Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОХОД НА МЕДАЉЕ! Експедиција Србије креће на Медитеранске игре

16.06.2022. 15:08
Пише:
Србија Данас
Mediteranske igre
Медитеранске игре / Извор: Фото: ОКС

Идеална прилика за темпирање форме пред Олимпијске игре.

Олимпијски комитет Србије и ДДОР осигурање организовали су данас у хотелу Метропол Палаце у Београду „Дружење са спортистима пред Медитеранске игре Оран 2022“, догађај на којем су представници медија имали прилику да разговарају са 10 спортиста који ће представљати нашу земљу на Медитеранским играма у Орану.

ВЕЛИКА ЧАСТ И ВЕЛИКИ ИЗАЗОВ ЗА БЕОГРАД: Више од 850 кајакаша стиже на Европско првенство

ВЕЛИКА ЧАСТ И ВЕЛИКИ ИЗАЗОВ ЗА БЕОГРАД: Више од 850 кајакаша стиже на Европско првенство

ГРЦИ ПОТВРДИЛИ: Најбољи играч Партизана одлази у Панатинаикос

ГРЦИ ПОТВРДИЛИ: Најбољи играч Партизана одлази у Панатинаикос

Са представницима медија своја очекивања пред ово значајно и важно такмичење поделили су Дамир Микец (олимпијски вицешампион из Токија), Миленко Себић (бронзана медаља из Токија), Теодора Вукојевић, Андреа Арсовић, Лазар Ковачевић (страљаштво), Надица Божанић, Стефан Таков (теквондо), Асмир Колашинац (атлетика), Стефан Момиров и Ивана Цураковић (баскет 3×3).

Milica Mandić
Милица Мандић / Извор: Фото: ОКС

- Веома сам срећна што имам прилике да вам свима пожелим добродошлицу, а посебно ми је задовољство што могу да поздравим моје дојучерашње колеге спортисткиње и спортисте. Зиста је дивно видети вас данас. Партнерство између Олимпијског комитета Србије и компаније ДДОР осигурање траје већ трећи олимпијски циклус уз малу паузу коју смо правили неколико година. Некада из позиције спортисте, а сада из друге позиције, мислим да је ово прави пример добре и квалитетне сарадње која се годинама гради и унапређује. Нашим спортистима желим много успега на предстојећим Медитеранским играма и сигурна сам да ће нас обрадовати одличним резултатима у данима који су пред нама. Посебно ми је задовољство што данас овде пред вама имам ту могућност да вам и као председница спортске комисије Олимпијског комитета Србије саопштеим да је наша Спортска комисија донела одлуку да носилац заставе Србије на Медитеранским играма у Орану 2022. године буде наш освајач сребрне олимпијске медаље из Токија, стрелац Дамир Микец - рекла је потпредседница Олимпијског комитета Србије и председница Спортске комисије Олимпијског комитета Србије Милица Ђуричић.

Дамир Микец, освајач сребрне олимпијске медаље из Токија и носилац заставе Србије на церемонији отварања Медитеранских игара у Орану 2022, поздравио је све присутне и изразио је захвалност што му је указана част да носи заставу наше земље на овом такмичењу.

Damir Mikec
Дамир Микец / Извор: Фото: ОКС

„Почаствован сам што ћу имати прилике да носим заставу наше земље на церемонији отварања Медитеранских игара у Алжиру. Сматрам да је то једно од највећих признања које сваки спортиста може да доживи и ја ћу се трудити да достојно и достојанствено пронесем заставу Србије на стадиону у Орану. Што се тиче самог такмичења, у Оран одлазим са највишим очекивањима обзиром на спортску форму коју показујем из такмичења у такмичење, а сигуран сам да су и моје остале колеге веома разположене и мотивисане да оствсре врхунске резултате и добре пласмане за нашу земљу. Навијајте за нас и верује у нас“, реко је Дамир Микец.

Ово је уједно било и последње велико окупљање спортиста пред одласка у Алжир, којем је присуствовало 10 спортиста из више спортова. Медитеранске игре се одржавају у пост-олимпијској години када је уз незаобилазну велику помоћ државе, подједнако значајна и подршка спонзора и партнера, коако би. наши спортисти од самог почетка квалификација за Париз 2024 имали све услове за добре и квалитетне припреме. У том смислу, подршка коју ДДОР осигурање пружа Олимпијскомк тиму Србије је посебно важна.

„Прилично сам узбуђен што сам заједно са вама, посебно са толико талентованих и посвећених спортиста који су пред одласком на Медитеранске игре у Орану и користим прилику да честитам Србији на историјском успеху и изузетним достигнућима на недавним Олимпијским играма у Токију прошле године и освајању чак девет медаља. ДДОР је поносан што је званично осигурање Олимпијског тима и Олимпијског комитета Србије и задовољство ми је што представљам и компанију и нашу групацију Унипол, које у потпуности подрћавају спорт и вредности које спорт може да научи као што су страст, правичност, захвалност, дисциплина, тимски рад, посвећеност и, на крају, али не и најмање важно, инклузија и пошртовање. Све ове вредности се лако могу интегрисати у свакодневни живот и понашање у послу: не постоје пречице до успеха на терену или у животу, а изврсност је постепени резултат сталних настојања да се буде бољи“, изјавио је председник Извршног одбора ДДОР осигурања, Франческо Маши пожелевши много успеха и среће нашим спортистима на предсојећим Медитеранским играма у Орану.

Поред тима у целини, ДДОР осигурање је у претходном олимпијском циклусу, током године одржавања летњих Игара додатно подржавао и појединачне спортисте. Зорана Аруновић, Душан Домовић Булут и Страхиња Стефановић су били заштитна лица ДДОР осигурања о којима је ова кућа додатно бринула и подржавала.

ДДОР осигурање заједно са Олимпијским комитетом Србије већ другу годину за редом спроводи пројекат „DDOR олимпијска стаза“ који за главни циљ има промоцију вредности олимпијског покрета кроз интерактивну физичку активност којом едукује све учеснике о историји Олимпијских игара.

У олимпијско 2021. години, ОКС И ДДОР осигурање организовали су пет догађаја „DDOR олимпијска стаза“ у пет градова Србије. Ова такмичења окупила су више од 1.500 учесника који су својим знањем и способностима освајали медаље и друге вредне награде. Такође, више од 10 школа је добило нове спортске реквизите који ће помоћи у промоцији бављења спортом и здравог начина живота још од малих ногу. На трагу ових резултата и позитивних ефеката на друштво, Олимпијски комитет и ДДОР осигурање одлучили су да и у 2022. години посете 5 градова и у њих донесу дух олимпизма.

Најновије вести из спорта прочитајте ОВДЕ

БОНУС ГАЛЕРИЈА 

Погледајте како изгледа Тејлор Ворд, девојка Ријада Мареза