Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НОВАК ЕЛИМИНИСАН: Предобар је Синер да би се "одспавала" два сета против њега

26.01.2024. 04:14 09:10
Пише:
Србија Данас
Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: Реутерс

Величанствена партија италијанског тенисера.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић поражен је у полуфиналу Аустралијан опена од Јаника Синера резултатом 3:1 (6:1, 6:2, 6:7, 6:3). На тај начин је Италијан стигао до завршног меча где чека бољег из дуела Данила Медведева и Александра Зверева.

А ХТЕЛИ СУ САМО ДА ГА ИЗДИГНУ ИЗНАД НОЛЕТА: Овако је избаксузиран Алкараз (ФОТО)Karlos Alkaraz

А ХТЕЛИ СУ САМО ДА ГА ИЗДИГНУ ИЗНАД НОЛЕТА: Овако је избаксузиран Алкараз (ФОТО)

Виландер оштро поручио Алкаразу: "НЕ МОЖЕШ ТО ДА РАДИШ..."Nole

Виландер оштро поручио Алкаразу: "НЕ МОЖЕШ ТО ДА РАДИШ..."

Кирјос проговорио о "гостопримству Федерера"Rodžer Federer, Nik Kirjos

Кирјос проговорио о "гостопримству Федерера"

Ужасавајуће је почео меч за Новака, који је изгубио прва три гема и Синер је од уводних минута изгледао као човек који жели крв. Само је успео да смањи на 3:1 у гемовима, али онда је остатак сета опет припао Јанику и уз додатни брејк без икакве невоље је сломио најбољег тенисера свих времена.

Други сет минимално бољи, али само зато што не може горе. Новак је узео први гем на свој сервис и ту је био крај лепим стварима, на крају је Италијан опет стигао до два брејка и стигао до никад лакших 2:0 против српског аса.

У трећој деоници смо већ видели оно што смо очекивали од самог старта. Новак у елементу, Синер и даље на висини задатка и то је довело до вансеријског тениса који се морао завршити тајбрејком. Није било брејкова у 'регуларном' делу, онда је наступила Ђоковићева омиљена деоница и након испуштена два минибрејка, а онда и спасене меч лопте, Ђоковић успева да слави 8:6 и освоји трећи сет. Ово је био први сет који је Синер изгубио на читавом турниру.

У четвртом сету виђен је један брејк, Синеров. Водио је Новак 40:0 на свој сервис, али је допустио противнику пет поена узастопних и то је све пресудило. Италијан до краја није дозволио брејк лопту и за цео меч Ноле није имао ниједну. Синер је отишао пут финала.

Ово је био седми сусрет два тенисера, Синер је славио трећи пут. После нестварних 2195 дана, Новак Ђоковић је поражен на Аустралијан опену и неће имати прилику да брани круну.

Новак Ђоковић - Јаник Синер 1:3

1-6, 2-6, 7-6 (6), 3-6

 

ТОК МЕЧА:

ИВ сет

1-6, 2-6, 7-6, 3-6
Без брејк лопте на читавом мечу био је Новак. Тако је остало до краја. Јаник Синер се пласирао у финале Аустралијан опена.
1-6, 2-6, 7-6, 3-5
Без проблема Новак Ђоковић осваја гем, али следећи је кључан. Следећи представља последњу шансу.
1-6, 2-6, 7-6, 2-5
Без икакве шансе Новак на сервис Јаника Синера. Сада ће Србин сервирати за останак у овом мечу.
1-6, 2-6, 7-6, 2-4
Публика је опет изнервирала Ђоковића, како и не би, али снашао се и пребродио барем ту препреку. Остао је у игри, али једноставно се мора до брејка.
1-6, 2-6, 7-6, 1-4
Не да Синер брејк лопту и све је мање наде да ће је дати. Био је ђус три пута на снази, али сваки пут се италијански тенисер сналазио и успевао да одбрани своју територију. Ово је игра каквој је фактички немогуће парирати.
1-6, 2-6, 7-6, 1-3
БРЕЈК ЗА СИНЕРА: Пакао... апсолутни пакао. Новак је имао 40:0, чинило се да ће то бити лаган гем, а онда је уследила серија грешака, укључујући и дуплу. Не слути на добро...
1-6, 2-6, 7-6, 1-2
Држао се Новак у овом гему, али и даље није угрозио Синеров сервис. Чини се као да Италијан не може да искаже слабост у својим сервис гемовима...
1-6, 2-6, 7-6, 1-1
Успева Ђоковић да спасе чак три брејк лопте и некако се извуче на почетку четвртог сета, последња ствар која би му требала јесте то. Можда је коначно време да и он дође до неке брејк лопте.
1-6, 2-6, 7-6, 0-1
Синер није дозволио шансе Новаку у првом гему четвртог сета.

