Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Коментатори Арене спорт: Да се поново родимо, овако нешто нећемо доживети

04.03.2020. 13:59
Пише:
Србија Данас
TV Arena
ТВ Арена / Извор: Фото: Промо

Незаборавни мечеви.

Пуних десет година када су преноси рукометних утакмица у питању, Сретен Рашковић и Стеван Стевановић, коментатори Арене спорт немају конкуренцију.

Њихове колеге, новинари на овој регионалној спортској телевизији често дочаравајући емоције са којима приступају свом послу наводе детаљ када је Сретен преносећи меч Бока – Ривер од узбуђења на тренутак остао без свести у коментаторској кабини. Ништа мање срчан током преноса није ни његов дугогодишњи "саборац" и велики пријатељ Стеван Стевановић.

TV Arena
ТВ Арена / Извор: Фото: Промо

Емоција и страст са којом су испратили прошлогодишњи завршни турнир рукометне ЕХФ Лиге шампиона и “крунисање” скопског Вардара, вратила им се сасвим спонтано као бумеранг у виду љубави коју им  и данас на сваком кораку исказује македонски народ, поштовања и гостопримства, понуђеног држављанства, ајвара…

ЗВАНИЧНО: Црвена звезда има НОВОГ тренера!

ЗВАНИЧНО: Црвена звезда има НОВОГ тренера!

САДА ЈЕ ЈАСНО ШТО ЈОВИЋУ НЕ ИДЕ НА ТЕРЕНУ: Софија ОТРКИЛА више него што је смела (ФОТО)

САДА ЈЕ ЈАСНО ШТО ЈОВИЋУ НЕ ИДЕ НА ТЕРЕНУ: Софија ОТРКИЛА више него што је смела (ФОТО)

ШАМПИОНКА НЕ ИДЕ У ТОКИО: Српкиња ПОКОРИЛА Европу, па саопштила НАЈРАДОСНИЈУ вест!

ШАМПИОНКА НЕ ИДЕ У ТОКИО: Српкиња ПОКОРИЛА Европу, па саопштила НАЈРАДОСНИЈУ вест!

Од незаборавног финала одиграног 3. јуна, прошло је девет месеци. На ред је дошла манифестација "Златна бубамара", свечаност налик "Оскару популарности" код нас, која такође није могла да прође без Сретена и Стевана. Њих двојица појавили су се на бини као специјални гости заједно са рукометашима Вардара и поново доживели вишеминутне овације и аплаузе присутних у хали "Борис Трајковски". Овога пута није било сто хиљада људи као на летошњем дочеку, али је аплауз око шест хиљада присутних био готово исто громогласан.

- После девет месеци поново смо доживели невероватне ствари у Скопљу и Македонији. Жељом креативних и врло љубазних организатора нашли смо се усред спектакла званог "Златна бубамара" који је доживео своје 23. издање. То је нешто слично Оскару популарности на овим просторима, али уз дужно поштовање свима, Скопље има због чега да се поноси када је реч о организацији. Ми смо били део свечаности која је подразумевала уручење награде рукометашима Вардара за прошлогодишњих успех чији је део била и ТВ Арена спорт као ексклузивни емитер свих утакмица црвено-црних - открива Сретен.

TV Arena
ТВ Арена / Извор: Фото: Промо

И он, као и његов колега Стеван Стевановић страствени су заљубљеници у рукометни спорт, којег су некада, као играчи били део. Све евентуално неостварене амбиције на терену, надоместили су радом у коментаторској кабини.

- Пробудиле су се емоције као летос у  на дочеку у Скопљу. Овога пута имали смо част да будемо на позорници дворане “Борис Трајковски”, пред шест хиљада посетилаца, гостију, учесника... Поред невероватне љубазности домаћина, нашли смо се непосредно у друштву награђених Радета Шербеџије, Јелене Розге, Електричног оргазма, Неше Галије, Тијане Дапчевић, поставе македонског кандидата за Оскара, екипе филма Медена земља и многих других, али и наравно преосталих играча Вардара који су прошле сезоне засенили спортски свет - још увек под утисцима говори Стеван Стевановић.

Сретен признаје да још увек није успео да сумира утиске и да су и њему и Стевановићу након још једном исказаног гостопримства и љубазности Македонаца глава и срце и даље "врући".

- Прилично сам сигуран, да добијем још неколико пута животни пут истих праваца, да се нешто слично, укључујући и овај моменат, неће поновити... - резонује Рашковић.

TV Arena
ТВ Арена / Извор: Фото: Промо

Телевизија Арена спорт коју можете пратити путем платформе Телекома Србије и Супернове, ексклузивни је емитер свих ЕХФ такмичења укључујући Лигу шампиона у мушкој и женској конкуренција а све што су Стеван и Сретен доживели у престоници Македоније, врло вероватно је јединствен пример у свету спортског новинарства.

- Оно што смо ми доживели са екипом Вардара и генерално са народом Македоније, као српски коментатори, вероватно није забележено нигде у свету. Таква добродошлица и срдачност, таква топлина… невероватно заиста. “Златна Бубамара” је најгледанија и најважнија манифестација у земљи наших јужних суседа и бити у друштву са највећим ствараоцима региона из света музике, филма, спорта, културе за нас је велика част. И за мене и за Сретена све ово представља најлепшу епизоду у десетогодишњој телевизијској каријери - закључује Стеван Стевановић.

Феноменалном тандему коментатора на свему постигнутом, честитао је и директор телевизије Арена спорт, Небојша Жугић.

- И Сретен и Стеван нас чине поносним јер су део наше телевизије. И овом приликом им честитам на свему доживљеном и оствареном и желим им да доживе још много оваквих момената у каријери – похвалио је своје запослене директор Арена спорт.

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа ватрена навијачица Наполија Јоланда де Риенцо.