Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Познати сви ДЕТАЉИ тениског СПЕКТАКЛА у Београду

11.06.2020. 13:09
Пише:
Србија Данас
Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: МН Press

Највећи спортски догађај ове године у Србији.

На Тениском центру Новак све је спремно за почетак великог спортског спектакла, Адриа Тур хуманитарног догађаја, који ће да угости неке од највећих имена белог спорта, на челу са Новаком Ђоковићем.

Радови на теренима, трибинама, тениском селу, ВИП секторима, просторијама за тенисере, судије, press центар, сала за конференције, пратећи садржаји за посетиоце су готови, а капије за публику биће отворене од 9 ујутро, као и сваког дана ове недеље, због TSS Тоур чија завршница је на програму од 12 (женско финале) и 14 (мушко финале).

ЛАЛАТОВИЋ БЛИСТА ОД СРЕЋЕ: Тренер Војводине рекао кога жели у финалу

ЛАЛАТОВИЋ БЛИСТА ОД СРЕЋЕ: Тренер Војводине рекао кога жели у финалу

СВЕТСКИ МЕДИЈИ БРУЈЕ ПОСЛЕ ВЕЧИТОГ ДЕРБИЈА: Луд народ су ти Срби

СВЕТСКИ МЕДИЈИ БРУЈЕ ПОСЛЕ ВЕЧИТОГ ДЕРБИЈА: Луд народ су ти Срби

ПОЗДРАВ ЗА КРАЉИЦУ: Фудбалер Партизана на СПЕЦИФИЧАН начин прославио пласман у финале Купа (ВИДЕО)

ПОЗДРАВ ЗА КРАЉИЦУ: Фудбалер Партизана на СПЕЦИФИЧАН начин прославио пласман у финале Купа (ВИДЕО)

Да би све протекло у најбољем реду брине се директор Адриа Тоур Ђорђе Ђоковић, који објашњава шта све публика може да очекује у наредним данима.

- Све стартује са финалним сусретима сениорског турнира TSS Тоур. Женско финале је заказано за 12 часова, следи у 14 часова мушко финале у коме ће победник добити специјалну улазницу за учешће у Адриа Тоур, где ће уз првог тенисера света Новака Ђоковића играти и звезде Доминик Тим, Александар Зверев, Григор Димитров, као и Дејвис куп репрезентативци Србије Душан Лајовић, Филип Крајиновић, Виктор Троицки - каже Ђоковић.

Након завршних мечева TSS Тоур-а следи посебан део програма под називом "Дан за децу".

- У организацији Фондације Новак Ђоковић биће организован догађај на теренима број осам и девет у оквиру нашег тениског комплекса, где ће 80 малишана, од чега 40 деце из тениске школе Новак и 40 деце из Предшколске установе Стари град, забавити и играти уз спорт. Од 14 до 16 часова проћи ће кроз активацију која подразумева пролазак спортских полигона Школице спорта Бушидо и Тениске школе Новак, са циљем побољшања дечије моторике.  Све ће бити праћено музиком, биће ту и маскота са којом ће се деца фотографисати, а на крају сва деца учесници овог програма биће награђени мајицама Фондације.  

Đorđe Đoković
Ђорђе Ђоковић / Извор: Фото: TSS

Од 16 часова креће свечана церемонија отварања Адриа Тоур-а и егзибициони мечеви?

- Први дан обележиће тениске егизибиције у којој ће учествовати наши и светски асови. Уз Новака на терен ће изаћи бивша прва тенисерка света, гренд слем шампионка у миксу Јелена Јанковић која ће управо у овој конкуренцији и у пару са Новаком одиграти меч са такође гренд слем шампионима, Олгом Даниловић која је као јуниорка тријумфовала на три слема у дублу, и са вишеструким шампионом у дублу и миксу конкуренцијиама, Ненадом Зимоњићем. После тога, од 18х следе мушки дублови, а нашим тенисерима придружиће се Григор Димитров. Музички концерти пијанисткиње Лоле Астанове и нашег сјајног виолинисте Немање Радуловића употпуниће програм, а наступиће и дечији хор "Магија". Модератор је Андрија Милошевић, што гарантује забаву. Одржаћемо и церемонију жреба за Адриа Тоур, и биће то заиста врхунски спектакл, нешто што наш главни град и Србија заслужују.

Какав је план за суботу и недељу?

- Позвао бих све гледаоце да дођу у време које је назначено на улазницама, иако ће мечеви почети нешто касније. Конкретно, први меч у суботу почиње у 14 часова, а 12 сати смо назначили на картама због безбедносних, сигурносних и организационих разлога. Желимо да поштујемо мере и прописе и потребно је водити рачуна о безбедности посетилаца. Оба дана обележиће мечеви светских тениских асова, респоређени у две сесије. Први је од 14 часова, када се играју четири меча, и друга сесија од 19 часова у суботу. У недељу последњи мечеви по групама играју се од 14 часова, а финале је од 20 часова.

Важан детаљ је и паркинг, за све који буду долазили аутомобилима на догађај.

-Потрудили смо се да обезбедимо три простора и то паркиралиште "Видин капија" у улици Булевар Војводе Бојовића bb, паркинг "Код Небојшине куле" и паркинг клуба "Гаучоси" у Дунавској улици. Сви ови паркинзи ће бити бесплатни током три дана, а желимо да грађани, како они који долазе на "Адриа Тоур" да уживају у тенису и пратећим дешавањима, тако и остали, имају могућност паркирања у овом делу града. Направићемо и монтажни мост, којим ће сви који буду паркирали у Дунавској улици безбедно и брзо пређу до ТЦ Новак.

У исто време, током три дана турнира, паркинг "Милан Гале Мушкатировић" биће затворен од петка ујутро до недеље увече.

Каква је ситуација са турнирима који следе након такмичења које ће овог викенда бити одржано у српској престоници?

- У овом тренутку се још ништа није променило у односу на раније информације које смо имали. Тренутно смо максимално фокусирани на турнир у Београду, који желимо да прође у најбољем могућем реду, водимо бригу о сваком детаљу, а верујте ми да их има веома много. Чим се то заврши, све капацитете пребацујемо на Задар, где се Адриа Тоур одржава 20. и 21. јуна - закључио је директор Адриа Тоур такмичења Ђорђе Ђоковић.

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа британска спортска новинарка Лејла Ана Ли.

 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.