Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВАЖНА ВЕСТ ЗА ГРАЂАНЕ И ПОТРОШАЧЕ! Од јесени бувљак на новој локацији – Миљаковцу

20.08.2023. 10:47
Пише:
Србија Данас
buvljak
бувљак / Извор: Профимедиа

Миљаковац ће бити нова локација пијаце.

Јелена Николић из предузећа Београдске пијаце рекла је да ће бувља пијаца чија се изградња планира на Миљаковцу, бити најмодернија пијаца, отворени тржни центар, у региону.

Фискалне касе - почетак краја суботичког бувљака?

Фискалне касе - почетак краја суботичког бувљака?

Мобилна експозитура Банке Поштанска штедионица на пијаци "Бувљак"

Мобилна експозитура Банке Поштанска штедионица на пијаци "Бувљак"

ШАБАЧКИ ВАШАР: Мала Госпоијина, луна парк, бувља пијаца, печење, музика и гарантовано добар провод

ШАБАЧКИ ВАШАР: Мала Госпоијина, луна парк, бувља пијаца, печење, музика и гарантовано добар провод

- Сви радови на изградњи бувље пијаце на новој локацији - Миљаковцу планирано је да буду завршени до краја октобра - изјавила је данас Николићева.

- Реч је о пијаци Миљаковац, која ће бити нова адреса београдског бувљака, она има сву неопходну инфраструкуту, довољно пространу парцелу, а обављени су претходно радови на рашчишћавању терена. Урађени су темељи на којима ће да буду постављени челични стубови који ће да носе шаторску конструкцију. Крајем следеће недеље очекује се да почну радови на асфалтирању пијачног платоа - објашњава Николићева.

Каже да ће бувљак на новој локацији радити већ од јесени, јер је планирано да сви радови буду комплетно завршени до краја октобра.

- Нови бувљак ће се простирати на 12.000 квадрата, предвиђено је да 4.000 квадрата буде наткривено и на том делу биће постављене модерене бокс – тезге. што ће закупцима омогућити да раде и у поподневним сатима, али и у свим временским условима. Закупци и грађани моћи ће да раде и купују у комфорнијем, савременијем и бољем простору - навела је она.

Николићева је додала да је планирано да буде постављено укупно 230 бокс-тезги, изграђено 60 нових локала и паркинг простор са 130 места.
Саобраћајна повезаност је одлична са свим деловима града, истакла је она.

„До нове адресе где ће бувљак бити од јесени моћи ће брзо и лако да стигну грађани из свих делова, јер тренутно постоји девет аутобуских линија које воде до његове адресе, као и линија Беовоза, а станица је 150 метара од места где ће се налазити нови бувљак“, рекла је она Танјугу.

Док нова локација не буде приведена намени, каже, неће почети поступак пресељења, како би закупци могли неометано да раде, без прекида у пословању.

Николићева је додала да ће нови бувљак добити и нове муштерије, јер се налази у општини Раковица и у близини две, такође, велике општине Чукарица и Вождовац.

Она је додала да је популарни бувљак већ три деценије место снабдевања робом широке потрошње по приступачним ценама и само једна од 30 пијаца колико их послује у саставу ЈКП Београдске пијаце.

Отворени тржни центар, популарни престонички бувљак, налази се скоро 30 година у новобеоградском Блоку 23, у Улици Пролетерске солидарности, а отворен је 1994. године, када је Скупштина града предузећу Градске пијаце предала на коришћење и управљање ограђени пијачни простор са пратећом инфраструктуром и управном зградом, наводи се на сајту овог предузећа.

Отворени тржни центар је 1997. године ограђен капијом, а исте године добио је модерне тезге са сандуцима и велики број зиданих локала на ободу пијаце.

Buvljak
Бувљак / Извор: Профимедиа

Николићева је подсетила да је тренутно на шест пијаца у Београду‚ могуће плаћање картицама и то на – Каленић пијаци, пијаци Ђерам, Палилула, Земун, Блок 44 и стари Меркатор, као и да Београдске пијаце планирају на што више пијаца да омогуће безготовинско плаћање.

„На пијацама се доминантно плаћало у готовини, још мало биће две године како је Привредна комора Србије иницирала пилот пројекат ‘Дигитализација пијаца’, које је ЈКП Београдске пијаце препознало и укључило се. Тај пилот пројекат је кренуо у јесен 2021. године и обухватио је три пијаце, а то су Палилула, Каленић и Ђерам, а закупци који су препознали значај да својим муштеријама омогуће да плаћају безготовински“, рекла је Николићева за Танјуг.

По истеку тог пробног периода, од 50 закупаца, 35 је наставило са безготовинским плаћањем, а сва та продајна места на којима је то могуће су видно обележена, додала је она.

Николићева је рекла да су на тај начин привукли и млађу популацију да купује на пијацама.

„Овог пролећа се ушло у другу фазу пројекта, тако да је на укупно шест пијаца у саставу ЈКП Београдске пијаце могуће плаћати безготовински, дакле на пијаци Каленић, Ђерем и Палилула, већ две године. Од овог пролећа и на пијацама Земун, Блок 44 и стари Меркатор се, такође, одређени број закупаца прикључио пројекту“, додала је она.

Рекла је да се ова одлука показала заиста одлично, јер је од јесени 2021. године до јесени 2022. реализовано више од 42.000 безготовинских трансакција.

„Водимо рачуна о потребама, улажемо у текуће одржавање, савремену пијачну опрему, у инвестирање, јер је велики број пијаца у оквиру нашег предузећа. Пијаце су снабдевачи наших корисника, а за закупце сигурно и директно место пласамана робе. Оне су својеврсни бренд, јер имају дугу и богату историју, а и велики број туриста приликом боравка у Београду посећују пијаце“, додала је она.

Николићева је истакла да су пијаце и даље препознате као незаобилазна места квалитетне набавке због разноврсне и свеже понуде производа.