Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЦИЦИПАС НЕУТЕШАН: ”Кад вам Новак овако ИСПРАШИ ТУР”

29.01.2023. 15:26
Пише:
Србија Данас
Stefanos Cicipas
Стефанос Циципас / Извор: Реутерс

Грк је дао све од себе...

Стефанос Циципас је на обраћању медијима после пораза у финалу рекао да није осећао нервозу. Грк је после 176 минута игре поражен од Новака Ђоковића са 6:3, 7:6 (4), 7:6 (5).

Није био на мечу, али је испао ГЛАВНА ФАЦА! Срђан Ђоковић уз Добривоја Топаловића и ТРИ ПРСТА са стилом прославио титулу (ВИДЕО)

Није био на мечу, али је испао ГЛАВНА ФАЦА! Срђан Ђоковић уз Добривоја Топаловића и ТРИ ПРСТА са стилом прославио титулу (ВИДЕО)

У ШОКУ САМ! Иванишевић ван себе - "Нема краја Новаковом лудилу"

У ШОКУ САМ! Иванишевић ван себе - "Нема краја Новаковом лудилу"

РАФА И РОЏЕР ЋУТЕ: Алкараз ГОСПОДСКИ предао Ђоковићу прво место

РАФА И РОЏЕР ЋУТЕ: Алкараз ГОСПОДСКИ предао Ђоковићу прво место

- Имао сам проблема са сервисом на почетку меча, то је било приметно. Не бих рекао да сам био нервозан. Био сам узбуђен што сам на терену, што имам прилику да се борим за прво место. Радовао сам се мечу, дао сам себи пристојну шансу. Има ствари које дефинитивно могу да поправим и да будем бољи, с обзиром на околности данас. И нема разлога да ме данашњи пораз превише погоди. То је корак унапред. Трудићу се да освојим више поена током сезоне, да има боље резултате, да се борим за веће трофеје. Уживам у томе како играм, због свог приступа игри, менталне стабилности, нивоа концентрације. Има још тога да се дода на целокупну структуру моје игре. Не могу бити узбуђенији што сам на том путу - рекао је Циципас, који је рекао да му није сметала бука са трибина.

Грчки тенисер је рекао да је његов тим озбиљно радио на припреми меча.

- Урадио сам све што је било могуће да имам добар меч против њега. Тим је радио изузтно на томе да ми дају најбољи могући приступ. Нема ничега што нисам искористио као своју предност. И нема ничега што сам могао више да добијем. Урадио сам буквално све. Новак је играч који вас тера до крајњих граница. Није ово никакво проклетство, није ништа узнемирујуће. Добро је за спорт да имамо такмичаре попут њега, шампионе као што је он. Важан нам је ако желимо да дођемо у његову позицију једног дана. Када нам испраши тур овако, то је сваки пут добра лекција. И мене је учинио много бољим играчем. Подигао ми је нивое концентрације сваки пут када бисмо играли. Морате да будете стварно укључени у игру када сте на терену са њим. Налазим да је то веома важно за моју каријеру, да има такав играч који ме чини да растем и да будем максимално посвећен сваки пут кад се састанемо - додао је Атињанин.

Још једном је говорио и о том обраћању на терену када је рекао да није видео играча као што је Новак.

- Нисам ништа измислио. Бројке говоре за себе. Има 22 титуле, зар не? Имамо и друге велике шампионе, као Надала и Федерера, они су сви најбољи које је наш спорт имао. Не само наш спорт, већ спорт уопште. Имали смо прави благослов да имамо три таква шампиона. Не бих све да ставим на његову страну, и други су много допринели, они су разлог што сам ја ту сада. Новак је један од њих. Гледао сам га као дете, допадало ми се како игра. И да, стварно сам мислио то што сам рекао. Зарадио је то због толике посвећености, професионализма у свакодневном животу. То је позив за буђење да и ја урадим исто. Могу само да научим из тога и искористим то за своје добро. Драго ми је да сам добио ту прилику. У данашњем свету друштвених медија, свака информација коју можете да извучете је битна, ово је најбоља ера да се игра тенис - сматра Стефанос.

Тај-брејкови другог и трећег сета су били пресудни.

- Било је момената када сам осећао да сам близу, али тај-брејкови су били другачији. Имао сам лоше стартове. Елиминисаћу то, узети ствари, наставити одатле. Сезона је дуга и исцрпљујућа, морам да будем физички спреман за тешке мечеве које ћу играти са најбољима на свету", додао је.

Упитали су га и да упореди овај пораз у односу на онај у финалу Ролан Гароса са Новаком.

- Париз је био срцепарајући. Имао сам 2:0 у сетовима. Нисам мислио да сам у предности, у ствари, био сам свестан, али ми то није много окупирало мисли. Рецимо да сам направио неке лоше техничке одлуке за које сам сигуран да их више нећу поновоти у каријери. Била је то чиста тврдоглавост са моје стране. Данас је било разочарења. Тада ми се доста тога лошег деисло, изгубио сам баку на дан финала, а сазнао сам то касније. Осећало се нешто чудно у ваздуху да није било у реду. И даље се сећам тога, не желим да заборавим јер то није био леп осећај. Емоције су помешане јер ми је то било прво слем финале. Идемо даље, срећан живот - рекао је Циципас.

Пропустио је шансу да по први пут постане број један.

- Данас сам имао прилику да постанем број један. Са друге стране сам имао бољег противника, он је све боље радио од мене. Заслужује ту позицију. Током ових неколико година на АТП Туру имао сам разних искустава, доста различитих ствари са којима сам се суочавао. Сада је време да имам такав циљ. Не видим разлог што би спуштао очекивања или циљеве. Рођени сам шампион. Осећам то у крви, осећао сам то и као дечак, то је у мени. Желим да све то процвета, да то пожањем, да то се још појача и да радим напорно ка тим циљевима. Леп је тај број један, учиниће да будем јако емотиван када успем да га досегнем - закључио је Циципас.

 

Најновије вести у којима се помиње Новак Ђоковић прочитајте ОВДЕ.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Ванда Икарди, супруга Маура Икардија

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.