Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НАЈВЕЋИ ИКАДА: Новак Ђоковић ОСВОЈИО Вимблдон и постао РЕКОРДЕР по Грен слемовима! (ВИДЕО)

11.07.2021. 14:15
Пише:
Србија Данас
Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: Реутерс

Најбољи тенисер света исписао историју у Лондону.

Новак Ђоковић је нови-стари шампион Вимблдона! Тениски краљ је исписао историју у Лондону, освојио рекордни 20. Грен-слем у каријери и одбранио титулу из 2019. године, савладавши у финалу Матеу Беретинија резултатом 3:1 (по сетовима 6:7 (4:7), 6:4, 6:4, 6:3) после 3 сата и 42 минута игре и шести пут у каријери подигао пехар најпрестижнијег турнира на свету.

Овим тријумфом Ноле је се још више приближио рекордеру по броју освојених пехара на Вимблдону Роџеру Федереру, који је осам пута славио на вимблдонској трави, али нема сумње да ће и та граница ускоро бити у власништву најбољег тенисера икада.

Уједно, Ђоковић је изједначио рекорд Швајцарца и Рафаела Надала по броју грен слемова (20), али и поставио рекорд јер је после легендарног Рода Лејвера (1969. године) први тенисер који је успео да у једној години узме титуле на Аустралијан Опену, Ролан Гаросу и Вимблдону.

Mozzart даје највеће квоте на свету: Ђоковић 1,25, Енглеска 2,80, Хамарби 1,63!

Mozzart даје највеће квоте на свету: Ђоковић 1,25, Енглеска 2,80, Хамарби 1,63!

АМЕРИКАНАЦ ЗАПУШИО СВИМА УСТА: Мекинро објаснио зашто је Новак највећи (ВИДЕО)

АМЕРИКАНАЦ ЗАПУШИО СВИМА УСТА: Мекинро објаснио зашто је Новак највећи (ВИДЕО)

СРАМОТА: Новак на корак од Роџера и титуле одједном више нису важне, рачуна се нешто друго (ВИДЕО)

СРАМОТА: Новак на корак од Роџера и титуле одједном више нису важне, рачуна се нешто друго (ВИДЕО)

ТО СЕ ЧЕКАЛО: Огласила се Јелена Ђоковић пред ФИНАЛЕ Вимблдона! Ево у чему Ноле воли да УЖИВА!

ТО СЕ ЧЕКАЛО: Огласила се Јелена Ђоковић пред ФИНАЛЕ Вимблдона! Ево у чему Ноле воли да УЖИВА!

Две велесиле, Италија и Енглеска, одлучић вечерас (21.00) на Вемблију о новом прваку Европе. Азури то нису били од 1968, а Албион није никада.  Мало ће људи ван Енглеске навијати за Саутгејтову екипу, с обзиром на начин на који су прошли Данску у полуфиналу… Квота на Италију је 2,90, на икс 3,00, на Енглеску 2,80, а на GG3 2,90. Погледајте све квоте кладионице MOZZART за Италија - Енглеска.

Што се тиче самог меча, италијански тенисер је „показао зубе“ на почетку Ђоковићу и први сет решио у своју корист.

Иако је Ноле отворио дуел као у бајци, брејком у четвртом гему, Беретини се извукао и одвео меч у тај-брејк, а тамо показао више стрпљења и на опште изненађење, за нешто више од сат времена, повео у сетовима - 6:7 (4:7).

То као да је разљутило првог тенисера света, који је додао гас у другом сету и експресно стигао до убедљивих 4:0. Дуплим брејком Новак је брзо „сломио“ Италијана, који је успео да врати један, али не и други, па је најбољи тенисер света за 43 минута стигао до изједначења – 6:4.

Где је стао, Ноле је наставио у трећем сету и после само три гема, успео да опет надмудри Беретинија. Стрпљиво је чекао шансу и после пребацивања лоптице натерао Матеу да је пошаље у мрежу.

До краја овог дела игре, српски ас је сигурно чувао свој сервис, не дозволивши изненађење и у потпуности преокренуо резултат у своју корист, повевши у сетовима са 2:1, идентичним скором као у претходном.

