Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРОПАО ВЕЛИКИ УКРАЈИНСКИ НАПАД! Руска ПВО пресрела дронове који су јуришали на ВАЖНУ ВОЈНУ БАЗУ! (ВИДЕО)

20.03.2024. 15:34
Пише:
Србија Данас/Орузјеонлине
Kina, raketa
Кина, ракета / Извор: Профимедиа

У бази су распоређени руски стратешки бомбардери

Руска противваздушна одбрана пресрела је четири дрона у области Саратов на југозападу Русије у среду у раним сатима, изнад града Енгелса, саопштиле су регионалне власти. Овде је Русија распоредила стратешке бомбардере Ту-95 и Ту-160.

УДАРНО! Украјинци напали важну ваздушну војну базу дубоко на територији Русије?! НОВИ СНИМАК (ВИДЕО)Napad na Rusiju

УДАРНО! Украјинци напали важну ваздушну војну базу дубоко на територији Русије?! НОВИ СНИМАК (ВИДЕО)

"МИРНО СПАВАЈ, НАНО, СВЕ ЈЕ ЗАКЉУЧАНО" Руси зацементирали одбрану својих територија, украјински пројектили НЕЋЕ ПРОЋИruska vojska

"МИРНО СПАВАЈ, НАНО, СВЕ ЈЕ ЗАКЉУЧАНО" Руси зацементирали одбрану својих територија, украјински пројектили НЕЋЕ ПРОЋИ

ДВА СЦЕНАРИЈА ЗА РАСПОРЕЂИВАЊЕ ФРАНЦУСКИХ ТРУПА! Пуковник проговорио о Украјини, војници у паници: "У односу на Русе, ми смо војска чирлидерсица"Foto: Youtube Printscreen/LCI

ДВА СЦЕНАРИЈА ЗА РАСПОРЕЂИВАЊЕ ФРАНЦУСКИХ ТРУПА! Пуковник проговорио о Украјини, војници у паници: "У односу на Русе, ми смо војска чирлидерсица"

Гувернер Роман Бусаргин саопштио је Телеграму да, према прелиминарним налазима, у граду није пријављена жртва или штета изазвана крхотинама које су падале. Енгелс, са 200.000 становника, удаљен је око 600 километара од границе са Украјином.

Русија је већ неколико пута пресрела дронове у Саратовској области, где се налази војни аеродром Енгелс-2. На овом аеродрому су стационирани стратешки бомбардери који се између осталог, користе и за прецизне ракетне нападе на циљеве у Украјини.

Ваздухопловна база Енгелс-2 налази се на више од 630 километара од Украјине и дом је стратешких бомбардера Ту-95 и Ту-160, који лансирају крстареће ракете на војне циљеве у Украјини. Бомбардери лансирају ракете из руског ваздушног простора, изван домета украјинских система ПВО.

У јануару ове године, две украјинске беспилотне летелице такође су покушале да нанесу штету бази Енгелс-2, такође без успеха.

Подсећамо да је почетком ове године објављено да Руси између осталог праве и скице стратешких бомбардера Ту-95МС у ваздухопловној бази Енгелс.

Судећи по тадашњим западним сателитским снимцима, две скице Ту-95МС нацртане су на штандовима намењеним руским бомбардерима као заштитна мера. Руска ваздушна база Енгелс је на на удару дронова први пут била још 2022. године.

Ваздушно-космичке снаге Русије (ВКС) су наводно преместиле своје далекометне бомбардере Ту-95 са нуклеарним оружјем на безбедну локацију на Далеком истоку, неколико дана након што је Украјина извела други напад на базу руског ваздухопловства.

Извори из украјинске владе су тада тврдили да је најмање шест авиона Тупољев Ту-95 "Медвед" из руских Ваздушно-космичких снага далекометне авијације пребачено из ваздушне базе Енгелс-2 у авио-базу Украјинско-Серишево након три серије удара дронова.

Руска противваздушна одбрана осујетила је неколико покушаја кијевских снага да гађају Белгород, Курск и Саратово ракетама, балистичким и противваздушним пројектилима, као и дроновима камиказама, саопштило је руско Министарство одбране.

Министарство је крајем 19. марта објавило у саопштењу да је руска противваздушна одбрана изнад Белгорода пресрела десет чешких ракета РМ-70 Вампир калибра 122 mm и тактичку балистичку ракету совјетске производње Точка-У. Погинула је једна особа.

Министарство је у накнадном саопштењу навело да је совјетска противваздушна ракета С-200 модификована од стране кијевских снага да погоди копнене циљеве пресретнута изнад региона Курска и да је испаљена још једна противваздушна ракета, америчке производње Патриот оборена преко Белгорода.

У другом саопштењу објављеном рано 20. марта, министарство је објавило да је руска противваздушна одбрана оборила украјински камиказа дрон изнад Белгорода, поред четири изнад региона Саратова, са којима смо и започели овај чланак.

У Белгороду је пријављена мања материјална штета након последњег таласа украјинских удара.

У Курску, мета неуспелог украјинског ракетног напада је очигледно била нуклеарна електрана у граду Курчатов, који је добио име по региону. Фабрика је у објави на свом званичном Телеграм каналу потврдила да напад није пореметио њен рад.

Кијевски режим свакодневно више од две недеље покреће ударе на руску територију користећи ракете, пројектиле и беспилотне летелице. Поред тога, украјинске снаге су неколико пута покушале да се инфилтрирају и у Белгород и у Курск. До сада је већина напада осујећена, а стотине војника је ликвидирано у неуспелим покушајима инфилтрације.

Извор: Србија Данас/Оружјеонлине