљиво, јер ћемо тако донети најбоље одлуке - закључио је Зоран Савић.

БОНУС ГАЛЕРИЈА:

Погледајте како изгледа српска одбојкашица Милица Тасић.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.