Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НОВАКОВ ПЛЕС НА ЗАВРШНОМ МАСТЕРСУ: Ђоковић декласирао Руда за прву победу

15.11.2021. 13:10
Пише:
Србија Данас
Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: Реутерс

Импресивно.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић победио је у првом колу Зелене групе Завршног мастерса у Торину  Норвежанина Каспера Руда са 2:0 (7:6, 6:2).

Mozzart даје највеће квоте на свету: Данска 2,40, Израел 1,28, Кенија 2,10

Mozzart даје највеће квоте на свету: Данска 2,40, Израел 1,28, Кенија 2,10

АТП ЛИСТА: Ноле шије као некад, Медведев ни близу Ђоковића

АТП ЛИСТА: Ноле шије као некад, Медведев ни близу Ђоковића

НОЛЕ ПРОБУДИО ПОЛА ИТАЛИЈЕ! Славио уз ТВ, па отворио прозор и ВИКАО ИЗ СВЕГ ГЛАСА! Фудбалери га одушевили (ВИДЕО)

НОЛЕ ПРОБУДИО ПОЛА ИТАЛИЈЕ! Славио уз ТВ, па отворио прозор и ВИКАО ИЗ СВЕГ ГЛАСА! Фудбалери га одушевили (ВИДЕО)

Мучио се Новак на почетку меча, већ у првом гему је изгубио сервис, али је убрзо вратио брејк. Свако је касније освајао свој сервис, те је први сет отишао у тај-брејк у ком је на искуство славио Србин.

У другом сету тотално другачија слика. Потпуна доминација Ђоковића, на старту је украо брејк, потом га убрзо и дуплирао, да би на крају славио са 6:2.

Србин је у Италију стигао у најбољем расположењу после освојеног Мастерса у Паризу, на ком је његов први ривал поражен у четвртфиналу од Алекасндра Зверева са 2:0.

Био је ово тек други међусобни сусрет Ђоковића и Руда, а ватрено крштење имали су прошле године, такође у Италији, додуше на шљаци у Риму, када је српски ас славио без изгубљеног сета.

У истој групи са Новаком и Норвежанином налазе се још и Стефанос Циципас и Андреј Рубљов, који ће свој међусобни сусрет одиграти вечерас од 21 час.

У Црвеној групи, дан раније, Медведев је са 2:1 савладао Хуркача, док је Беретини изгубио први сет од Зверева, а онда му и предао меч.

Сусрет Новака Ђоковића и Каспера Руда можете уживо пратити на СрбијаДанас.

6:2
КРАЈ МЕЧА: Ђоковић - Руд 2:0

Био је ово 13. везани тријумф у првом колу Новака на Завршним мастерсима.

5:2
Прекид серије

После три везана гема Новака, Руд је прекинуо ту серију. Пред њим је паклен задатак, да опстане у мечу.

5:1
Без трунке зноја

Поново експресно. Последња три сервис гема Новка трајала су УКУПНО четири минута. Јасно је о каквој доминацији је реч!

4:1
НОВИ БРЕЈК!

Разбијен је Руд на комаде у овим тренуцима! Новак има два брејка предности и на корак је до прве победе на Зваршном мастерсу у Торину. 

3:1
Машина

Мање од минут је трајао овај гем. Заиста разарајуће по самопоуздање Руда. У другом сету Новак има 10/10 када убаци први сервис. Импресивно!

2:1
Руд вози на резерви

Као да је и осми рекет света свестан да мора да да свој максимум како би угрозио Новака. Све више нерезонских потеза у игри Норвежанина, који заврше у ауту, или донесу поен Руду. Пред њим је и даље тежак задатак, да врати брејк!

2:0
Чување

Циљ је јасан. Не прокоцкати предност. Напао је Руд, али безуспешно, Новак је дуплирао предност и повео са 2:0.

