Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ШОКАНТНО! Откривено шта је био ПРАВИ ЦИЉ украјинских диверзаната у Белгородској области, Москва избегла КАТАСТРОФУ?!

20.03.2024. 13:18
Пише:
Србија Danas/Oružjeonline.com
Ruski dobrovoljački korpus
Руски добровољачки корпус / Извор: Фото: Tanjug/AP/Evgeniy Малолетка

Кремљ би се нашао у веома незгодној позицији

Покушаји украјинских специјалаца и припадника такозваног Руског добровољачког корпуса (РДК) да пробију руску границу уочи председничких избора у Руској Федерацији имали су за циљ заузимање одређеног нуклеарног објекта у Белгородској области.

УКРАЈИНЦИ У СВОМ ОЧАЈУ ГРАНАТИРАЛИ ЗООЛОШКИ ВРТ! Трудна кенгурица Гранди, једна од омиљених становника Белгорода, убијена у бесмисленом нападуFoto: Telegram Printscreen/@sputniksrbija

УКРАЈИНЦИ У СВОМ ОЧАЈУ ГРАНАТИРАЛИ ЗООЛОШКИ ВРТ! Трудна кенгурица Гранди, једна од омиљених становника Белгорода, убијена у бесмисленом нападу

"МИРНО СПАВАЈ, НАНО, СВЕ ЈЕ ЗАКЉУЧАНО" Руси зацементирали одбрану својих територија, украјински пројектили НЕЋЕ ПРОЋИruska vojska

"МИРНО СПАВАЈ, НАНО, СВЕ ЈЕ ЗАКЉУЧАНО" Руси зацементирали одбрану својих територија, украјински пројектили НЕЋЕ ПРОЋИ

"СИНОЋ ЈЕ БИЛО БУЧНО!" УКРАЈИНЦИ НАПАЛИ БЕЛГОРОД! Има мртвих и рањених, Руси узвратили жестоко, Херсон и Дњепропетровск на УДАРУUkrajinska vojska, Harkov

"СИНОЋ ЈЕ БИЛО БУЧНО!" УКРАЈИНЦИ НАПАЛИ БЕЛГОРОД! Има мртвих и рањених, Руси узвратили жестоко, Херсон и Дњепропетровск на УДАРУ

Ово је изјавио британски аналитичар Александар Меркурис, а према његовим речима, милитанти су када изврше задатак, намеравали да уцене руску владу, захтевајући повлачење трупа из Украјине.

Идеја је била да се преузме контрола над неким од села у Русији и створи алтернативна влада или нешто слично у неком од ових села. У ствари, добијам извештаје да је ово био у великој мери део првобитног великог плана, да се заузме објекат у близини Белгорода где је било складиштено нуклеарно оружје, рекао је Меркурис.

Ruski dobrovoljački korpus, White Rex
Руски добровољачки корпус, White Rex / Извор: Профимедиа

Он је нагласио да не сумња да такав објекат заиста постоји у пограничном региону, али није сигуран да се тамо налази нуклеарно оружје. Према експерту, да је план "диверзаната" успео, Кремљ би се нашао у веома незгодној позицији.

Очигледно су са собом понели велику количину инжењеријске опреме, са намером да појачају контролу над заробљеним селима и заштите их од могућег руског контранапада, развлачећи ову агонију на неколико недеља, сугерише овај аналитичар.

Према подацима од прошле године, руска војна јединица 25624 налази се у Грајворонском округу Белгородске области (у граду Белгород-22). Ова јединица је у саставу Стратешких ракетних снага Руске Федерације и представља "објекат Ц". Ово је шифра за "Централно складиште нуклеарног оружја Руске Федерације".

Ruski dobrovoljački korpus
Руски добровољачки корпус / Извор: Профимедиа

Међутим, уколико се осврнемо управо на украјинске извештаје њихових безбедносних служби из маја прошле године, још када су први пут забележени покушаји упада, Руси су још тада наводно почели да транспортују нуклеарно оружје из складишта у Белгородској области Руске Федерације.

Ово није независно потврђено због сумњи да би то могло да се деси непримећено, док је Телеграм канал Рибар рекао још тада да нуклеарно оружје није било на локацији дуго времена пре првих покушаја упада.

Са друге стране, извесни аналитичар Павел Подвиг, који из Женеве прати дешавања руских нуклеарних снага, рекао је за амерички Њузвик: "Сумњам да би покушали да дођу до тог места, оно је веома добро чувано."

Подсетимо, уочи председничких избора, украјинске специјалне јединице и милитанти Руског добровољачког корпуса, уз подршку тенкова и артиљерије, напали су неколико пограничних региона Руске Федерације у периоду од неколико дана. Међутим, благовременом реакцијом руских војника, они нису успели да остваре свој план.

Ruski dobrovoljački korpus
Руски добровољачки корпус / Извор: Фото: Tanjug/AP/Evgeniy Малолетка

Од 12. до 15. марта, трупе групе "Запад" ОС Руске Федерације у садејству са граничним службама ФСБ, одбиле су све украјинске покушаје да продру на територије Белгородске и Курске области.

Министарство одбране Руске Федерације је нагласило да су у одбијању напада, нападачи претрпели велике губитке у људству и опреми, а председник Руске Федерације је обећао да ће казнити све који су учествовали у нападу на погранична насеља Русије, што се у неку руку већ и одиграва. Подсетимо, скоро 500 експлозија руских авио-бомби и пројектила чуло се у Сумској области у једном дану.

Украјински телеграм канали су јављали да је само у 24 сата у Сумској области забележено 486 експлозија. У току 24 сата изведено је 6 ракетних удара, 11 ваздушних удара и 8 салви из МЛРС-а. Према локалној администрацији, у року од недељу дана бомбардери руских Ваздушно-космичких снага бацили су више од стотину навођених бомби само на област Суми.

Вести из украјине читајте ОВДЕ.

Извор: Србија Данас/Oružjeonline.com/Пренео: В.М.