Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НОВАКОВ ПУТ ДО КУПА МУСКЕТАРА: Ово је седам ПРЕПРЕКА до освајања Ролан Гароса. А у финалу га чека ОН (ФОТО)

27.05.2018. 08:58
Пише:
Србија Данас
Novak
Новак / Извор: Реутерс

Почиње други Гренд слем у сезони.

Данас ће на теренима у Булоњској шуми почети други Гренд слем сезоне, Ролан Гарос, на којем ће велику пажњу привлачити и Новак Ђоковић. Српски тенисе не ма много успеха ове сезоне, само полуфинале Мастерса у Риму, али је истини за вољу у успону форме таман за Ролан Гарос. Пре две године Ђоковић је успео коначно да освоји Куп мускетара у четвртом финалу и тако комплетира сва четири Гренд слем турнир. Ипак, од тада је све кренуло низбрдо по Новака, од лошије форме до проблема са повредом услед које је паузирао пола године, али се чини да се најбољи српски тенисер полако буди. Имао је Ђоковић и сасвим пристојан жреб у Паризу, а чини се да би уз мало среће могао да дође до одличног резултата. Свакако би било добро и да Новак понови прошлогодишњи резултат пласмана у четвртфинале због бодова јер би у супротном могао да испадне чак и из првих 50, а овако изгледа пројектовани жреб за Ђоковића.

НОЛЕ ЈЕ ЛОМИО РЕКЕТЕ: Ево шта је нашег шампиона ИЗНЕРВИРАЛО у Паризу (ВИДЕО)

ПОСЛЕ СКОРО ДВЕ ГОДИНЕ: Откривено ко је напао Петру Квитову

1. коло - Рожерио Дутра Силва (Бразил)

Ветеран је до главног жреба дошао кроз квалификације, а мечеви са таквим противницима умеју да буду незгодни. Наравно, да је реч о Новаку из 2015. питање победника се не би ни постављало, а овако ће ипак бити неопходна доза опрема. Ђоковић је са Силвом до сада одиграо само један меч, пре шест година на УС ОПену и лако славио у три сета.

НОЛЕ КАО РОКИ! Чим је сазнао име ривала у Паризу, уследио је ОЗБИЉАН тренинг (ВИДЕО ФОТО)

2. коло - Давид Ферер (Шпанија)

Ђоковић и Ферер имају старо ривалство приказано кроз 21. меч. Новак је знатно успешнији са 16 победа, а последњи пут је поражен још 2011. Искусни Шпанац има 36 година, финалиста је Ролан Гароса, али је последњих година далеко од своје некадашње форме. Међусобни резултат у победама на шљаци је нерешен 3:3.

ШПАНАЦ ШОКИРАО ФРАНЦУЗЕ: Надалова порука ОДУШЕВИЋЕ све Нолетове фанове! (ФОТО)

3. коло - Роберто Баутиста (Шпанац)

Уколико прође Ферера, Ђоковића чека још један незгодни Шпанац Роберто Баутиста који је додуше само једном у седам мечева савладао Новака и то баш крајем 2016. када српскии тенисер све више упадао у кризу. Баутиста ће претходно имати нимало лак задатак против Маркоса Багдатиса.

СПРЕМА СЕ ЗА РОЛАН ГАРОС: Ђоковић тренира и то са играчем из самог ВРХА (ФОТО)

Осмина финала - Григор Димитров (Бугарска)

Меч у којем би Ђоковића требало да буде фаворит јер Димитрво није специјалсита за шљаку и нема много успега на тој подлози. Слично Баутисти, само једном је победио Новака у седам одиграних мечева, а тријумф је остварио у добро познатом мечу на Мастерсу у Мадриду пре шест година када је публика толико испровоцирала Новака да је српски тенисер узвратио најсочнијим псовкама. С обзиром да се баш и не сналази на шљаци, може се догидити да Бугарин и не стигне до Новака.

ВИЛАНДЕР: Ђоковић ће се сигурно вратити у форму (ФОТО)

Четвртфинале - Давид Гофан (Белгија)

Још један тенисер који је само једном успео да савлада Новака, а пет пута је погнуте главе напуштао терен после мечева са српским тенисером. Белгијанац уме добро да игра на свим подлогама, а има стабилну позицију у најбољих 10 на свету већ скоро годину и по дана. У његовом делу жреба има неколико тенисера који би могли да буду мине и може се догодити да не стигне до Ђоковића.

НОВАК ЈЕ СТИГАО У ПАРИЗ! Похвалио се сликом са тренинга, али НИЈЕ сам (ФОТО)

Полуфинале - Александер Зверев (Немачка)

Један од ретких тенисера који са Новаком има позитиван скор. Додупе и одиграли су само један меч, прошле године у финалу Мастерса у Риму. Немац руског порекла припада младим снагама тениса, освојио три Мастерса до сада, али као да нестане на Гренд слем турнирима јер никада до сад није прошао осмину финала. Психички, талентовани момак још увек није способан да издржи притисак великих очекивања, иако је његова игра свакако квалитетна за саму завршницу Гренд слем турнира.

ОМАКЛО МУ СЕ: Надал ОТКРИО када ће ЗАВРШИТИ каријеру и у чему ће бити НАЈБОЉИ! (ФОТО)

Финале - Рафаел Надал (Шпанија)

О Краљу шљаке није потребно много писати. Евентуално финале Ђоковића и Надала било би за све тениске сладокусце. Шпанац који ће покушати да освоји рекордни 11. Куп мускетара имао би прилику да изједначи у међусобним дуелима против Новака који тренутно води са 26:25. Надал би свакако у том дуелу био фаворит, али би за Новакове навијаче било велико охрабрење ако би Ђоковић стигао до финала.

 

Све најновије спортске вести можете да прочитате ОВДЕ