1:0
БРЕЈК

Перфектан старт другог сета крунисан брејком. Потпуно другачија слика у односу на почетак меча, када је Руд одузео сервис Новаку. Сада су тенисери заменили улоге. Грешио је много девети играч света, Новак то не прашта. У налету је Ђоковић, треба само задржати рану предност и чувати свој сервис.

Почиње други сет. Први сервира Руд
7:6
НОВАК УЗЕО ПРВИ СЕТ! 1:0

Узбудљив, неизвесан и фантастичан тај брејк. Најпре је Новак узео мини брејк, а онда поклонио Руду два. Уследила је игра поен по поен, да би у завршници Ђоковић успео да сломи ривала и поведе са 1:0 фантастичном форхенд паралелом. Никакву шансу није имао Норвежанин. Први сет био је јако напет, оба играча се нису ослањала на сервис, поени су били дуги и садржајни, на крају је ментална снага Новака успела да дође до изражаја, с тога је славио у тај брејку са 7:4 и повео са 1:0 у сетовима.

6:6
Биће тај-брејка

Успео је Норвежанин да одоли притиску и Новаковој прилици да украде сервис гем Руду. Биће одлучлујућег, 13. гема у првом сету.

6:5
Без трунке зноја

Још један фантастичан сервис гем Ђоковића. Без изгубљеног поена, ако ништа друго, бар добра увертира за тај брејк, уколико до њега дође!

5:5
Маратон

Имао је Новак сет лопте, и то у два наврата. Успевао је Каспер попут духа да се телепортује са једног на други крај терена и да спаси немогуће. Био је ово најдужи гем у мечу, који је трајао чак девет минута. 

5:4
На корак до сета

Осим првог гема на мечу, сваки следећи сервис гем Новака био је мање више извесан. Дозволио је два поена Руду, али се Норвежанин морао задовољити само "мрвицама". 

4:4
Нерешено

Прекинуо је Норвежанин низ од три везана гема Новака. Мучи се Руд на свој сервис, када год се уђе у поене, Србин преузима сву контролу.

4:3
За секунд

Гем без изгубљеног поена. Трајао је исувише кратко да би се могао дати осврт на њега. Пали се машина!

3:3
Чист реваншизам

Вратио је брејк Ноле! Јасно је свима било да Новак контролише игру у поенима, додуше Руд за сада заиста одлично игра. Повео је Ђоковић 40:15, али је Норвежанин другом дуплом грешком на мечу "поклонио" тешко стечени брејк. Крећемо од нуле, или пак Новак има предност и када је нерешено! 

2:3
Слајс сервисима до гема

На мозак игра Новак у овим моментима. На суво лукавство слајс сервисима тотално избаци из ритма Руда и створи позицију за излазак на мрежу. Ни не допушта противнику да размишља о новом брејку.

1:3
Игра се

Отворен меч за сада. Ни један од играча сервисом не успева да освоји већи број поена. Норвежанин одлично улази у поене, самим тим се и игра распламсава, гледамо леп тенис. Брани Руд рано стечени брејк!

1:2
Рутински

Није оставио ни промил наде Руду Ђоковић у овом гему. Без изгубљеног поена. Све је лакше када проради први сервис.

0:2
Потврда

Уз два изгубљена поена, Руд је оверио брејк освојен на старту меча. Евидентно је да је пред нама меч са дужим поенима, ни један од играча не доминира сервисом, што отвара могућност да се отвори игра.

0:1
Брејк

Лош почетак Ђоковића. Припала су прва два поена нашем асу, али је у сваки следећи Норвежанин ушао како треба и везао чак четири освојена, што је било довољно за брејк на самом почетку меча. Мучио се Новак и са сервисом, а у једном тренутку се проклизао и пао. 

Почео је меч Новака Ђоковића и Каспера Руда. Сервира српски тенисер

Све вести у којима се помиње Новак Ђоковић, прочитајте ОВДЕ.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа румунска тенисерка Андреа Присакариу

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.