Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОД ПОНЕДЕЉКА ВАКЦИНАЦИЈА ФРИЗЕРА, ПЕКАРА, ЗАПОСЛЕНИХ У ХОТЕЛИМА: Београд крупним корацима ка колективном имунитету

13.04.2021. 13:58
Пише:
Танјуг
Frizeri u doba korone
Фризери у доба короне / Извор: Профимедиа

У Београду од понедељка почиње вакцинација запослених у угоститељству и хотелијерству, као и фризера, пекара, радника у фитнес центрима и салонима лепоте

У Београду ће од понедељка почети вакцинација против корона вируса запослених у угоститељству и хотелијерству, али и другим услужним делатностима као што су фризери, запослени у салонима лепоте, пекари.

ПРОВОКАЦИЈА АЛБАНАЦА УСРЕД БЕОГРАДА! Шетали градом и показивали двоглавог орла - подсмевали се све време (ФОТО/ВИДЕО)

ПРОВОКАЦИЈА АЛБАНАЦА УСРЕД БЕОГРАДА! Шетали градом и показивали двоглавог орла - подсмевали се све време (ФОТО/ВИДЕО)

ВОЗИТЕ СЕ АУТОБУСОМ БЕЗ МАСКЕ? ТО ВИШЕ НЕЋЕ МОЋИ! Појачава се контрола, казне абнормалне за оне који не поштују мере

ВОЗИТЕ СЕ АУТОБУСОМ БЕЗ МАСКЕ? ТО ВИШЕ НЕЋЕ МОЋИ! Појачава се контрола, казне абнормалне за оне који не поштују мере

ЈУТРО У БЕОГРАДУ: Ево какво је стање широм града - на мостовима приметна гужва! (ФОТО)

ЈУТРО У БЕОГРАДУ: Ево какво је стање широм града - на мостовима приметна гужва! (ФОТО)

То је данас најавио заменик градонацелника Горан Весић, након састанка са представницима Привредне коморе Србије и запослених у услужним делатностима.

Весић је подсетио да је до јутрос у Београду вакцинисано 38 одсто, а ревакцинисано више од 25,5 пунолетног становништва и истакао да се наставља са организацијом имунизације грађана.

Додао је да је данас одржан састанак са представницима Привредне коморе Србије и бранши које имају велики број запослених који су у свакодневном контакту са другим грађанима - угоститељи, фризери, фотографи...

Најавио је да од понедељка почиње вакцинација свих тих људи, пре свега угоститеља и хотелијера, али и оних који раде у другим самосталним делатностима као што су фризери, запослени у салонима лепоте...

 

Досад вакцинисано 1.000 запослених у београдским хотелима

- Имали смо састанак са њиховим представницма и договорили смо се како да убрзано радимо вакцинацију њихових запослених, а да они мотивишу своје раднике како да се што пре вакцинишу. Ми то већ радимо са угоститељима и хотелијерима - рекао је Весић.

Додао је да је тренутно више од 1.000 запослених у београдским хотелима вакцинисано и да је проценат вакцинисаног особља у престоничким хотелима око 27,5 одсто, а да је око 27 одсто заинтересовано за вакцинацију.

- То значи да на овај начин веома брзо можемо да дођемо до преко 55, можда и 60 одсто запослених у београдским хотелима који ће бити вакцинисани - рекао је Весић.

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић је рекла да је Град Београд први организовао термине за вакцинацију запослених у приоритетном систему.

- Прво смо вакцинисали запослене у комуналном систему Београда - ''Градској чистоћи'', ''Београдским електранама'', ''Градском зеленилу''... све оне који су током пандемије радили и имали директан контакт са великим бројем људи - подсетила је Станисављевић и додала да су вакцинисани и они који раде на шалтерима у Градској управи.

Подсетила је да је организована и вакцинација запослених у београдским трговинским ланацима, таксиста, запослених у систему градског саобраћајног предузећа, возача приватних превозника...

 - Настављамо даље са организованим терминима за вакцинацију. Сада су на реду запослени у угоститељству, хотелијерству, фитнес заједници, пекарској индустрији...сви они који имају директан контакт са људима, јер нам је важно да буду безбедни и заштићени - рекла је Станисављевић.

vakcinacija
вакцинација / Извор: Реутерс

 

Град има намеру да вакцинише све грађане

Представник фитнес заједнице Александар Ђорђевић је рекао да су предузели низ корака како би помогли у процесу вакцинације.

- Један од њих је стимулација грађана и наших запослених у разним сегментима. Суштина је да се у што краћем року вакцинише што већи број наших чланова и запослених да би се вратили нормалном начину живота који нам свима недостаје - рекао је он.

Након састанка са представницима Привредне коморе Србије и запослених у услужним делатностима, Весић је одржао састанак о процесу вакцинације и са представницима београдских општина.

- Редовно имамо састанке и са представницима наших општина у вези са вакцинацијом, посебно у приградским насељима, коју настављамо пуном паром - рекао је Весић и додао да је то пут како се брзо може доћи до колективног имунитета.

Истакао је да се Град Београд бави вакцинацијом и да је намера да се вакцинишу сви суграђани.

- Зато се трудимо да разговарамо са људима код којих раде, са онима чије бранше треба да буду отворене у наредном периоду како бисмо спремно дочекали почетак нормализације живота - рекао је Весић.