Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БЕОГРАДСКЕ "УТВАРЕ"! Мистериозне жене у белом насред улице плашиле грађане: Плесала у ношњи у глуво доба, а онда вадила НОЖ И ЈУРИЛА ПРОЛАЗНИКЕ (ВИДЕО)

17.11.2023. 18:53
Пише:
Србија Данас
Žena u nošnji
Жена у ношњи / Извор: Фото: Инстаграм/Принтсцреен/маласофиија

Језиве "прилике" узнемириле суграђане

Друштвеним мрежама су се недавно делили снимци за сада непознате особе обучене скроз у црну гардеробу како шета улицама Ковиља. Сви снимци који се деле настали су крајем септембра, тврде они који су поставили снимке. Поједини кажу да су исту особу осим у Ковиљу видели и у Будисави, месту које се налази у близини... Ипак, Србију, а посебно Београђане, својевремено су плашиле "жене у белом".

ОГЛАС ЋУПРИЧАНИНА НАСМЕЈАО ЦЕЛУ СРБИЈУ! Ево шта то продаје тешког срца (ФОТО) automobil

ОГЛАС ЋУПРИЧАНИНА НАСМЕЈАО ЦЕЛУ СРБИЈУ! Ево шта то продаје тешког срца (ФОТО)

УПОЗОРЕЊЕ! Олујни ветрови и обилне падавине прете региону, могуће и НЕПОГОДЕMećava

УПОЗОРЕЊЕ! Олујни ветрови и обилне падавине прете региону, могуће и НЕПОГОДЕ

УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Спремите се за СНЕЖНЕ СМЕТОВЕ! Велике количине СНЕГА стижу, ови делови Србије први на удару!sneg

УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Спремите се за СНЕЖНЕ СМЕТОВЕ! Велике количине СНЕГА стижу, ови делови Србије први на удару!

"Жена у белом" - многима је прва помисао на нешто лепо, попут невесте у венчаници, међутим за Београђане "жена у белом" асоцијација је на праву мистерију, а призор који је прошле године забележен камером идентичан је онима из најстрашнијих хорор филмова. Међутим, ни то није једина - та сцена снимљена прошле године слична је једној од пре неколико година и то врло близу истог места!

Усред ноћи, јула 2022. у Улици деспота Оливера на Звездари пред аутомобилом се појавила жена у белој спаваћици, која непомично стоји благо раскорачених ногу, с рукама поред тела и погледом упртим право ка аутомобилу.

- У Улици деспота Оливера око два сата ујутру старија госпођа у спаваћици ниоткуда ми се појавила пред фаровима. Стајала ми је непомично све док није налетело друго возило иза мене и возач из тог возила је изашао и обратио се госпођи. Након што јој се обратио, она се без речи убрзаним ходом удаљила и отишла у споредну улицу Шибеничку – испричао је тада возач пред чијим фаровима се указала "прилика".

Након што је овај снимак брзином светлости постао виралан на друштвеним мрежама, новинарска екипа трагом мистериозне жене у белом, упутила се у ову малу улицу на Звездари не би ли сазнала нешто више о овој немилој сцени и њеним актерима.

Ипак, станари које су затекли на лицу места били су сложни у једном: снимак су видели, али жену која је изазвала велику пажњу на друштвеним мрежама не познају и немају информације о ономе што се те ноћи десило.

- Улица деспота Оливера свега је дугачка 100 метара, окружена је стамбеним зградама, Основном школом "Јелена Ћетковић", паркићем за децу, ту нам је и Булевар, ту су и наши мали салони за даме, све је осветљено баш како треба. Никада до сада се нисам сусрео са таквом сценом, имамо дивне комшије, а у крају је права оаза мира - рекао је један од станара.

О снимку који је саблазнио суграђане у том делу града кажу:

- Видели смо снимак и баш јуче разговарали о поменутој госпођи. За све ове године колико сам овде на овој локацији, никада нисмо доживели тако нешто. Долазе нам углавном комшије из суседних зграда, већином их познајемо и сарађујемо са њима - кажу у локалном салону.

Један од станара каже да током 20 година, колико живи ту, није имао прилику да се сретне са оваквом или сличном сценом.

- У вечерњим часовима има доста полицијских патрола које обилазе у наш крај, првенствено због школе а, самим тим и због безбедности свих нас - каже он.

Žena u nošnji
Жена у ношњи / Извор: Фото: Инстаграм/Принтсцреен/маласофиија

Жена у народној ношњи са ножем

Међутим, ово није први пут да су се Београђани нашли у чуду појавом мистериозне жене, јер пре само четири године, такође на Звездари, и то свега километар од места где је стајала жена у белом, поједини суграђани били су сведоци страховите сцене.

Наиме, 2019. године код Градске болнице на Звездари грађани су снимили непознату старију жену која, обучена у народну ношњу плеше, плаши пролазнике и зауставља аутомобиле претећи им ножем.

Екипа је и тада је посетила суграђане на Звездари не би ли ушла у траг овој појави која је ноћима уносила немир тамошњим станарима.

- Син ми је причао како су је деца виђала и бежала од ње, а неко од њих ју је чак снимио, након чега је она почела да их јури и прети им ножем. Ми родитељи је нисмо виђали, али деца која се играју напољу су налетала неколико пута на њу - рекла је тада једна од комшиница.

Деца која су се враћала из школе испричала су том приликом да су две вечери заредом виђали жену како стоји насред улице и игра "веома чудно", а након тога заустављала је возила која су туда пролазила и претила им је ножем који јој је био сакривен испод ношње.

- Мог брата и његовог друга та жена је јурила и викала на њих, они су се баш уплашили и после тога су ишли другим путем, нису више смели ту да пролазе. По изгледу би се рекло да је старија. После су звали и полицију - испричала је девојчица из комшилука.

Становници овог мирног дела Звездаре били су веома забринути за безбедност своје деце, а многи су се неколико година после запитали да ли поново има разлога за страх?

Премда се овај "хорор призор" већ други пут догађа баш на Звездари и то на раздаљини од свега једног километра, поставља се и питање да ли је можда којим случајем у питању иста жена.

Жена у белој венчаници код Бора

Али свакако најјезивији призор "жене у белом" био је онај 2011. године када је неколико возача, који су возили из правца Зајечара ка Бору, путем код села Николичево, пријавило локалној полицији да су на коловозу видели - утвару!

- Неколико километара пред улаз у Бор угледао сам жену у белој венчаници, са бидермајером, која је лебдела изнад пута. Изненада, утвара се спустила право испред мене и пружила руку ка мојим колима. Закочио сам када сам стигао на око пола метра од ње, али је она у том тренутку, једноставно - нестала - испричао је тада један од возача.

Његову причу потврдило је још неколико возача, који су о свему тада обавестили Полицијску управу у Бору, која је реаговала по пријави грађана, али на лицу места нису приметили ништа од оног што им је било пријављено.