Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

СРБИЈА СЕ ОГРЕШИЛА О СВОЈЕ ХЕРОЈЕ: Не будимо пси који лају на сваки шум! Тако нам САЛЕТА ЂОРЂЕВИЋА!

22.08.2016. 15:59
Osvajači medalja na OI u Riju
Освајачи медаља на ОИ у Рију / Извор: Фото: Реутерс/СД илустрација

Секс, дрога, кошаркашка репрезентација Србије...

Какав маркетиншки и пословни промашај свих српских музичара. Нису снимили ниједну песму о кошаркашкој репрезентацији Србије пре похода на олимпијско сребро! Да јесу, обезбедили би себи огромну медијску пажњу, милионе прегледа на Јутјубу, карту за улазак у исто толико срца, а можда и место на балкону Скупштине где би певали у славу спорта и победа.

Овако је узалуд проћердан сав тај "бизнис" потенцијал, а на дочеку кошаркаша ће се вероватно орити њихова (не)званична химна "Играј и победи". Дакле, репери из "THC ла фамилија" ће "аванзовати" на рачун минулог рада од пре две године када је чета Александра Ђорђевића била друга на Светском првенству у Шпанији, такође иза САД као што је то случај и сада на Играма у Рију.

Демаркус Казинс ИЗНЕНАДИО БОГДАНОВИЋА сјајном поруком, а ОВАЈ нам рекао МИШЉЕЊЕ о финалу (ФОТО)

ФОТКА ЗБОГ КОЈЕ ГОРИ ТВИТЕР: Тајна порука из свлачионице "орлова" постала хит на друштвеним мрежама!

Наравно, разлог причања о овом пропалом бизнис плану није новчане природе. Наши сребрни момци нису роба да се о њима тако размишља! Игра је прескупа да би се могла ловом платити! То је само још један показатељ колико смо се уплашили као нација, колико смо сумњали и због тога мање веровали, колико смо заборавили ко је Сале Национале и ко су 12 ратника који се боре за Србију невезано од презимена на дресу. Мада, када у тиму имате Теодосића, Богдановића, Радуљицу, Јокића и остало друштво, признаћете да ни презимена нису толико "неважна"!

Како смо кукали, критиковали и плакали попут размаженог деришта због лошијег старта, тако сада певамо, хвалимо и радујемо се успесима свих српских спортиста на Олимпијским играма у Бразилу. Сада они који нису били "неверне Томе" држе лекцију "неверним Томама" у стилу "где сте сада хејтери". Вероватно има и оних "неверних Тома" који држе лекцију "неверним Томама", лако заборављајући да су и сами били "неверне Томе".

СТРАХ, ТРАУМЕ: Сале Ђорђевић опалио селфи, а сви су видели ЈЕДАН детаљ о Хрватима! (ФОТО)

Košarkaši Srbije
Кошаркаши Србије / Извор: Реутерс

НЕ ЗНА ДА ИДЕ УЖИВО: Коментатор РТС-а ПОКИДАО! Плес због ПОБЕДА Срба је НАЈЛУЂИ клип из Рија(ВИДЕО)

Не значи то да су сви хејтери и дежурни критичари заправо бабе нарикаче које се никада нису спортом бавиле, које једва чекају да испрозивају бољег од себе и које не верују у добар исход. Не! Истина је да смо сви исто желели – успех, медаље, славље. Иако смо малобројни и сиромашни, у случају кошаркаша смо се усудили да маштамо, што да не, како не постоји нико на свету кога не можемо да победимо. Како до успеха можемо да дођемо играјући се и борећи се у духу олимпијском. Нису "неверне Томе" кукале да би уништиле спортисте (иако су заборавили да кукњава стиже и до њихових ушију), већ су то радиле попут мајке која одмах помисли на најгоре када нема вести о своме детету. Јадиковали су јер их воле! Јадиковали су јер им желе најбоље!

