Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ТИТУЛА ПРЕД СРБИМА: Новак ОСВОЈИО посебно ДРАГ трофеј! Браво мајсторе

29.05.2021. 13:32 17:13
Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: Профимедиа

На ово је чекао 10 година.

Новак Ђоковић је газда у свом Београду! Најбољи тенисер света освојио је „Белграде опен“, пошто је у финалном мечу савладао Алекса Молчана из Словачке резултатом 2:0 (по сетовима 6:4, 6:3).

ЂОКОВИЋ ЈЕ ИМАО САМО 13 ГОДИНА: Иванишевић је још у ШОКУ од првог сусрета са Новаком

ЂОКОВИЋ ЈЕ ИМАО САМО 13 ГОДИНА: Иванишевић је још у ШОКУ од првог сусрета са Новаком

МОЖЕ ДА НАЛЕТИ И НА ФЕДЕРЕРА И НАДАЛА ПРЕ ФИНАЛА: Новак прокоментарисао специфичну ситуацију

МОЖЕ ДА НАЛЕТИ И НА ФЕДЕРЕРА И НАДАЛА ПРЕ ФИНАЛА: Новак прокоментарисао специфичну ситуацију

ТАМО ГДЕ НОВАК ИДЕ НАДАЛУ СЕ ВЕЋ ПОДИГЛИ СПОМЕНИК: Организатори одушевили шпанског тенисера (ВИДЕО)

ТАМО ГДЕ НОВАК ИДЕ НАДАЛУ СЕ ВЕЋ ПОДИГЛИ СПОМЕНИК: Организатори одушевили шпанског тенисера (ВИДЕО)

Ревија брејкова обележила је први сет, у коме је Ноле пропустио чак четири брејк прилике да много раније реши овај део меча у своју корист.

Уместо тога, дозволио је Молчану да чак три пута одузме сервис првом рекету света, па је Ђоковић морао да „запне“ и узврати Словаку на исти начин, али у четири наврата и први сет ипак реши у своју корист.

Није словачки тенисер одустајао, па је и у другом сету пружио прилично јак отпор водећем играчу АТП листе. Трудио се Ноле да „сломи“ жилавог Молчана и то му је пошло за руком у шестом гему, када је искористио прву брејк прилику у овом делу игре.

Ипак, већ у наредном гему Алекс је узвратио рибрејком и смањио на 4:3, да би поново Новак стигао да још једном одузме сервис Словаку, поведе са 5:3, а потом и одсервира за најдражу победу.

Тако се Ђоковић докопао најомиљенијег трофеја, у родном граду, а то му је 83. пехар у блиставој каријери.

Како је меч текао прочитајте у наставку текста.

ЂОКОВИЋ - МОЛЧАН 6:4; 6:3

6:3
Готово је! Новак је победник Београд опена! Ђоковић је освојио свој најдражи турнир, реализовавши другу сет лопту.
5:3
БРЕЈК! И то у правом тренутку за Ђоковића! Искористио је Ноле другу прилику да одузме сервис Молчану и сада најбољи српски тенисер сервира за освајање Београд опена!
4:3
Узвраћа Молчан рибрејком. Није реализовао Новак прилику да рутински приведе меч крају, па се Словак вратио у игру.
4:2
Водио је Молчан 40:0 у овом гему, али је Ноле стигао до "ђуса", а потом искористио прву брејк лопту и сада је на најбољем путу да освоји пехар у Београду. Велики корак ка тријумфу.
3:2
Ђоковић делује све сигурније. Поново је без изгубљеног поена стигао до вођства.
2:2
После вођства Молчана од 30:30, Новак је запретио, али се Словак одбранио и поново изједначио.
2:1
Новак без изгубљеног поена долази до другог гема.
1:1
Узвраћа Молчан. Иако је Новак запретио, Словак се одбранио и изједначио резултат у другом сету.
1:0
Новак је сигурно реализовао први гем на свој сервис.