III сет

1-6, 2-6, 7-6
ИДЕМОООО! Новак узима тајбрејк резултатом 8:6. Имао је Ноле два пута мини-брејк предности који је просипао, после спасавао и меч лопту, али кад је најпотребније - он је најбољи. Идемо даље. После прва два сета деловало је да Синера сам Господ не може зауставити, али Новак је побеђивао и боље играче... и у тежим ситуацијама. Само полако.
1-6, 2-6, 6-6
Добро је отворио Новак овај гем, али немилосрдним се показао Синер и без грешке одиграо наставак где чак и Ђоковићеви савршени ударци нису завршавали поеном. Идемо у тајбрејк.
1-6, 2-6, 6-5
У лошем трену је прекинут меч, али Новак је ментална громада и убитачним асом се вратио у сусрет. После тога је славио и у дужој размени, па дошао до 6:5 и надомак сета. Али пита се и Синер који сервира.

При резултату 40:40 прекинут је меч накратко јер је некоме позлило на трибинама. Новак је прекинут током сервиса, гужва је трајала неколико минута, па је судија одлучио да паузира дуел.

1-6, 2-6, 5-5
Стигао је Србин до 0:15, али то је било то у овом гему. Наставио је Синер да вансеријски сервира, избацио је Новака сваки пут ван терена и остајао му је лакши део посла.
1-6, 2-6, 5-4
Перфектан гем Ђоковића. Сад сваки мора да буде такав кад сервира, а на Синеру је сада да се бори да остане у сету.
1-6, 2-6, 4-4
Поново један сигуран сервис гем Јаника Синера, ни близу брејк лопти. Новак нема права на кикс сада.
1-6, 2-6, 4-3
Добро је, још један сигуран гем на сервис Новака. Још увек смо без брејка у трећем сету.
1-6, 2-6, 3-3
Са нулом Синер узима овај гем...
1-6, 2-6, 3-2
Ђоковић све бољи, све прецизнији. Почиње да изгледа онако како смо сви очекивали да ће изгледати од почетка. Забележио је и први ас.
1-6, 2-6, 2-2
И даље Новак без брејк прилика. Имао је 15:30, али извукао се Италијан маестрално и опет је нерешено у гемовима.
1-6, 2-6, 2-1
Овог пута Новак не да Синеру да у најранијој фази стигне до брејка, врло сигуран и други пут на свој сервис. Време је да почне да он почне да размишља о "отимању" сервиса противнику.
1-6, 2-6, 1-1
Опет невероватно лако Синер стиже до гема на свој сервис...
1-6, 2-6, 1-0
Најзад прави Ноле. Бриљантна игра која подсећа на правог Ђоковића, с тим да је опет Синер имао брејк лопту. Ипак, квалитет тениса је пробио границе и коначно обојица изгледају максимално добро.

II сет

1-6, 2-6
Новак је узео дупло више гемова него у првом сету, али то је најпозитивнија ствар која може да се каже. Бледа игра, непрепознатљива, док Синер изгледа као Терминатор. Трећи сет је последња шанса за буђење.
1-6, 2-5
Два брејка предности за Синера и у другом сету. Изгледа да Новак чека последњи воз, али са оваквом игром...

 

1-6, 2-4
Нажалост, опет без проблема Синер узима гем на свој сервис. Новак је достигао број неизнуђених грешака који обично има за целе мечеве.
1-6, 2-3
Најзад прави Новак Ђоковић, овакав гем се чекао од почетка. Сад је време да нападне сервис ривала.
1-6, 1-3
Са нулом је Синер одбранио брејк. Сигурно да овакве деонице позитивно утичу на његово самопоуздање.
1-6, 1-2
БРЕЈК! Синер сад има предност и у другом сету, потпуно нефокусирано делује Новак, тачније Италијан изгледа управо као што Ђоковић иначе изгледа. Нимало оптимистична ситуација.
1-6, 1-1
Ипак и Синер није имао невоље када је сервирао. Наставља се сет без предности за неког играча.
1-6, 1-0
Ово је требало Новаку. Миран гем за старт другог сета, без проблема је одрадио посао на свој сервис.

И сет

1-6
КРАЈ СЕТА! Јаник Синер је одиграо савршен сет и заслужено стигао до 1:0, Новак после слабог почетка није деловао заинтересовано да јури Италијана. Ваљда ће се то променити.
1-5
БРЕЈК! Као да је Новак препустио Синеру први сет после уводних пар гемова и није деловало као да има икакву амбицију у гему на свој сервис. Надамо се да је добро осмислио тактику.
1-4
Имао је Ђоковић своје моменте у овом гему, међутим и даље неуздрмано изгледа Синер и сад се већ може рећи да граби ка освајању почетног сета.
1-3
Најзад први гем за Новака! И овај је дуго трајао, опет је Синер имао брејк лопте, али је сачувао фокус српски тенисер и успео да сачува сервис. Да ли је тек сад почело за Новака?
0-3
Новак врло брзо мора нешто да уради у овом сету, иначе неће изаћи на добро. Врло сигуран гем Италијана.
0-2
БРЕЈК ЗА СИНЕРА! Није добро ушао Ђоковић у дуел, тачније Јаник Синер је ушао екстремно добро и успео је одмах да искористи прву брејк прилику. Ушао је у ритам и није имао решење наш тенисер за његове ударце.

 

0-1
Јаник Синер на свој сервис добија први гем на овом мечу. Уводна размена је била дуже природе, али је Италијан после тога без већих невоља сачувао сервис.

Први је на сервису Синер.