ТЕО И ПЕПИ НИСУ ЗАБОРАВИЛИ МАЛИШУ! Сјајан ГЕСТ кошаркаша СРБИЈЕ после доделе медаља (ФОТО)

И зато им не треба замерати, осим због једне ствари којом су се огрешили о своје хероје – због заборава који веру нема. Јер, заборавили су да су најславније војничке странице исписали мртви, отписани – они који су Албанију снегом оковану пешке прегазили. Спортским речником: победа у неизвесној завршници! А да нису веровали у њих и они у себе, питање је какав би исход био.

СРПСКО ЗЛАТО ВРЕДИ ВИШЕ ОД ХРВАТСКОГ И АМЕРИЧКОГ: Погледајте колико ће држава наградити сваког Олимпијца

Заборавили су/смо да нас је једном један велики ћелавац научио да веру не напуштамо до последњих секунди меча, чак и кад су Хрвати жестоко "наложени" да нас добију. Заборавили смо или макар на тренутак изгубили из вида да смо тог великог ћелавца звали Сале Национале јер је често умео да обрадује Србију. Заборавили смо да је због тог великог ћелавца, који је данас "случајно" и селектор репрезентације, хиљаде клинаца бесомучно на празном кошу опонашало његов шут преко Славена Римца. Заборавили смо да су на том спортском миту одгојени и данашњи асови српске кошарке који су нас још једоном подсетили да никако не заборављамо и не напуштамо веру.

ИДЕАЛАН НАЧИН ЗА ОПРОШТАЈ: Ево како је капитен најавио КРАЈ (ФОТО)

Aleksandar Đorđević
Александар Ђорђевић / Извор: Србија Данас

ОПУСТИЛЕ СЕ! Наше ПРЕЛЕПЕ КОШАРКАШИЦЕ овакве МНОГИ нису никада видели (ФОТО)

Заборавили смо, бре, или на тренутак потиснули, да је само један Александар Ђорђевић, човек звани успех. Заборавили смо да је свако од наших 12 сребрних бораца заправо велика фаца у кошарци. А заборавили смо и да смо највеће спортске успехе постизали тако што се играмо, забављамо и уживамо. И то не може нико да нам украде и забрани – поготово не МИ сами! На то немамо право! То би била брука! Чак и кад нисмо први. Чак и кад нисмо други. Чак и кад не освојимо медаљу! Јер, и кад изгубимо и паднемо, ми смо исти они са почетка текста. Малобројни и сиромашни, са "дозволом" да, што да не, маштамо како не постоји нико на свету кога не можемо да победимо. Кад – тад! А то "тад" поприлично често бива у свету кошарке, нема потребне да се уз помоћ свезнајуће Википедије подсећамо свих титула из прошлости. Нисмо баш толико заборавни!

НИЈЕ ЗЛАТО СВЕ ШТО СИЈА! Да ли знате колико ЗАРАЂУЈУ српски, а колико амерички кошаркаши! (ФОТО)

Стога морамо да научимо да не будемо кере које лају на сваки шум – јер то раде из неоснованог страха. Морамо да научимо да верујемо и када се чини да је све кренуло доврага. Ништа страшније од разочарења не може да нас задеси. А, што каже један мислилац, ниједно разочарење није ни упола страшно, колико је нада лепа. И успех ће већ некако доћи, одмах или нешто касније. Јер, Србија је земља кошарке!

ФЕНОМЕНАЛНО: На КОСОВУ освануо графит посвећен ЗЛАТНИМ ватерполистима (ФОТО)

Зато, српски музичари, напишите још неку песму у славу српских кошаркаша. Није велики грех бедно их испратити, али јесте не дочекати их како ваља када се већ враћају као шампиони! Пардон, као вицешампиони – исти они који ће и на следећем такмичењу бити ту да сањају како не постоји нико на свету кога не можемо да победимо. Чак и ванземаљце Амере. Морају и они некад да падну! Што да не ВЕРУЈЕМО да ће им баш Србија у томе "помоћи"? Ко то сме да нам забрани?

ЗБОГ ОВОГА УШАО У ИСТОРИЈУ: Ђорђевић је УРАДИО нешто што су пре њега успела само ТРОЈИЦА (ФОТО)

СЛАВЉЕ кошаркаша у АУТОБУСУ, а ШТА ЈЕ С Небојшом Илићем? (ФОТО)