Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НОВАК ИСКРЕН НА КОНФЕРЕНЦИЈИ: Нисам се тестирао на корону, знам да се Федереру није свидело

19.01.2024. 13:43
Пише:
Србија Данас
Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: Профимедиа

Српски тенисер у четвртом колу Аустралијан опена.

Знатно лакши посао него у прва два меча имао је Новак Ђоковић у трећем колу Аустрлаијан опена пошто је са 3:0 савладао Томаса Ечеверија и пласирао се у четврту рунду где ће му противник бити Адријан Манарино кјои је после скоро пет сати савладао Бена Шелтона. Ово је Ђоковићу био јубиларни 100. меч на Аустралијан опену и 92. победа. Иако је остварио сигурну победу, Новак није показао своју најбољу игру.

НОВАК САЗНАО ПРОТИВНИКА: Маратонски меч Ђоковићев ривал решио тек после скоро пет сатиNovak Đoković

НОВАК САЗНАО ПРОТИВНИКА: Маратонски меч Ђоковићев ривал решио тек после скоро пет сати

СВЕГА СУ СЕ ОДРЕКЛИ ЗБОГ МЕНЕ: Новак одиграо 100. меч у Мелбурну, а затим причао о породици Novak Đoković

СВЕГА СУ СЕ ОДРЕКЛИ ЗБОГ МЕНЕ: Новак одиграо 100. меч у Мелбурну, а затим причао о породици

СРБИЈА ЋЕ БИТИ ОДУШЕВЉЕНА: Новак одржао час тениса, па оставио на камери моћну поруку Novak Đoković

СРБИЈА ЋЕ БИТИ ОДУШЕВЉЕНА: Новак одржао час тениса, па оставио на камери моћну поруку

 - Не, али сам играо боље него у прва два кола. То је позитивна промена, осећам се боље – што се тиче игре и физички. Али још нисам играо своју најбољу игру - истако је Новак који је у појединим трнуцима меча био видљиво фрустриран оним што је показивао на терену. - Није увек позитивно, много је и „треш тока“. То је део онога што сам ја, сигуран сам да сви имају кризу, нарочито током меча када постоје сумње, питање је како их превазићи и извући из себе најбоље за наредни поен. Екстроверт сам, показујем своје емоције. Дешава се и ружну страну да покажем, то није нешто у чему уживам, али тако је. Покушавам да се борим са демонима, као и сви. Некада је боље, некада није. Али то је тако, зависи од дана до дана. Некада се пробудите и сумњате да можете да победите. Са тим морате да се борите током меча.

Уверен је српски тенисер да ће бити бољи из меча у меч како турнир буде одмицао, што је већ много пута показивао и у прошлости. Стигао је у Мелбрну са прехладом која му је задавала достза проблема у прва два меча на турниру.

 - Пролазим кроз то сваки меч. Осећам олакшање због тога како сам играо и осећао се данас. Нисам се добро осећао здравствено, физички, нисам добро ни играо пред турнир. Нисам добро ни почео, када је реч о квалитету, али у четвртој сам рунди. Верујем да ће све бити боље како турнир буде одмицао. Надам се да ће сваки наредни бити бољи. Нисам још на свом максимуму, али боље него што је то био случај пре пар дана. Одиграо сам најбољи меч до сада на турнир. Очигледно, када је тенис у питању, нисам ни близу онога што знам да прикажем и то је вероватно проузроковано  здравственим и физичким стањем. Али сваким даном је боље, напредује свеопште стање моје, психофизичко и то се одражава на моју игру, која је данас била на задовољавајућем нивоу. Играо ssam против играча у изузетној форми, који је борац, добро се креће, има добар сервис. Добро сам се спремио тактички, већим делом меча сам доминирао, када је било потребно нашао сам добар сервис. То су охрабрујуће чињенице пред наставак турнира - нагласио је Ђоковић, да би потом био упитан да ли се тестирао на вирус корона. - Нисам. Инфекција је у завршној фази. И даље имам секрет који излази. И то је то. 

Познато је да често понашанање Ђоковића на терену није наилазило на одобравање противника, посебно његових највећих ривала.

 - Знам да се Федереру није свиђало како се понашам на почетку. Не знам за остале, верујем да нисам био омиљени момцима из врха, јер се нисам плашио да кажем да желим да будем најбољи на свету. Имао сам самопоуздања, али сам увек поштовао ривала – то је оно чему сам научен. Без обзира на то што се дешава, на терену неке ствари могу да се догоде у жару борбе. Али то је било давно, пре неких 20 година. Тешко је рећи ко ме је волео или не - рекао је Новак и истакао да су га критике смао додатно мотивисале. - То ми је давало гориво. Ако сам грешио, то би признавао. Извињавао сам се. Али ако је критика долазила без конкретног разлога, онда сам ишао у правцу који сам бирао и то је то. Знао сам и знам данас да не могу сви да те воле, то је нормално. Сви смо другачији, имамо различита интересованаја. Када је реч о Шелтону, добро је да има самопоуздања – мораш да верујеш у себе, подржавам младе када изађу на терен као Прижмић пре неко вече. С тим немам проблем. Али очигледно постоји линија прихватљивог понашања, ако је играч пређе онда постаје досадан и тада реагујеш. Или не. Али сам за то да млади покажу самопоуздање, али уз поштовање према старијима.