Коначно у четвртом сету, Ђоковић је стрпљиво чекао прилику и дочекао је у седмом гему. Тада је натерао Беретинија да сопственим киксевима омогући пут Србину ка шестој титули. Дуплом грешком код вођства Нолета (40:30) направио је кључан тренутак у мечу, па је први рекет света рутински одрадио посао, одлично сервирао и искористио трећу брејк прилику и подигао шести пехар на Вимблдону!

Детаљнији преглед меча можете прочитати у тексту испод. 

Сва дешавања са меча Новак Ђоковић - Матео Беретини можете да пратите на нашем порталу из минута у минут.

ЂОКОВИЋ - БЕРЕТИНИ 3:1 (6:7 (4:7), 6:4, 6:4, 6:3)

ИВ СЕТ

6:3
ГОТОВО ЈЕ! НОВАК ЂОКОВИЋ ЈЕ НОВИ-СТАРИ ШАМПИОН ВИМБЛДОНА!!!! Трећа брејк прилика је искоришћена и Србин ће подићи пехар у Лондону!!!!!
5:3
Потврђен брејк Ђоковића, Новака још само један гем дели од титуле!
4:3
БРЕЈК ЗА НОВАКА! Сјајно је одиграо Ђоковић, чекао прилику и дочекао је у седмом гему! Дуплом грешком Беретини је "поклонио" Нолету гем и сада је велика прилика за најбољег тенисера света да дође до шесте титуле на Вимблдону! Одличан волеј извео је Новака после дивног напада, који му је донео 15:30. Потом је Италијан очистио "креч" са терена" и сервис винером изједначио на 30:30, да би Ђоковић винером из форхенда по дијагонали стигао до брејк прилике. Двострука сервис грешка Матее отворила му је широм врата ка новом пехару у Лондону!
3:3
Какав гем за Новака! Повео је Италијан 0:30, да би српски ас са четири везана поена у потпуности преокренуо резултат и сачувао свој сервис.
2:3
На исти начин узвраћа и Матео, повео је Италијан 40:0, Ноле освојио наредна два поена, али то није било довољно за први брејк у четвртом сету.
2:2
Са колико самопоуздања Новак сада игра, само један поен освојио је Беретини, код 40:0, а онда је први играч света рутински освојио други гем и изједначио.
1:2
Уз само један изгубљени поен, Матео узвраћа истом мером и поново води. Перфектан гем за италијанског тенисера.
1:1
Уз мање проблеме, Ђоковић успева да одговори на изазов Беретинија и стигне до првог гема у четвртом сету.

 

0:1
Пришао је Ноле на 30:40, али Италијан није дозволио изненађење.
На почетку четвртог сета сервира Беретини.

III СЕТ

6:4
Високо подигнута песница Новака Ђоковића показала је колико му значи овакав преокрет! Србин води у сетовима и после нешто лошијег почетка, сада га још само један дели од шесте титуле на Вимблдону.

 

5:4
Упорни Италијан не одустаје. Поново су сервиси Беретинија дошли до изражаја, па је на крају "ухватио" једну лоптицу Новака и скратио је на поље српског аса.

Mateo Beretini
Матео Беретини / Извор: Реутерс

 

5:3
Нови успешан гем за Ђоковића. Српски тенисер је надомак освајања другог сета. Новак је форхенд винером стигао до 15:15. Сервис винер му је донео нови лак поен, 30:15, а грешка Беретинија из бекхенда 40:15. 
Освојио је Италијан наредни поен на грешку Србина, али је новим сервис винером Ђоковић стигао до 5:3!
4:3
Силовитим бекендима Беретини је освојио најбржи гем у мечу, без иједне грешке смањио је предност Србина.
4:2
Какав гем! Две брејк лопте имао је Беретини, али је Ђоковић силовитим нападима после 15:40 освојио четири поена у низу и сачувао брејк предности!

Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: Реутерс

 

3:2
Не предаје се Матео, иако је Новак после 0:40 смањио на 30:40, Италијан је силовитим сервисом смањио Ђоковићеву предност.
3:1
Потврђује Ноле брејк! Беретини је само запретио, стигавши од 40:0 до "ђуса", али српски ас није дозволио изненађење и сјајним дроп-шотом, а затим и неизнуђеном грешком Италијана сачувао сервис.
2:1
БРЕЈК ЗА НОВАКА! Сјајан је био Ђоковић, пребацивањем лоптице и надмудривањем натерао је Беретинија да погреши и пошаље исту у мрежу! Одличан старт трећег сета за првог тенисера света.

