Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОГРОМНО СРЦЕ ИМА НОВАК: Ђоковић поново помогао Србији - УРУЧЕНА вишемилионска донација у борби против короне!

23.11.2020. 15:46
Пише:
Србија Данас
Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: МН Press

Сјајан гест.

Велико срце најбољег тенисера света! Фондација "Новак Ђоковић" наставила је допремање медицинске опреме здравственим установама у Србији, да би пружила допринос у борби против највеће пошасти данашњице.

САВРШЕН МУЖ: Оно што је Јанко урадио за Биљану, ретко који мушкарац би се усудио! (ВИДЕО)

САВРШЕН МУЖ: Оно што је Јанко урадио за Биљану, ретко који мушкарац би се усудио! (ВИДЕО)

ИСТИНСКА ТЕНИСКА ЛЕГЕНДА: Перфектни ВОЛЕЈИ и на 77. рођендан (ВИДЕО)

ИСТИНСКА ТЕНИСКА ЛЕГЕНДА: Перфектни ВОЛЕЈИ и на 77. рођендан (ВИДЕО)

НОВАК ЈЕ НАЈБОЉИ СВИХ ВРЕМЕНА: АТП донео ОДЛУКУ по мери Ђоковића

НОВАК ЈЕ НАЈБОЉИ СВИХ ВРЕМЕНА: АТП донео ОДЛУКУ по мери Ђоковића

Вечити дерби вечерас од 21.00 у АБА лиги - после две  велике победе у Еврокупу (Уникс и Хувентуд), Партизан чека Звезду, а с обзиром на много боиљи старт сезоне, црвено-бели су велики фаворити. Тако је квота на победу Партизана чак 3,50, а на Звезду 1,35. Погледајте све квоте кладионице MOZZART за Партизан - Звезда.

Прецизније, Институту за онкологију и радиологију КЦС уручен је мобилан апарат за дезинфекцију и стерилизацију површина укупне вредности 1.700.000,00 динара, док је Клиници за неурохирургију КЦС донирано шест шприц пумпи, које се користе приликом пружања интравенозне терапије. Вредност ове донације износи 1.035.513,00 дин.

 

Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: Фото: Фондација Новак Ђоковић

Национална директорка Фондације Новак Ђоковић, Маја Кремић, истакла је да Фондација пажљиво прати ситуацију и у складу са њом пружа подршку онима којима је то најпотребније.

- Имајући у виду повећање броја оболелих од COVID-19 вируса, наши здравствени радници поново су се нашли на највећем удару, како би успели све пацијенте успешно да збрину и излече. Овај пут одлучили смо да помоћ пружимо Институту за онкологију и радиологију и Клиници за неурохирургију у склопу Клиничког центра Србије. Надамо се да ће ови апарати побољшати услове кроз редовну дезинфекцију и стерилизацију просторија у којима бораве пацијенти и на тај начин помоћи у смањивању циркулације вируса, али и да ће наша донација олакшати процесе пружања интравенозне терапије. Свесни смо да је пред нама изазован период и дуг пут изласка из кризе узроковане COVID-19 вирусом, али смо исто тако спремни да помогнемо бржем опоравку заједнице - рекла је Маја Кремић.

Проф. др Даница Грујичић, в.д. директора Института за онкологију и радиологију Србије, истиче да се у овој установи лечење и дијагностика код онколошких пацијената, током епидемије спроводи без прекида и уз максимално коришћење капацитета.

Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: Фото: Фондација Новак Ђоковић

- У циљу заштите пацијената, али и запослених од COVID-19 инфекције, у Институту за онкологију и радиологију Србије примењујемо бројне мере, укључујући посебан режим чишћења и дезинфекције. Апарат за деконтаминацију површина из ваздуха је од великог значаја јер омогућава брзу и темељну дезинфекцију критичних простора и површина које су тешко доступне. Већ у првој недељи смо га користили за дезинфекцију у операционим салама, интензивној нези и просторијама за изолацију на одељењима. Захваљујемо се Фондацији Новак Ђоковић на овој значајној донацији која ће допринети безбеднијем окружењу како за пацијенте, тако и за запослене Института - истакла је проф. др Даница Грујичић.

Прим. др Мила Стошић, анестезиолог из Клиничког центра Србије изразила је захвалност Фондацији Новак Ђоковић на донацији шест шприц перфузора (пумпи) Клиници за неурохирургију КЦС.

Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: Фото: Фондација Новак Ђоковић

- Захваљујући овој донацији на Одељењу за интензивно лечење биће омогућено по савременим принципима лечења, у свакодневном раду, прецизно дозирање лекова и анестетика, што је од великог значаја у лечењу неурохируршких болесника - каже је др Мила Стошић.

Подсетимо, од почетка пандемије вируса Ковид-19, Новак и Јелена Ђоковић, донирали су милион евра за набавку неопходне медицинске опреме за болнице и здравствене установе широм Србије.

Огромна хуманост српског аса допринела је да до сада буду уручена 12 респиратора и 54 клиничких монитора Клиничком центру у Крагујевцу, Општој болници у Крушевцу, Општој болници Чачак, КБЦ-у у Косовској Митровици, Општој болници Ћуприја, и Општој болници „Студеница“ – Краљево, док је Клиници за пулмологију КЦС-а уручено пет неинвазивних Softflow респиратора и 57 пари антибактеријских кломпи.

Фондација "Новак Ђоковић" је донирала и 5.000.000 динара Општој болници у Новом Пазару, за набавку неопходне медицинске опреме. Истовремено, Клиника за Инфективне и тропске болести Клиничког центра Србије постала је богатија за најсавременији Сиеменс скенер са свом додатном опремом, док је почетком јула Фондација донирала Универзитетској дечијој клиници у Тиршовој апарат за дезинфекцију површина.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Јулијана Тригубчак, позната хокејашка навијачица.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.