Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

НЕ ВРЕДИ: НАЛОЖЕНИ ДУРЕНТ распршио САН, сребро је ИПАК велики УСПЕХ

21.08.2016. 22:44
Kevin Durent
Кевин Дурент / Извор: Реутерс

Америка је у финалу Игара победила Србију 96:66.

Нада није само симпатично женско име. Нада је право на које полаже сваки спортиста. И аматер и рекреативац и професионалац. Нада је оно што спорту даје посебну драж. Е, с њом су у финале кошаркашког турнира у Рију кренули наши играчи. Кренули да се играју и уживају у последњем мечу, мечу којем се многи надају. Много и сањају... Међутим, нада није нешто што детерминише победника. Није, а на паркету "Кариока 1" дворане кошаркаши Сједињених Америчких Држава још једном оправдаше улогу фаворита те и 15. пут у 18. наступа посташе олимпијски шампиони - САД - Србија 96:66 (19:15, 33:14, 27:15, 19:23).

СРБИЈА - САД 66:96

СРБИЈА: Теодосић 9 (4/11 из игре), Симоновић 3, Богдановић 7 (2/12 из игре, 0/7 за три), Марковић 3 (1/6 из игре), Калинић 2, Недовић 14, Бирчевић 1, Радуљица 7, Јокић 6, Штимац, Јовић 3, Мачван 11.
ШУТ ИЗ ИГРЕ: 26/68, ЗА ТРИ: 4/24, СКОКОВИ: 33 (24/9), АСИСТЕНЦИЈЕ: 18, ИЗГ. ЛОПТЕ: 18.

САД: Батлер 2, Дурент 30 (10/19 из игре), Џордан 4, Лаури 5, Барнс 2, Дерозан 6, Ирвинг 4, Томпсон 12 (5/11 из игре), Казинс 13, Џорџ 9, Грин 2, Ентони 7.
ШУТ ИЗ ИГРЕ: 34/77, ЗА ТРИ: 10/31, СКОКОВИ: 54 (34/20), АСИСТЕНЦИЈЕ: 24, ИЗГ. ЛОПТЕ: 16.

Добро, "побилисмо се". Јесмо, мушки, али смо у тој борби имали доста грешака. А добро је било на почетку. Повели смо 3:0 и играли "нашу" игру. Све до краја 1. четвртине. Зауставили смо шут "тима снова". Имали су само 5/19 из игре (0/7 за три). Истина, и ми смо траљаво шутирали, али смо имали 15:16 до неколико секунди пре краја те деоница. У другој... Видели смо шоу Кевина Дурента, који је за десет минута убацио 17 поена, до полувремена 24. Американци су "скупили" одбрану, уствари, почели су да је играју, за разлику од неких претходних мечева. Ми смо полувреме завршили са 3/17 за три поена. 

Изабраници Мајка Крижевског су у другој четвртини ушли у ритам. Онај њихов, а уз то су и покупили гомилу лопти под нашим кошем. Тројкама звезде НБА и новог играча Вориорса добили су самопоуздање и потребан комфор да трче и пуцају. Србија није имала расположеног играча па се на полувремену очекивала реакција Салета Ђорђевића према својим пуленима.

Није се много променило на паркету после великог одмора... Дурент је јурио рекорде, а Амери 15. олимпијско злато на 18. учешћу на Играма. Нова аквизиција Голден стејте је споменути рекорд стигао је у 29. минуту и утакмица се свела на то. Србија није успела да изађе из ритма противника иако су Американци баш "олабавили" у одбрани. У нападу нису, али су промашивали све и свашта. Ми... Свесни стања покушавали смо са стварима које никада нисмо радили. Селектор Ђорђевић је свима дао шансу. Шансу да будућим генерацијама причају да су играли финале Олимпијских игара. Све у свему, сребро у Рију је успех и то свима мора да буде јасно јер и овај тим Америке, без неколико великих звезда, игра на сасвим другом нивоу. Игра, када хоће да игра. А у финалу против Србије јесу.

Košarka
Кошарка / Извор: Реутерс

4. ЧЕТВРТИНА

Још десет минута... Американце одбрана интересује тек толико да не дозволе лаке поена, али и у таквој игри ми немамо начин како да дођемо до шута. С друге стране, кошаркаши САД не посустају у нападу....

Американци су шампиони, а у последњој деоници су успели и да се забаве. И себе и публику. То је оно што наши кошаркаши нису радили, а само је то требало! Да се забаве.

До краја меча, у последња четири минута, играле су друге поставе...

3. ЧЕТВРТИНА

Полувреме Американци почињу тројком Ентонија преко Јокића. Јокић враћа двојку преко Џордана. Још једна промашена тројка за нас... Тео смањује на -23 (33:55).

Много се промашује на обе стране... Амери су стали у одбрани, а једино Тео излуђује Кајрија Ирвинга, бека Кливленда, који у 24. минуту одлази на клупу с четири фаула. Дурент има 28 поена и обориће сопствени рекорд и рекорд финала ОИ (30 поена).

Изједначио га је пола минута пре краја 3. деонице... 

Kevin Durent
Кевин Дурент / Извор: Реутерс

ПОЛУВРЕМЕ

Не иду нам тројке - 1од 8! Амери играју одбрану, за разлику од неких других утакмица, а у нападу иду "на силу"... Успева им...

Распуцао се Дурент... За три минута у наставку дао је 8 поена. Има укупно 14, а после 14. минута губимо 20:33.

Калинић има већ ЧЕТИРИ пенала... Американци одбраном, за сада, воде... У нападу... Дај лопту Кевину и ћути. Ми... Немамо напад...

Кевин Дурент погађа и четврту тројку... 17 поена (4/6 за три). Дошли су Амери на 21 (43:22) у 15. минуту. Казинс има 11 поена, али и 12 скокова! КД до полувремена скупи 24 поена и на добром је путу да обори сопствени рекорд, али и рекорд Игара по броју поена датих у финалима. Сада је он 30. САД имају 31 скок (12 офанзивних) и бољи су у свим елементима.

Bogdan Bogdanović
Богдан Богдановић / Извор: Реутерс

1. ЧЕТВРТИНА

Почело је... Теодосић, Радуљица, Марковић, Калинић и Мачван  против Дурента, Џордана, ентонија, Томпсона и Ирвинга.

После 45 секунди имамо два шута за три, један погодак (Мачван), али и две добре одбране. Американци први кош постижу после скока у нападу Деандре Џордана. Томсона чува Тео... Радуљица погађа први шут.

Одбрана наших је одлична... Американци не могу ништа да погоде на старту... Штета, могли смо да водимо и 9:4. И пенале промашују Американци... Имамо две изгубљене лопте... Закуцава КД, али и Мачван добија офанзивни скок против тројице... Прва измена: Јовић мења Марковића.

На пола прве деонице је 9:9... Богдан мења Теа, а Симом Мачвана. 

Кајри погађа за прву предност Американаца, али у следећем нападу закуцаја Радуљица. У игри су и Јокић и БИрчевић.

Американци имају шут 5/19 (0/6 за три)... Ипак, имају скок. Богдан има три везана промашаја... Казинс на другој страни има "анд 1". На крају деонице КД погађа прву тројку. Богдан не врећа - 19:15 за САД.