 

Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: Реутерс
1:1
На исти начин узвраћа и Ноле. Сјајни форхенди на обе стране, али је Србин био прецизнији и после 40:0 лако изједначио на почетку трећег сета.
0:1
Без грешке је Матео Беретини одсервирао на почетку трећег сета, са три аса није препустио српском асу ниједан поен.

II СЕТ

6:4
КОНАЧНО! Новак је изједначио у сетовима на 1:1! Са четири узастопна поена, српски ас се у потпуности вратио у финални окршај, идемо испочетка.
5:4
Чак три шансе за одузимање сервиса имао је Ђоковић, повео са 40:0, да би Беретини изједначио са три узастопна поена. Код прве брејк шансе, послао је лоптицу у мрежу, док је други пут сјајан сервис Матее вратио неизвесност у меч.
5:3
БЕРЕТИНИ ВРАЋА БРЕЈК! Новак је био у незавидној ситуацији, Матео стигао до две брејк прилике (15:40), чинило се да ће се српски ас извући, када је Италијан послао лоптицу у мрежу, међутим, код друге ситуације лоше је одреаговао и дозволио Италијану да се врати у игру.
5:2
Експресно је Беретини дошао до другог гема, без изгубљеног поена продужио је наду, међутим, сада се Ђоковић пита. Новак сервира за изједначење у сетовима.
5:1
Од готовог умало вересија. Имао је Новак 40:15, а онда мајсторски желео да изведе дроп-шот, који је завршио у мрежи. Искупио се на наредном сервису и дошао на гем од освајања првог сета у финалу.
4:1
Сјајан ритерн Новака, па ас Беретинија и погођена линија за преокрет (15:30). Потом је Ђоковић такође погодио линију за изједначење. Ипак, уследила је неизнуђена грешка Србина и ас Беретинија за први гем у другом сету. 
4:0
Фуриозан гем за Новака, феноменалним сервисима и ударцима, српски ас је стигао до огромног вођства.
3:0
ДРУГИ БРЕЈК за Ђоковића у овом сету. Уздрман Беретини прави грешке у серији, два пута је слао лоптицу у мрежу, што је Србин искористио и на најбољем путу је да изједначи у сетовима.

 

2:0
Потврђен БРЕЈК. Много сигурније сада игра Новак, очито да га је кикс из претходног периода добро упозорио, сада игра како и доликује првом тенисеру света.
1:0
БРЕЈК ЗА ЂОКОВИЋА! Одмах на почетку другог сета, Новак стиже до предности, имао је Италијан 40:15, али је Ђоковић са четири везана поена одмах одузео сервис ривалу и стекао значајну предност.
Тренутно у асовима Италијан води са 5:1.
ПОЧЕО ЈЕ ДРУГИ СЕТ.

И СЕТ

4:7 Асом Матео Беретини завршава први сет у своју корист, после 70 минута игре. Италијан је у великој предности.

4:6 Трећи брејк за Беретинија у овом делу игре, сада Матео сервира за освајање првог сета.

4:5 Сигурнији Новак на свој други сервис, још увек је у игри.

3:5 Нови БРЕЈК за Беретинија, Ђоковић је погрешио приликом враћања сервиса и дао италијанском тенисеру прилику да дође до првог сета.

3:4 Беретини не дозвољава нови брејк, поново води Италијан.

3:3 Враћа мини-брејк Ноле. Беретини је био принуђен да "закуца" лоптицу у мрежу.

2:3 Још један сервис винер Ђоковића, за смањење резултата.

1:3 Доста среће за Новака, погодио је саму линију и изнудио грешку италијанског тенисера.

0:3 Ово је већ сада озбиљна предност за Беретинија.

0:2 Сада је и потврдио одузети сервис Новаку.

