Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

”СВЕ ЋУ ОТКРИТИ ЗА НЕКОЛИКО ДАНА”: Новак више НЕЋЕ ДА ЋУТИ!

29.01.2023. 15:45
Пише:
Србија Данас
Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: Профимедиа

О чему се ради?

Српски тенисер Новак Ђоковић изашао је расположен на конференцији за медије после освајања Аустралијан опена 10. пут у каријери. Ипак, после меча је био потпуно сломљен и емотивно је колабирао у свом боксу, а објаснио је до детаља због чега.

ЦИЦИПАС НЕУТЕШАН: ”Кад вам Новак овако ИСПРАШИ ТУР”

ЦИЦИПАС НЕУТЕШАН: ”Кад вам Новак овако ИСПРАШИ ТУР”

РАФА И РОЏЕР ЋУТЕ: Алкараз ГОСПОДСКИ предао Ђоковићу прво место

РАФА И РОЏЕР ЋУТЕ: Алкараз ГОСПОДСКИ предао Ђоковићу прво место

Није био на мечу, али је испао ГЛАВНА ФАЦА! Срђан Ђоковић уз Добривоја Топаловића и ТРИ ПРСТА са стилом прославио титулу (ВИДЕО)

Није био на мечу, али је испао ГЛАВНА ФАЦА! Срђан Ђоковић уз Добривоја Топаловића и ТРИ ПРСТА са стилом прославио титулу (ВИДЕО)

- Велики понос у овом моменту. Када сам дошао до бокса, емотиван колапс, посебно због маме и брата. Након тога момента, загрлио сам их. До тог момента нисам дозволио да будем ометен због онога што се дешавало ван терена, повреда. Све што се дешавало. Требала ми је огромна енергија да останем фокусиран све време. Преживео сам све мечеве. Добра ствар је што имате један дан слободно између мечева. Да се опоравим, имам све третмане, да играм и на крају победим. Ово је мој најбољи тенис на Аустралијан опену. Осећао сам се сјајно, комфорно. Против Циципаса је био другачији меч него остали. Знао сам да ће бити велики изазов и морао сам да будем чврст. Први сет је брзо прошао, у другом сету није искористио шансе. Сачувао сам живце у тајбрејковима. Тешко је наћи речи - причао је Ђоковић у даху.

Осврнуо се и на добацивања која је имао ка Горану Иванишевићу током сусрета.

- Био је то Горан и други чланови мог тима, нормално ћаскање. Само сам тражио смернице на који начин да играм. Тешко је објаснити људима кроз шта сам све прошао. Захвалан сам због подршке и што су ту. Да мени то неко ради, вероватно бих се другачије понашао", рекао је Ђоковић.

Признао је да се прибојавао доласка у Аустралију, после депортације прошле године.

- Долазак у Аустралију је био нешто чему сам се надао, искрено се осећам сјајно овде. Моји резултати су доказ тога. Желео сам да дођем да игра, завршио сам на најбољи начин сезону, добро сам се припремио. Био сам мало нервознији како ће ме људи прихватим, али је све било позитивно. Последњих дана није било лако због онога што се дешавало са мојим оцем. Ипак смо успели. Људи око мене су урадили добар посао да бих могао да радим рутине, да бих могао да покажем најбоље издање - рекао је Новак у додао: 

- Дођи у Аустралију, биће све океј. Како сам прошле године напустио земљу, како сам се осећао, није било добро... То је прошло, као што све у животу пролази. Извучеш неке поуке и изађем јачи, снажнији, мотивисанији. То није клише. То јесте тако. Човек једноставно мора себе да истренира да буде посвећен. И ти креираш своју судбину и реалност. Нисам пуно времена посвећивао спекулацијама о повреди, оцу... Трудио сам се да будем у свом филму. Неке ствари дођу до мене, није ми пријатно. Човек сам, те ствари ме дотакну. Посебно кад ми неко оца дира, потпуно незаслужено. То је наслањање на неке ствари од пре. То је судбина. Нешто кроз шта треба да прођем, што ми је неопходно, то сам ја. Те ситуације ми дозвољавају да извучем из себе максимум. И онда оно из ината да се одигра како треба.

Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: Реутерс

О повреди, данима, терапијама:

- Размишљао сам у ове две недеље да ли хоћу да причам јавно о томе. Одлучио сам да желим, Објавичу у нарендих неколико дана и објаснити подробније шта смо све прошли. Пре две године се слична ситуација догодила, људи и даље сумњају, исмевају. Осећам потребу да покажем и докажем неке ствари. не због њих, него због себе. Неки коментари и изјаве се понављају и то ми мало смета. То ћете сазнати за који дан. Сама чињеница да нисам тренирао између мечева говори да сам имао нешто... Јер да је то толико било мало и незнатно, вероватно бих имао тренинге између мечева. Никад нисам имао у животу овакву ситуација да баш ниједном нисам тренирао. То се испоставило као добра одлука. Са друге стране, као професионалан тенисер, није баш идеално. Постоје ствари на којима бих волео да радим, неки ударци, ситуације, припрема за наредног противника. Ја сам хтео, али ме је мој тим заустављао да изађем на терен. Било је доста напорно, ментално пре свега, са доласком у Аустралију, па повреда, па ситуација са оцем. Ствари су се нагомилале у не баш идеалним тренуцима. То ми је требало, Бог ми је уредио ствари онако како је требало да буде и кроз шта сам требао да прођем. Ово није питање вере или било чега, религије, већ је ово најискреније мишљење из душе. Ја верујем у Бога, велики сам верним у том контексту. Верујем у божанску енергију, анђеле чуваре. Њихово присуство на овом турниру је било као никад пре. Горан није лупио оно што је рекао за 97 одсто - истакао је Новак, који је сада је поново први фаворит у чувеној ГОАТ трци.

- Највећу мотивацију имам за Гренд слемове. Не волим да поредим себе са другима. Привилегован сам да будем у дискусији у ГОАТ трци. Знам да дајем много енергије да освојим слемове као и сви остали. Видећемо где ће ме то одвести. Свиђају ми се моје шансе за освајање нових слемова. Ништа није гарантовано. Много играча жели да освоји овај трофеј и да буде број један. Био сам много пута у овој ситуацији. Искуство ми помаже да свој ум оставим свежим. Све то зависи од много ствари, не само од тела. Битно ми је да имам подршку и љубав од мени блиских људи. Да направим баланс. Желим да наставим да јурим трофеје. Наравно 35 није 25 али желим да верујем да јесте увек покушавам да учим тениске и животне лекције о карактеру, искуствима, треба ми неко време да размислим о томе сада. Ово је један од најбољих мечева које сам одиграо овде, као 2011, 2015.

- Никад не знаш колико вам је остало још времена. Славио сам ове моменте да сам Гренд слем шампион и да сам број један. Треба да преспавам неколико ноћи да схватим шта сам све прошао. Ово је огромно олакшање, није било то лако на терену и ван њега, али то победу чини још посебнијом - поручио је Новак Ђоковић.

 

Најновије вести у којима се помиње Новак Ђоковић прочитајте ОВДЕ.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Ванда Икарди, супруга Маура Икардија

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.