Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

РЕЧИ КОЈЕ МНОГИ НЕ ЖЕЛЕ ДА ЧУЈУ! Ђоковић у Београду оголио истину - Надалу се НЕЋЕ СВИДЕТИ!

19.04.2021. 19:49
Пише:
Србија Данас
Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: МН Press

Шпанац не жели да призна многе ствари, али Новак нема проблем са собом.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је стигао у Београд, а на Сербиа Опену ће бити први фаворит - природно. Пре почетка такмичења, изјавио је да му је драго да види нова лица у свету тениса и да су ствари знантно другачије и да је талас нови већ ту.

ХВАЛА ТИ РОЏЕРЕ: Федерер значајно ПОМОГАО српском тенисеру

ХВАЛА ТИ РОЏЕРЕ: Федерер значајно ПОМОГАО српском тенисеру

НИШТА ОД РЕВАНША: Аргентинац победио српску наду

НИШТА ОД РЕВАНША: Аргентинац победио српску наду

НЕУСПЕХ: После ТРИЈУМФА Милојевића српски тенис није успео да дође до нове победе у Београду

НЕУСПЕХ: После ТРИЈУМФА Милојевића српски тенис није успео да дође до нове победе у Београду

- Увек се очекује да одем далеко на турниру, али добро је за наш спорт да има нових лица. Позитивно је за наш спорт да имамо нове шампионе, оне који ће бити препознатљиви и направити бренд од свог имена. Не смета ми да видим нова лица иако волим да побеђујем где год да се појавим, али ствари су другачије, има других, млађих који нас изазивају, то је нормално, играју добро и мотивисани су - казао је Новак.

Он је затим прокоментарисао долазак долазак на турнир у Београду.

- Много сам емотиван када играм код куће и када представљам своју земљу у такмичењима ppoput Дејвис купа. Значи ми турнир у Београду, иако сада нема публике, јер играм пред својим пријатељима, породицом, својим Србима. Нисам често у каријери то искусио и стварно је јединствено. Много успомена из прошлости имам у Београду, јако је емотивно када дођем, јер се сетим како сам почео. Играо сам овде много када сам био дете, видим људе који су ме изградили као тенисера, врло јединствен осећај. Много ми значи само што сам овде и што сам здрав да играм испред мојих људи. Драго ми је што су сви најбољи српски тенисери у жребу. Што ћемо вероватно играти једни против других, немам често ту прилику. Биће специфично играти против њих на теренима где смо често тренирали заједо. Ми смо сви пријатељи, шититмо једни друге и подржавамо - нагласио је Ђоковић.

Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: МН Press

Било је доста отказивања, а међу њима је и Тим који је требало да буде друга звезда Сербиа Опена.

- Велики губитак је за наш турнир што Доминик Тим није ту, надам се да ће се брзо опоравити јер треба тенису, велика је звезда. Он је врло фин момак, био је узбуђен да се врати у Београд након што је гостовао на Адрија туру, али нажалост повредио се. Што се тиче тога да има проблема са мотивацијом... Тешко је бити само у соби и на терену, жао ми је играча и надам се да ће се ово брзо завршити - навео је Ђоковић.

Ноле је затим одговорио на неке прозивке Рафаела Надала рекавши да гледа само свој живот и само своју каријеру.

- То шта Надал жели и како размишља, како он све то види то је његова ствар, ја не улазим у то не могу да причам за њега, како он мене види има пуно право да искаже. Ја не осећам да сам опседнут ичим у животу, ја осећам да имам страст и велику жељу и циљ ка којем идем. Немам проблем да га вербализујем, можда неко има проблем да каже нешто и стоји иза тога, ја никад нисам имао проблем да кажем да је циљ рекорд. Не знам шта је ту лоше, не само везано за рекорде, него за све, за политику у тенису... Те теме су можда болне за некога да чује, људи не желе да неке ствар чују поготово од неког ко има статус најбољег на свету. Све што кажете одјекује још више, поготово када је политика у тенису у питању, али стајаћу иза тога и наставити да будем свој човек, када год осетим да је нешто неправедно или праведно рећи ћу. Вербализације циљева сам исказивао и као мали, нисам се прибојавао да кажем да желим да будем најбољи на свету, ја надстављам да крчим себи пут који је јединствен, његов и нечији други је њихов и ја се у то не мешам - закључио је Ђоковић.

Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: МН Press

Ако ће Суперлига заиста заживети, поставља се питање за шта Ливерпул вечерас (21.00) игра на гостовању Лидсу - ако ће остати у Лиги шампиона, онда му је ово један од пресудних мечева у борби за пласман у то такмичење. У сваком случају, квота на двојку је 1,77, а на GG3 1,90. Погледајте све квоте кладионице MOZZART за Лидс - Ливерпул.

Наставио је Ноле са највећим респектом према Надалу:

- Ја поштујем Рафу, поштујем га више него био ког тенисера на свету, он ми је највећи ривал у животу, његова посвећеност, начин на који се опходи према тренингу и спорту је за дивљење. Његова мотивација је његова, шта има да кометнаришем те ствари, ја имам много мотивације у животу ако причамо о рекордима, то сам већ рекао доста пута шта је и шта јурим и шта покушавам да остварим и многе ствари сам остварио и настојим да се трудим. Трофеји нису једина мотивација, главни мотив играња профи тениса је та што ја стварно волим, ја да то не волим немам никаквог разлога ниједне природе да га играм. Нема притисак ни финансијски или било који. Ја бирам то да радим, док год има та искра и ватра ја ћу наставити у том ритму. Циљеви су неопходни за све спортисте да би знао лало да дође до њих, куда иде и где се налази. Морате да будете ментално бистри како бисте били дисциплиновани и довољно организовани. Трчање у празно ми се никада није свиђало, имао сам фазе у животу без визије и то ми се није добро завршило - закључио је Ђоковић.

Новак је слободан у првом колу на Сербиа Опену, а затим у другој рунди за противника има Сонву Квона или Роберта Карбељаса Баену.

БОНУС ГАЛЕРИЈА:

Погледајте како изгледа позната хрватска навијачица Ивана Кнол.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.