Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

РАСКРИНКАНЕ АНТИРУСКЕ ЛАЖИ! Украјинска "победа" само бедни трик кијевске пропаганде - "Легија слободе Русије" претпрела ТЕЖАК ударац (ФОТО/ВИДЕО)

14.03.2024. 19:09
Пише:
Србија Данас/Оружјеонлине
Foto: X Printscreen/@oruzjeonline
Фото: X Printscreen/@oruzjeonline / Извор: Фото: X Printscreen/@oruzjeonline

Видео који су поделили заправо је снимљен у украјинском селу.

Већ неколико дана борци такозване Легије слободе Русије (ЛСР) и друге наводно партизанске групе под контролом украјинског ГУР-а нападају села у пограничној области Белгородске и Курске области. Без конкретних успеха на фронту, украјински и проукрајински борци покушавају да победе у медијском простору.

ЧУВЕНИ АБРАМСИ ЛАКА МЕТА ЗА РУСЕ! Ево како руске ракете МОЋНЕ америчке тенкове претварају у ЗГУЖВАНЕ ЛИМЕНКЕ! (ВИДЕО)Tenk

ЧУВЕНИ АБРАМСИ ЛАКА МЕТА ЗА РУСЕ! Ево како руске ракете МОЋНЕ америчке тенкове претварају у ЗГУЖВАНЕ ЛИМЕНКЕ! (ВИДЕО)

УКРАЈИНЦИ СЛАВЕ ОГРОМНУ ПОБЕДУ НАД РУСИМА! Тврде да су елиминисали руске снаге, моћни СОЛНЦЕПЕК претворен у пепео? (ВИДЕО)tenk

УКРАЈИНЦИ СЛАВЕ ОГРОМНУ ПОБЕДУ НАД РУСИМА! Тврде да су елиминисали руске снаге, моћни СОЛНЦЕПЕК претворен у пепео? (ВИДЕО)

МЕДВЕДЕВ УПУТИО УЛТИМАТУМ У ИМЕ РУСИЈЕ Потпуна капитулација Украјине није НАЈСТРАШНИЈЕ што се захтева од Кијева!Medvedev

МЕДВЕДЕВ УПУТИО УЛТИМАТУМ У ИМЕ РУСИЈЕ Потпуна капитулација Украјине није НАЈСТРАШНИЈЕ што се захтева од Кијева!

Проукрајински борци су на друштвеним мрежама објавили снимак на којем се наводно налазе у селу Теткино у Курској области у Русији, али су заборавили на детаље. Како је убрзо постало јасно, снимак је снимљен у селу Рижовка у Сумској области у Украјини.

Оператери из легије „Слобода Русије“ заборавили су да живе у доба интернета који све памти. У пролеће 2022. године Рижовка је била под контролом руске војске. У близини куће у којој су проукрајински борци снимили снимак, на приложеним фотографијама види се како руски војници пре две године деле пакете са храном локалном становништву.

Ове „успехе“ проукрајинских милитаната је на свом Телеграм каналу поделио шеф Чеченије Рамзан Кадиров.

Како је писао чеченски лидер, јединицама батаљона Запад-АХМАТ под вођством Исмаила Агуева, заједно са другим јединицама Оружаних снага Русије, није било тешко да одбију овако неорганизовану офанзиву.

Снимци са стварних сцена показују како руске снаге одбијају напад такозване Легије слободне Русије. Ваздухопловно извиђање, заједно са оператерима артиљерије и беспилотних летелица, функционисало је веома добро, тврди лидер Чечена.

- Удари су изведени брзо и изузетно прецизно на непријатељске положаје. Овде можете видети и уништење тенка који није имао среће да налети на сопствену мину. Борци су могли да заврше оно што су започели бацањем бомби из дронова - пренео је детаље Рамзан Кадиров.

Руски борци снимили су свој шаљиви одговор на изворни снимак Легије слободе Русије. На снимку руски војници јављају да не могу да открију праву локацију, али се већ боре у Кијеву.

Подсетимо, Владимир Путин је рекао да је упад наоружаних антикремљских група 12. марта у Русију „покушај да се поремете” предстојећи председнички избори у земљи. Путин је такође додао да је сврха упада „да се добије средство за размену територија у могућим преговорима“ и да се створи „информациони ефекат“.

„Сибирски батаљон“ је преко друштвених мрежа позвао Русе да игноришу председничке изборе у Русији, који ће се одржати од 15. до 17. марта, називајући гласачке листиће и бирачка места „фикцијом“.

Међутим, треба напоменути да какви год били, за разлику од Украјине где су потпуно забрањени, у Русији се ипак одржавају избори. Подсетимо, ниједна страна у овом сукобу није објавила рат другој, такође руски гас несметано тече чак и у треће земље кроз Украјину.

“Легија Слободе Русије“, „Сибирски батаљон“ и „Руски добровољачки корпус“ су наводно 12. марта прешли границу са руским регионима Белгород и Курск, и то на самом граничном прелазу наводно ради борбених дејстава, која су настављена до данас, смањеним интензитетом.

Јединице су тврдиле да су преузеле контролу над селом Теткино у Курској области, што се као што видимо испоставило као потпуна лаж. Као и Легија „Слобода Русије“ и „Сибирски батаљон“ објавили су видео снимке на својим платформама друштвених мрежа на којима се тврди да приказују њихове групе које “делују на руском тлу”.

Путин је такође навео и да се продор јединица на руску територију догодио „услед неуспеха Украјине“ на бојном пољу.

Украјина је била принуђена да се повуче из Авдијевке, кључног града на линији фронта у Доњецкој области, 17. фебруара, и из других оближњих села неколико недеља касније. Русија појачава офанзивне акције дуж фронта, док се украјинске оружане снаге суочавају са узаступним поразима али и озбиљном несташицом муниције.

Подсетимо, председник Украјине Зеленски рекао је 11. марта француској телевизији БФМТВ да је ситуација на линији фронта „боља него што је била последњих месеци“.

Извор: Србија Данас/Оружјеонлине