Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ГЕНЕРАЛКА У ХУМСКОЈ: Партизан у једном дану ДОВЕО чак 13 ПОЈАЧАЊА! (ФОТО)

16.05.2018. 17:23
Пише:
Србија Данас
Grobari
Гробари / Извор: МН Press

Велике промене.

Годинама уназад ватерполо клуб Партизан се у тешкој материјалној ситуацији, али упркос томе пркоси времену и остварује дугорочне планове. Најтрофејнији српски клуб у овом спорту је потписао четворогодишње уговори са чак 13 ватерполиста рођених 2000. и 2001. године, који су до сада играли за други тим црно-белих Бањицу, а наредних година требало би да чине окосницу првог тима.

ЗА ФУДБАЛ И КОШАРКУ СВИ СУ ЧУЛИ: А да ли сте знали који СПОРТ све више ОСВАЈА планету? Потребно је само имати ГЛАВУ! (ВИДЕО)

ЛШ: Партизан се опрашта од сезоне

VK Partizan
ВК Партизан / Извор: Фото: ВК Партизан

- Потписивањем уговора са момцима који су у својој категорији међу најбољима у Србији одржавамо континуитет рада и политике клуба, ослањајући на нашу “децу”, на ватерполисте који су поникли Партизановој школи и који су будућност српског ватерпола. На овај начин ревалоризујемо њихов и рад клуба у последњих десетак година, од кад су момци почели да се баве ватерполом. Показали су велики потенцијал, али наравно, од њих не очекујемо да одмах постижу врхунске резултате, свакоме треба времена да би се оформио на прави начин. Сигурно ће бити још прилика да се о њима много пише и прича - истакао је председник црно-белих Александар Шоштар.

Тренер Стефан Ћирић нагласио је да су појачања, са којима су потписани уговори, квалитет доказали и у млађим категоријама репрезентације.

- Наши играчи и њихови родитељи имају поверење у Партизан, као што ми верујемо да и наш клуб и ватерполо репрезентација Србија може да рачуна на њих у будућности. Драго ми је да потписујемо уговоре са целом врло талентованом генерацијом. Сигуран сам да ћемо наставити тренд везивања перспективних играча на дужи период. Последњих година било је примера да играчи прерано оду из Партизана и потом нису успели да развију свој потенцијал, надам се да се то неће поновити. Верујем да ове момке за Партизан везују пре свега спортски мотив и жеља да кроз велики рад дођу до врхунских резултата.

Марко Башић, тренер ВК Бањица, филијале Партизана није крио задовољство:

- Поносан сам на ове момке. До првог тима у Партизану се одувек долазило кроз строгу селекцију, јер нама је циљ формирање врхунских играча како за клуб тако и за репрезенетацију Србије. Желим им да наставе путем који су ишли до сада и да дођу до коначног циља, великих успеха са Партизаном и националним тимом.

VK Partizan
ВК Партизан / Извор: МН Press

Уговоре су потписали: Андреј Бараћ, Милан Булајић, Алекса Цветковић, Бранко Кујовић, Алекса Нешић, Милош Радић, Петар Смиљевић, Александар Тимотијевић, Марко Бановић, Стефан Бранковић, Арсеније Митровић, Петар Јакшић и Василије Петровић. Осим са талентима из млађих категорија, Парни ваљак је потписао и уговор са преспективним репрезентативцем Холандије Билаком Гдамлсијом.

– До сада су остварени резултати којима можемо да будемо задовољни. Освојен је Куп Србије, у Регионалној лиги Партизан није играо незапажену улогу, био је близу Фајнал фора, иако нам то није био примаран циљ, већ смо се фокусирали на домаћа такмичења. У Лиги шампиона смо остали без бодова, али када погледамо с једне стране млади састав Партизана, а с друге стране тимове седам ривала у нашој групи, јасно је колико је било тешко постићи добре резултате. Међутим, као што смо и на почетку сезоне рекли, циљ учешћа у Лиги шампиона је стицање искуства, а оно што наши играчи приказују у домаћим такмичењима потврђује да смо циљ испунили. Првенство Србије се приводи крају, на добром смо путу да одбранимо титулу - каже Александар Шоштар.

Прослављени голман, сада на челу црно-белих, осврнуо се и на изборе у VSS, који је недавно добио ново руководство, на челу са председником Виктором Јеленићем.

- Поздрављам промене у Ватерполо савезу Србије, надам се да ће, као и до сада, и људи из Ватерполо клуба Партизан бити укључени у рад Савеза. Инсистираћемо на раду са млађим категоријама. Партизан наставља да иде путем стварања играча за свој први тим и за репрезентацију Србије. Одавно сам рекао да између Ватерполо савеза Србије и Ватерполо клуба Партизан треба да стоји знак једнакости.

ЈЕЗИВ КРАЈ ИКОНЕ МОТОЦИКЛИЗМА: Утопио се док је спасавао пса ког му је поклонила жена (ФОТО)

Шеф стручног штаба Ћирић осврнуо се на учинак у елитном такмичењу, где су црно-бели изгубили све мечеве.

– Чињеница да смо у Лиги шампиона остали без бодова даје лошу слику, али европске утакмице много значе у стасавању младих играча. Одиграли смо неколико изузетно квалитетних мечева, међу њима су и последње две европске утакмице на Бањици, против Југа и Олимпијакоса. Није лако дизати се из пораза, али успевали смо у томе и идемо ка главном циљу – одбрани титуле првака Србије - оценио је Стефан Ћирић.

За Партизан сезону се наставља у суботу, пошто у деветом колу Супер лиге Србије црно-бели путују у Нови Сад. Меч против Војводине почиње у 18, а четири дана касније (23. маја), у великом дербију дочекују Црвену звезду.

Све најновије спортске вести можете да прочитате ОВДЕ.