Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

УЧИЊЕНА МУ ЈЕ ВЕЛИКА НЕПРАВДА: Троицки проговорио о СУСПЕНЗИЈИ!

21.07.2020. 11:49
Пише:
СрбијаДанас
Viktor Troicki
Виктор Троицки / Извор: Профимедиа

Није му било лако.

Виктор Троицки је 2010. донео одлучујући поен Србији у историјском финалу Дејвис купа против Француске. Били су то најлепши тренуци у каријери тридесетчетворгодишњег Београђанина. Неколико месеци касније стигао је до 12. места на АТП листи, што га је учинило трећим најуспешнијим српским тенисером, јер су боље резултата имали још само његови саиграчи из националног тима Новак Ђоковић и Јанко Типсаревић. Све је деловало идеално за Србина. А, онда је дошла та 2013. година, допинг контрола и суспензија на годину дана.

СВЕ СЕ ВРАЋА СВЕ СЕ ПЛАЋА: Славна тенисерка КРИТИКОВАЛА Ђоковића па ИЗБАЧЕНА са турнира (ВИДЕО)

СВЕ СЕ ВРАЋА СВЕ СЕ ПЛАЋА: Славна тенисерка КРИТИКОВАЛА Ђоковића па ИЗБАЧЕНА са турнира (ВИДЕО)

НА ТО СЕ ЧЕКАЛО: Велики Нолетов пријатељ ОБРАДОВАО тениску јавност! (ВИДЕО)

НА ТО СЕ ЧЕКАЛО: Велики Нолетов пријатељ ОБРАДОВАО тениску јавност! (ВИДЕО)

КАКАВ ШОК: Ово се Новаку нимало неће ДОПАСТИ!

КАКАВ ШОК: Ово се Новаку нимало неће ДОПАСТИ!

Гостујући у podcastu Спорт kluba "Wish & Го" Троицки је испричао невероватну причу после које је морао на "хлађење".

- Изгубио сам меч у Монте Карлу, јутарњи меч. Вратио сам се касно из Америке, промена временске зоне и нисам се најбоље адаптирао на време. Први меч у Монте Карлу стартује у 10:30. Лоше сам се осећао на терену и изгубио сам доста глатко – 6:1, 6:1 од Ниеминена, кога сам иначе добијао доста глатко претходних пута - почео је Виктор, а његову изјаву преноси Курир.

- То није оправдање, једноставно сам се осећао слабо. Изабран сам за допинг контролу после меча. Прво сам радио урин, а потом је требало и крв да дам. Пошто имам фобију од игле и од давања крви – не смем да гледам, морам да легнем – питао сам докторку да ли је било могуће да не урадим тест. Осећао сам се лоше, а имам проблем са вађењем крви и буде ми још горе. Двапут сам пао у несвест од вађења крви - отркио је српски тенисер.

У почетку је деловало да ће све бити у најбољем реду, пре свега јер су и доктори имали разумевања за фобију Троицког.

Није било тако…

- Докторка која је била главна и одговорна рекла ми је да је то скроз ОК и да не морам да бринем. Проверавао сам и више пута сам је питао да је то сигурно у реду. Дала ми је контакт главног одговорног из Светске антидопинг агенције, са којим сам на крају имао проблема. Звали смо га директно, али дала ми је, веровали или не, погрешан број. После тога нам је диктирао цео текст који треба да напишем и објасним зашто не могу да дам крв, иако ми је она пред мојим тренером рекла да нећу сносити никакве последице - рекао је Виктор и наставио:

- Рекла ми је: 'Дао си урин, видим да ти није добро'. Издиктирала ми је реч по реч. Потписао сам се, казала ми је да могу да идем, после чега сам отишао у собу. Сутрадан је требало да играм дубл, па сам током поподнева вратио у клуб. Да би сви дигли фрку где сам и рекли ми да морам да се јавим главној докторки за допинг. Она ме је тражила јер је постојао проблем. Није ми био јасно о чему се ради. Рекла ми је да тог дана морам да вадим крв, на шта сам ја одмах пристао јер сам се боље осећао. Узела ми је крв и рекла ми да је све у реду. Да би након недељу дана добио мејл главног из Светске антидопинг агенције да сам прекршио правило јер нисам дао крв када је од мене тражено и да им се обратим правним путем - присећа се Троицки.

- Прво сам им написао мејл шта се тачно десило, рекавши да је тренер био поред мене све време и да може да посведочи. Осетио сам се као да су ме нанишанили од почетка. Нешто није било одрађено по протоколу, али су они желели да иду до краја и да ме скроз сасеку - тврди српски тенисер.

На суђењу које је одржано у Лондону, докторка је променила причу, што је Виктора потпуно избацило из такта.

- ИТФ је тај који одлучује о томе. Они одређују своје судије и све је на њима. Ангажовао сам добар тим адвоката, на чему сам изгубио доста новца. Дали су ми 18 месеци на првом суђењу, ту нисмо имали никакве шансе. Докторка је била присутна, доведена је као сведок. Мој тренер је дао изјаву, али је она одбијена јер је наводно пристрасан. Била је њена реч против моје, да би она казала да ме је упозоравала како могу да сносим последице и да будем суспендован. Седела је преко пута мене, ја сам плануо, хтео да скочим на њу, смиривали су ме у суду. Нисам могао да поднесем неправду - у даху прича Србин.

Viktor Troicki
Виктор Троицки / Извор: Профимедиа

- Неколико пута сам је прекидао и питао о чему прича и да ли је нормална. То су биле небулозе. Сви тестови су били негативни, само процедура није била испоштована. После суђења у Лондону могао сам да се жалим у Лозани. Био је специфичан случај, који се раније није десио и минимална казна за пропуштање теста била је 12 месеци. Моја је кривица што нисам дао крв и што сам јој веровао. Интересантно је то да су је избацили из тениса, никада више у њему није учествовала - испричао је Виктор Троицки.

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Аура Руиз, бивша девојка Хесеа Родригеза