Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

СВАКИ СРБИН ЋЕ СЕ НАЈЕЖИТИ: Премоћна порука Нолета за Јокића!

11.06.2023. 22:15
Пише:
Србија Данас
Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: МН Press

Велико поштовање између два аса.

После освајања Ролан Гароса, Новак Ђоковић је имао дугу конференцију где се дотакао бројних тема. 

ЈОКИЋЕВА ХИТ ИЗЈАВА О НОВАКУ: Који је ово пут, доста више! Он је мајстор свог заната

ЈОКИЋЕВА ХИТ ИЗЈАВА О НОВАКУ: Који је ово пут, доста више! Он је мајстор свог заната

Марејева стара мајка се обратила! Исписала како она види Новака, а ДВА СИМБОЛА свима одвукла пажњу (ФОТО)

Марејева стара мајка се обратила! Исписала како она види Новака, а ДВА СИМБОЛА свима одвукла пажњу (ФОТО)

КОНТЕ, ДЕ ХЕА... Светске фаце се утркују да честитају Новаку (ФОТО)

КОНТЕ, ДЕ ХЕА... Светске фаце се утркују да честитају Новаку (ФОТО)

Српски ас је дошао до 23. грен слема победом над Каспером Рудом 7:6, 6:3, 7:5. 

- Ово је једна од највећих титула, да. Знао сам да када сам долазио на меч да је историја на црти. Сконцентрисао сам се као да играм као и сваки други меч. Знао сам да је крај близу, да сам близу да освојим трофеј. Мој тим је направио балон око мене, да останем само у моменту, када сам видео форхенд који иде напољу, осетио сам олакшање. Веома сам поносан.

Захвалио се још једном свима. 

- Хвала! Не желим да кажем да сам најбољи свих времена, не желим да будем непоштен према свим великим шампиона тениса. Сваки шампион је оставио трага на тенис, оставио нама овакав спорт. Ту врсту ко је најбољи ћу оставити неком другом, имам веру у себе и све шта јесам и шта могу да урадим. Овај трофеј је још једна потврда да могу да прикажем квалитетан тенис. Рекао сам да су ГС главни циљ. Знао сам да шљака није баш нешто где могу да се прикажем у најбољем светлу, али сам видео да имам шансе против свих у пет сетова и схватио сам да остали осећају притисак због тога, хтео сам да се тако осећају. Имао сам доста очекивања од себе, али једном када је све било готово, осећај је сатисфакције ту и прилично сам срећан што је готово. Морате да се борите са тим притиском сваким даном, да живите са тим, наравно да се осећам поносно и испуњено. Срећан сам што могу то да поделим са женом, децом, родитељима, свима који су били део овог пута. Овај пут није готов, још увек сам мотивисан да играм на Гренд слемовима понајвише, већ гледам ка Вимблдону.

Постао је Новак играч са највише грен слем титула. 

- Прилично лепих 12 година за мене. Успео сам да успоставим контролу телом, ту су људи око мене који су ми помогли да будем најбољи на Гренд слемовима. Људи претежно причају о ГС и првом месту на АТП листи када се ради о историји, успео сам да срушим рекорд у обе категорије. Свестан сам, иако су године само број, али је реалност да моје тело сада другачије одговора. Можда пре 5-10 године сам се опорављао брже, нисам осећао толику бол. Оно што је најбитније да као победник прођеш кроз циљ. Битно је да сам победио у бици са собом и противницима. Када сам долазио на шљаку, нисам знао шта да очекујем. Имао сам успона и падова на овој подлози, веома изазовно и тера вас да више ударате и више се трудите. Симболично је како сам освојио овде ГС, чини га слађим. Нећу да кажем да није лепо освојити неки други ГС, али Ролан Гарос је планина на коју сам срећан да сам се успео - рекао је Новак, па се дотакао највећих ривала у каријери Роџера Федерера и Рафаела Надала. 

- Увек сам се поредио са њима, то су два ривала највећа у мојој каријери. Они су ме дефинисали као играча, сви успеси су везани за њих. Дуели са њима, анализирање сатима о њима са својим тимом. Та два момка су били у мом мозгу били често, у професионалном смислу. Заиста је сјајно да сам имао исто као Рафа, али свако пише за себе историју. Свако има свој пут којег треба да се држи, али имати нас тројицу и Ендија који су чинили златну еру тениса. Заиста сам пресрећан што сам део свега тога.

Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: Профимедиа

Имао је Ђоковић само речи хвале за противника у финалу, Каспера Руда. 

- Он и његова породица су сјајни људи, веома приземни и вредни људи. Заслужио је успех, штета што је изгубио треће финале ГС, али сам сигуран да му није последње. Није лако, сваки Слем је нова планина за попети. Слемови су турнири на којима многи сањају да играју, зато су сви мотивисани да оставе траг. Више него на било којем другом турниру. Има квалитет да освоји Слем, веома је близу. Сећам се кад сам освојио ГС, али неколико година наредних нисам успевао, тада сам сумњао у себе. Нисам знао да ли могу то да урадим поново. Што више стагнираш, више себе питаш. Каспер ми се чини као играч који учи из неуспеха, али ово нису неуспеси. Из тог искуства ће научити да буде још бољи, има дисциплину, има кор и подлогу како би направио највеће успехе.

И поред бројних рекорда и успеха, Новак је чврсто на земљи. 

- Не бих се бавио бројкама. Сваки ГС је сада, у овој фази моје каријере, вредан 5 или 10 пре једно 10 година. Не треба се понети превише. Велике лекције животне и подсетник како да се понашам. Треба човек да буде поносан, али не треба се превише узнети. Док год се осећам овако како се осећам. Док год имам мотивацију, ја нећу стати уколико ме ништа не испречи. Имам подршку од фамилије, да будем што бољи отац и сурпуг трудим се, тешко је ускладити то са каријером. Морам да будем селективнији када су турнири у питању.

А онда је послао и поруку кошаркашу Денвера - Николи Јокићу!

Nikola Jokić
Никола Јокић / Извор: Профимедиа

- Певаћемо химну и сутра када Јокић освоји! - рекао је Новак. 

За неке ствари ће бити потребна и читава књига.

- Можда ће се неке ствари описати у књизи до детаља. Много је напорно, ја сам напоран и ја то знам за време ГС, сви то знају, мој тим, супруга и родитељи. Свако ко ме окружује зна у неким фазама мора да ми се склони са пута. Желим да имам своје време, на терену знам да пукнем, да живчаним, да нерви преузму. Ван терена сам захтеван, јер знам шта је потребно да би се дошло до трофеја и историје. Очекујем да свако у околини извуче максимум, да буде усредсређен. Да је лако, то би био свако - завршио је Новак. 

Најновије вести о најбољем српском тенисеру можете наћи на овом линку - НОВАК ЂОКОВИЋ.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Погледајте како изгледа америчка MMA фајтерка Пејџ Ванзант