Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЂОКОВИЋИ УПУТИЛИ ПОРУКУ АУСТРАЛИЈАНЦИМА: "Не схватате шта сте му урадили - освојиће још 10 ГРЕН СЛЕМОВА!"

10.01.2022. 13:54
Пише:
Србија Данас
Novak Đoković, Dijana Đoković, Srđan Đoković
Новак Ђоковић, Дијана Ђоковић, Срђан Ђоковић / Извор: Србија Данас

Идемо!

Породица најбољег тенисера света Новака Ђоковића одржала је нову конференцију за медије данас од 14 часова.

ЗАШТО ТАКО, РАФА: Надал СКАНДАЛОЗНОМ изјавом о Ђоковићевој победи ШОКИРАО све!

ЗАШТО ТАКО, РАФА: Надал СКАНДАЛОЗНОМ изјавом о Ђоковићевој победи ШОКИРАО све!

"Добили смо информацију - донета одлука да Новака депортују и забране улазак на 3 ГОДИНЕ" Брат Ђорђе СВЕ ОТКРИО

"Добили смо информацију - донета одлука да Новака депортују и забране улазак на 3 ГОДИНЕ" Брат Ђорђе СВЕ ОТКРИО

НОЛЕ УСЛИКАН У АУСТРАЛИЈИ: Испливале прве ФОТКЕ Ђоковића после 5 дана МАЛТРЕТИРАЊА! Очи све говоре (ФОТО)

НОЛЕ УСЛИКАН У АУСТРАЛИЈИ: Испливале прве ФОТКЕ Ђоковића после 5 дана МАЛТРЕТИРАЊА! Очи све говоре (ФОТО)

Конференција је одржана у ресторану Новак на Новом Београду, а тема је била одлука аустралијског суда који је пресудио у корист првог рекета света да му се врати одузета виза, али његово потенцијално хапшење и депортовање назад у Србију.

Подсетимо, Новакова породица је протеклих дана организовала и митинге подршке најбољем тенисеру света испред Народне скупштине у Београду.

ТОК КОНФЕРЕНЦИЈЕ ПРАТИТЕ У ТЕКСТУ ИСПОД:

14:20 - Новаков отац Срђан Ђоковић био је посебно детаљан:

Разне ствари су се дешавале ових дана. Он је једна ментална громада, један фантастични млади човек, који је са свима добар, неко ко увек покушава да помогне, никако да одмогне. Али то што је из мале сиромашне земље се није свидело неким моћницима. Није им се свидело да тако неко може да буде најбољи у њиховом буржујском спорту.

- Ова игрица је дошла до врхунца. Одиграна је последња игра. Требало би да измисле другу игру, али ће и тамо он бити најбољи на свету. Али игра која се водила последњих шест дана је била невероватно тешка за њега и његову породицу. Он је био сачекан на аеродрому и није имао никаква права. Одузели су му сва права која припадају људском створу. Покушали су да га натерају да потпише да се одриче визе да би могли да га депортују назад. Није хтео да потпише тај документ јер он ничим није допринео томе. Нису ми дали ни контакт са његовим тимом, адвокатима и пријатељима, био је сам са њима неколико сати. Чак су му и телефон узели, па и остале ствари.После неколико сати су му вратили телефон и он је са својим тимом фантастично спремио одбрану. Ово је велика победа за цео слободарски свет. Сви ми имамо право да кажемо шта мислимо и да немамо последице за лично мишљење. Поштујемо све законе сваке земље у коју улазимо. Он је својим делањем испоштовао све што су тражили да би он могао да се бави својим послом, тенис је његов посао и његова љубав. Он је само дошао да игра тенис, а то право су хтели да му одузму.

- Па они не схватају шта су му урадили. Освојиће још 10 грен слемова!

Srđan Đoković
Срђан Ђоковић / Извор: Фото: Танјуг

14:15 - И Горан Ђоковић, стриц, изнео је своје виђење:

- Као стриц сам поносан јер је ово највећа Новакова победа. Захвалио бих се судији који је донео одлуку, нашем председнику и премијерки који су дипломатским каналима допринели да он има бољи третман. Ово ће да га ојача. надам се да ће моћи да се спреми довољно да освоји десети Аустралијан опен и 21. гренд слем.

Novakov stric
Новаков стриц / Извор: Фото: Танјуг

14:12 - Дијана Ђоковић, мајка, рекла је да не може да преброди неке ствари

- Ми смо овде дошли да прославимо победу нашег сина, нашег Новака. Дечка који је своју породицу научио да не трпи неправду. Он ништа није крив, он ништа није учинио што се коси са њиховим законима, а доживео је тортуру. Тек ћемо чути шта је све доживео. Дошао је да освоји тај турнир. Ова ситуација за нас је изузетно тешка. Трудили смо се ових последњих шест дана да се боримо за њега, да се његов глас чује широм света. Најтеже нам је било када је дошло до прекида везе када није имао телефон код себе. Нисмо знали шта му се дешава, да ли је добро, да ли сит, да ли је здрав... То су неке ствари које ја као мајка не могу тек тако да пребродим. Све мајке ће ме схватити.

Dijana
Дијана / Извор: Фото: Танјуг

14:00 - Ђорђе Ђоковић, Новаков брат, обратио се јавности:

- Извињавам се још једном што сте чекали до сада. Хтели смо да добијемо што чистију ситуацију и да би вам представили целокупну слику. Нама је као породици изузетно тешко. Врло смо емотивни јер је у питању Новак. Јако је тешко да бранимо Новака а да при том не увредимо никога. Ми смо били борци за правду и све смо урадили да испоштујемо све протоколе и да целом свету покажемо љубав и подршку коју имамо за Новака. Захвалио бих се овом приликом и народу широм света. Видели смо прелепе слике од Београда, Бањалуке, Чачка, Задра, па све до далеког Мелбурна где се из дана у дан све више људи окупљало испред хотела где је био Новак.

- Правда је изашла на видело. Захвалио бих се правном систему Аустралије и судији Келију који је случај водио прилично неутрално. Ово суђење које је трајало више од седам сата гледао је цео свет.

- Новак је на слободи! Малопре је тренирао. Отишао је у Аустралију да се бави тенисом, да направи још један рекорд. Отишао са најбољим могућим намерама, спровео сву документацију која му је тражена, на крају добио медицинско изузеће, а епилог свега осталог данас смо коначно сазнали

 

Најновије вести о првом рекету света можете наћи на овом линку - НОВАК ЂОКОВИЋ