0:1 Италијан прави мини-брејк

6:6
Гледаћемо тај-брејк. Новак је пресингом натерао Матеу на грешке, слао је Италијан лоптицу у мрежу на свој сервис, међутим код 40:40 одсервирао је ас и натерао Нолета да избаци у аут, што је донело наставак неизвесности у првом сету.
6:5
Узвраћа и Ноле, то је прави Ђоковић. Без изгубљеног поена стиже до нове прилике за освајање сета. Са "нулом" је преслишао Беретинија.
5:5
Сада Матео делује много сигурније на свој сервис, стигао је до изједњачења, показавши да није случајно стигао до финала.

 

5:4
ВРАЋА БРЕЈК БЕРЕТИНИ! Невероватно какву је шансу Новак пропустио. Грешио је српски ас у овом гему, слао лоптице у аут, што је Италијан чекао и сјајно одговарао на све нападе Новака. Идемо испочетка.
5:3
Чак седам "ђусева" виђено је у овом гему. Велике грешке правио је Беретини у овом гему. Почетничким киксевима, дозволио је Ђоковићу да два пута запрети, а потом и стигне до прве сет лопте. Успео је силовитим сервисима да се извуче и у наредним поенима остане у овом делу игре.
5:2
Сигуран Ђоковић, не дозвољава ни промил шанси противнику. Само један поен препустио је Беретинију и освојио пети гем у мечу. Сада га још један дели од освајања првог сета.

 

 

4:2
Узвраћа Италијан, био је Новак близу да поново одузме сервис Беретинију, али је Матео издржао и сачувао свој сервис.
4:1
Сигуран сервис Ђоковића за потврду брејка. Још два гема деле најбољег тенисера света од освајања првог сета.
3:1
БРЕЈК ЗА НОВАКА! Прво лош бекхенд Беретинија, па слање лоптице у мрежу. После тога је уследио сервис винер и прва брејк прилика за Ђоковића. Силовитим сервисом Матео се извукао и изборио "ђус", да би опет погрешио. Другу брејк шансу Новак није желео да пропусти и сада је у великој предности.
2:1
Поново је Италијан претио, грешкама српског аса стигао до 0:30, да би Новак са четири везана поена и првим асом у мечу окренуо на 40:30, а потом одсервирао за други гем.
1:1
Запретио је Новак, међутим, Беретини је сигурно стигао до свог првог поена и изједначења у финалном дуелу. За освајање овог гема, Матео је одсервирао сервис винер од 217 км на час.
1:0
Проблеми за Ђоковића на старту меча. Суочио се Ноле са брејк лоптом на 30:40, али је успешно изашао из непријатне ситуације и освојио први гем у финалу.
Новак ће први сервирати. 
МЕЧ ЈЕ ПОЧЕО.

 

 

Ђоковић и Беретини излазе на централни терен.
Уколико Новак савлада Беретинија освојиће 20. Грен слем у каријери и изједначити се на вечној листи по броју освојених грен слемова са Роџером Федерером и Рафаелом Надалом.
У претходних 11 Грен слем финала, Новак Ђоковић је играо против 10 различитих противника. Српски ас се у том периоду састајао са Ендијем Марејом, Стеном Вавринком, Кевином Андерсоном, Хуаном Мартином дел Потром, Роџером Федерером, Домиником Тимом, Данилом Медведевим, у финалу последњег Ролан Гароса победио је Стефаноса Циципаса и данас игра против Беретинија.
Са друге стране, Беретини је до финала избацио следеће ривале: Гвидо Пеља (Аргентина, 3:1), Ботик ван де Зандшулп (Холандија, 3:0), Аљаж Бедене (Словенија, 3:0), Иља Ивашка (Белорусија, 3:0), Феликс Оже Алијасим (Канада, 3:1) и Хуберт Хуркач (Пољска, 3:1).
На путу до финала Новак Ђоковић је изгубио само један сет, у првом колу од Британца Џека Дрејпера (3:1), док је све остале ривале побеђивао максималним резултатом. Са 3:0 "почишћени" су: Кевин Андерсон (Јужна Африка), Денис Кудла (САД), Кристијан Гарин (Чиле), Мартон Фучович (Мађарска) и Канађанин Денис Шаповалов.

ТОК МЕЧА.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Хиба Абук, девојка Ашрафа Хакимија.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.