Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

НОВАК ЈЕ КРАЉ И ГОСПОДАР ТЕНИСА, НАЈВЕЋИ ИКАДА! Ђоковић САМЛЕО Синера у финалу и ушао у ИСТОРИЈУ

19.11.2023. 17:05
Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: Профимедиа

Сада једини има седам трофеја на овом турниру.

Најбољи тенисер света свих времена, Новак Ђоковић савладао је Јаника Синера у финалу Завршног мастерса у Торину резултатом 2:0 (6:3, 6:3).

Ово је Србину седми трофеј на последњем турниру у години, те се тако сада усамио на трону по том параметру. И по томе је ушао у историју као неприкосновен.

Новак се овако реванширао Синеру за пораз у групној фази и показао да је немогућа мисија савладати нашег аса два пута у неколико дана.

Почео је Новак импресивно, одлично је сервирао, Синер се мало мучио и са кретњом. Већ у четвртом гему је Новак направио брејк и суверено га држао до краја сета, те тако са 6:3 повео са 1:0.

У првом гему другог сета је Србин одмах одузео сервис Италијану и тако трасирао пут ка титули.

Но, пут није био лак, Синер се превише мучио на свој сервис, гемови су били дуги, а један је трајао и преко 15 минута. Новак са друге стране је брже завршавао гемове на свој сервис, али је у једном допустио Синеру две брејк лопте, које је спречио сјајним сервисима. 

Све је то издржао Новак, иако му је "тенис опао" у другом сету! Успео је да одузме још један сервис Синеру и са 6:3 освоји и други сет и тако тријумфује на турниру. 
 

Меч уживо можете пратити на нашем сајту.

6:3
КРАЈ! Новак је поново одузео сервис Синеру и славио у финалу. 
5:3
Брине нас Новак сада, дозволио је 0:30 Синеру, али се извукао. Помогао му је Италијан својим катастрофалним грешкама. 
4:3
Маратонски гем, велика штета. Новак није успео да узме брејк, иако је имао шансе. Нудио се Синер, 15 минута је трајао гем, и на крају ништа. Штета, али сада мора да се фокусира на свој сервис.

 

4:2
Била је ово прва криза Новака на мечу. Дозволио је 15:40, самим тим и две брејк лопте, али добри сервиси одрдили своје, и са четири везана поена је повео са 4:2. Занимљива ствар је та што је и јуче против Алкараза било 6:2, 3:2 у 15:40. Епилог исти!
3:2
Држи се Синер, осваја свој сервис гем, лагано, после неколико тешких. Ипак, Новак мора да чува брејк предности.
3:1
Сјајно сервира Новак, не може му Синер ништа.

Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: Профимедиа

 

2:1
Маратонски гем, имао је Новак три брејк лопте, али их није искористио. Јаник је одиграо добро у битним моментима.
2:0
Оверио Србин и овај брејк. Сервира сјајно, већ осам асева, незаустављив је!
1:0
БРЕЈК И НА СТАРТУ ДРУГОГ СЕТА. Новак води са 1:0, сада има све у својим рукама да узме титулу. Узео је брејк без изгубљеног сета. 
Крај првог сета: 1:0
6:3
ЕВО ГА СЕТ! Води Ноле са 1:0, публика је успела да изнервира Новака, али их је брутално ућуткао.
5:3
Мучио се Синер, и освојио гем. Е сада је све на нашем асу!
5:2
Убацио га Ноле у млин, а млин меље, меље, меље...Сјајни сервиси Новака, не може Јаник да уђе у ритам. 

Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: Профимедиа

 

4:2
Синер сада осваја свој сервис гем, и даље Новак има предност брејка. Сада треба само да задржи свој сервис, не треба претерано да троши снагу на противничке сервис гемове.
4:1
Оверен брејк, сервис ради и даље, то је најважније. Мучи Синера Србин кретањем лево-десно.
3:1
ЕВО БРЕЈКА! Ноле одузима сервис, губио је 40:15 Србин, везао четири поена. На 40:40 била је краћа пауза јер је на трибинама дошло до сукоба. Потом је Синер погодио аут, тако је судија рекао, а Италијан није тражио челенџ, те је била брејк лопта. На снимку се видело да је лопта дирала линију. Новак одузима сервис!

 

2:1
Нови сервис гем Ђоковића. Добро сервира Србин, у томе може лежати кључ овог меча. До сада има четири аса, Синер не може играчки да парира нашем асу, најјаче оружје биће почетни ударац, који очекује највећи број поена, стога ако Новак буде добро сервирао, смањиће шансе ривала за брејк на миниму, те тако вребати кикс Јаника.
1:1
И Синер добро сервира, што је потпуно очекивано, то је његово најјаче оружје. Новак је одузео два поена, гледамо добар тенис.

 

1:0
Сјајни сервиси Новака на старту меча. Без изгубљеног поена, два аса и само један не убачен први сервис.

Финални меч судиће Францускиња Орели Торт.

Уочи меча:

Тенисер који игра пред домаћом публиком је до сада непоражен на овом турниру, остварио је све три победе у групи, а онда у полуфиналу елиминисао Данила Медведева.

Ђоковић је једини пораз доживео управо од Синера, у групи је надиграо Холгера Рунеа и Хуберта Хуркача, који је ускочио као замена повређеном Стефаносу Циципасу, а у борби за финале Србин је био бољи од Карлоса Алакраза, лакше него очекивано.

Уједно, Новак ће се борити за седму титулу на Завршном мастерсу, те би се тако усамио на трону, пошто га сада дели са Роџером Федерером.