II СЕТ

6:4
НОВАК ОСВОЈИО СЕТ!!! Ђоковић је добро започео овај гем повео са 0:30 међутим Молчан се експресно врати и повео са 40:30. Затим је уследила најдужа размена на мечу која је донела Новаку прву сет лопту коју је искористио!
5:4
БРЕЈК МОЛЧАН!!! Успео је Молчан да поведе са 15:40 и успео је да искористи прву брејк лопту. Новак је успео да направи у овом гему и ТРЕЋУ дуплу грешку што заиста забрињава.
5:3
БРЕЈК ЗА ЂОКОВИЋА!!! Након дужег сервис гема успео је Новак да се домогне две брејк лопте. Прву је пропустио након лоше враћеног сервиса и напада Молчана. Међутим другу брејк лопту му је Словак поклонио погодивши у мрежу. Новак сервира за сет.
4:3
!! Размена удараца постаје све дужа. Ђоковић је приморан да истрчава на мрежу како би раније и ефектније завршио поене у своју корист. На тај начин али и захваљујући грешкама Молчана, успео је да освоји овој гем и поново се врати у вођство. Оно што је забрнињавајуће за ових одиграних шест гемова је и видљиви проблем са Новаковим сервисом. За сада има две дупле грешке, само један ас.
3:3
Враћа Новак и други БРЕЈК! Успева Новак да преузме иницијативу баш онда када треба и врати још један брејк.
2:3
НОВИ БРЕЈК МОЛЧАНА!!! Потпуно растерећено делује словачки тенисер, ударци су изузетно дубоке и квалитетне, често одигра и дроп шот који натера Новака на јурњаву за лоптицом. У Новаковом сервис брејку дошао је до нове две брејк прилике. Искористио је
2:2
ИЗЈЕДНАЧЕЊЕ! Сигуран је Молчан у свој сервис. Успео је чак и да неметне свој ритам у одређеним поенима и тако натера Ђоковића да се брани што му није ишло од руке.
2:1
Ђоковић у предности!! Успео је Новак да успостави свој ритам у овом гему који је добио без изгубљеног поена.
1:1
НОВАК ВРАЋА БРЕЈК!!! Одмах на старту се видело да Молчан нема шта да изгуби у овом мечу. Игра ризично и снажно за шта, за сада, Ђоковић нема ефикасан одговор. Имао је Словак две гем лопте како при резултату 40:15 али је Ђоковић успео да веже четири узастопна поена и дође до брејка.
0:1
Нешто слабије је Новак почео овај меч. При резултату 15:15 направио је дуплу сервис грешу. У следећем поену није погодио смеч те је довео Молчана до прве брејк лопте, коју је искористио млади Словак.

И СЕТ

14:11
Меч је почео! Први на сервису је Новак Ђоковић.

Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: МН Press

 

14:03
Играчи су на терену! Прилично су попуњене трибине централног стадиона на Дорћолу који су громогласним аплаузом поздравили двојицу тенисера!

Тренутно 255. тенисер света пласирао се у финале пошто је победио Аргентинаца федерика Делбониса 4:6, 6:4, 6:4, после два сата и 44 минута игре, а у борби за трофеј састаће се најбољим тенисером света Новаком Ђоковићем.

- Много сам срећан због данашње победе, то је највећи успех у мојој каријери. Играћу финале на АТП нивоу против Ђоковића, не могу да будем срећнији због тога. Покушаћу да уживам у мечу и видећемо шта ће се догодити - изјавио је Молчан после меча.

Са друге стране, Ђоковић је до пласмана у финале дошао победом над, такође Словаком, Андрејем Мартином са 2:1 у сетовима 6:1, 4:6, 6:0.

Уколико српски тенисер освоји овај турнир то ће му бити укопно 83. трофеј у каријери. 

Сасвим сигурно ће српски тенисер дати све од себе у овом мечу јер је ово финале уједно и припрема за Ролан Гарос који је стартује већ у понедељак а на којем Ђоковић брани финале од прошле године. 

Ово је иначе први сусрет двојице тенисера што ово финале такође чини јединственим. 

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Кјара Пасари, бивша девојка Ника Кирјоса

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.