Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

УСПЕШНО: Срби остварили добре резултате на Медитеранским играма

26.06.2022. 22:58
Пише:
Србија Данас
Odbojka
Одбојка / Извор: Фото: Ивица Веселинов/Олимпијски комитет Србије

Немеш побезбедио медаљу.

Сјајни резултати обележили су учешће српских спортиста другог дана Медитеранских игара  у Орану. Виктор Немеш је у рвању обезбедио сребро, али било је још успеха.

ФЕНОМЕНАЛНО: Ангелина Топић ИЗЈЕДНАЧИЛА светски јуниорски рекорд

ФЕНОМЕНАЛНО: Ангелина Топић ИЗЈЕДНАЧИЛА светски јуниорски рекорд

БРАВО: Дина Бацељ и Дуња Станојев ШАМПИОНКЕ Европе

БРАВО: Дина Бацељ и Дуња Станојев ШАМПИОНКЕ Европе

ПРЕЛЕПО ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Србија освојила злато у одбојци на песку

ПРЕЛЕПО ИЗНЕНАЂЕЊЕ: Србија освојила злато у одбојци на песку

Прве су на борилишта изашле такмичарске у бадминтону. Женски дубл у саставу Марија Судимац и Сара Лончар у осмини финала победио је екипу Грчке резултатом 2:0. Наше девојке данас су се у поподневним часовима састале у четвртфиналу са женским дублом из Египта. И од њих су биле боље и резултатом 2:0 у сетовима. Судимац и Лончар настављају већ сутра своје такмичење у полуфиналу женског дубла против Турске.

Наша мушка ватерполо репрезентација наставила је низ победа. Они су у другом колу такмичења у групи Б победили Француску резултатом 18:7 и као лидери у својој групи очекују екипу Црне Горе у трећем колу.

Виктор Немеш направио је сјајан наступ данас. Он је у грчко-римском стилу у тежинској категорији до 77кг у првом колу победио Египћанина Абуоелату резултатом 9:0, да би у следећем колу сигурно победио и такмичара Купија из Албаније резултатом 10:1. Он се у полуфиналу састао са Грком, Преволаракисом и њега је сигурно победио и обезбедио пласман у финале.  Виктор Немеш сутра наступа у мечу за златну медаљу. Он је одмах након полуфиналног меча изјавио: “Сутра ће бити тешко јер се рвем против домаћег такмичара. Сад имам мало времена да се спремим за сутра! И идемо на злато!”

Други такмичар у рвању, Жарко Дицков је у првом колу изгубио од италијанског такмичара Мингуција резултатом 3:6. Италијански такмичар успео је да се пласира у финале и на тај начин је “повукао” нашег такмичара у борбу за бронзану медаљу. Дицков ће се сутра борити за бронзу против Нурелдина Хасана из Египта.

Наступао је и српски боксер у категорији до 75кг, Алмир Мемић и сигурно је победио такмичара из Либана, Али Хашима. На тај начин успео је да се пласира у четвртфинале финале. Алмир ће следећи наступ имати против такмичара из Сирије Ахмада Гусуна 29. јуна.

У каратеу први је наступао наш такмичар Стефан Јоксић у тежинској категорији до 67кг. Он је веома сигурно добио први меч против домаћег такмичара из Алжира, али се том приликом повредио. Управо та повреда онемогућила га је да пружи свој максимум против такмичара Тсангаре са Кипра од којег је изгубио у четвртфиналу резултатом 1:6.

Тамара Живковић добро је започела наступ. У првом мечу победила је Симону Заборску из Македоније. У следећем мечу изгубила је од Тунижанке Махјоуб, али је имала прилику да кроз репесаж дође у прилику за борбу за медаљу. Ипак, у репесажу је такмичарка из Босне и Херцеговине, Шиповић Неира била боља.

У категорији до 75кг, каратиста Ђорђе Салапура већ у првом мечу имао је изузетно тешког противника, првака Европа, Ермана Елтемура из Турске од кога је изгубио. На так начин, Салапура је завршио свој наступ.

Наш представник у боћању Дејан Живковић одлично је започео свој наступ. Он је након данашњег програма, такмичење завршио на првом месту и са најбољим резултатом очекује сутрашњи наставак такмичења.

Милица Поповић, наша представница у истом спорту данас је завршила на седмом месту и она сутра такође наставља своје такмичење.

Мушка стонотениска екипа (Димитрије Левајац, Марко Јевтовић и Алекса Гацев) сјајно је започела своје такмичење данас. Они су након пуна три сата рововске борбе, победили првог носиоца турнира, екипу Шпаније резултатом 3:2. Након тога, наши најбољи стонотенисери играли су меч другог кола против екипе Туниса. Они су победили сигурним резултатом 3:0, чиме су се пласирали у четвртфинале које играју сутра пре подне.

Стонотенисерке су први меч играле против Италије и у напетом мечу су изгубиле резултатом 3:2. У другом мечу против репрезентације Турске, наше девојке одиграле су одлично и победиле су резултатом 3:2. Ова победа довела их је у четвртфинале које играју сутра у пре подневним часовима.

Мушка одбојкашка екипа није добро започела своје такмичење. Они су против Туниса изгубили меч првог кола резултатом 3:0. Своје такмичење у групи настављају већ сутра утакмицом против Хрватске. Након утакмице, селектор српске репрезентације Игор Скакић рекао је:

- Екипа Туниса је заслужено победила. Они су много искуснији од нас и то се данас видело. То искуство је посебно долазило до изражаја на крају првог сета. Од другог сета смо се мало шта питали на терену, јер су они добро изгледали на терену, посебно код сервиса, а онда и код блока. Нама остаје да се окренемо утакмици против Хрватске и да дамо све од себе да изгледамо бар дупло боље него данас, а верујем да то можемо. Ово је једно од наших најгорих издања од почетка припрема и потрудићемо се да тактички одиграмо много боље него данас.

Сутра наши спортисти настављају своја такмичења. Рвач Виктор Немеш ће бити у прилици да освоји златну медаљу у финалу такмичења у својој категорији, а поред њега, и каратисти који сутра наступају биће у прилици да освоје медаљу. Исто важи и за такмичарке у бадминтону, рвача Жарка Дицкова, али и стонотенисере.

 

БОНУС ВИДЕО:

Погледајте завидно фудбалско знање италијанске водитељке Дилете Леоте