Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"СКЛОНА НАСИЛНИЧКОМ ПОНАШАЊУ ПРЕМА ЗАПОСЛЕНИМА" Како директорка ДЗ Земун запошљава људе са циљем да остане доживотни руководилац? СКАНДАЛИМА директорке Цветковић никад краја!

24.01.2023. 07:28
Пише:
Србија Данас
Aleksandra Cvetković, Dom zdravlja Zemun
Александра Цветковић, Дом здравља Земун / Извор: Фото: YouTube Printscreen ПРВА/Србија Данас

Запослени у Дому здравља Земун огорчени су због бахатог понашања в.д. директорке ове установе, докторке Александре Цветковић.

Након низа скандалозних и контроверзних одлука в.д. директорке Дома здравља у Земуну др Александре Цветковић, сваког дана испливавају нове информација о како запослени у овој установи истичу, "кабадахијском понашању" поменуте директорке.

Један од најискуснијих лекара и најцењенијих стручњака у овој установи је за наш портал открио какве се све малверзације дешавају под системом докторке Цветковић. Његово име је познато редакцији, али због страха од одмазде поменуте директоке не жели да откријемо његов идентитет.

"ТОРТУРА, СТРАХОВЛАДА И МРЦВАРЕЊЕ ЗАПОСЛЕНИХ У ДЗ ЗЕМУН" Сведочења МАЛТРЕТИРАНИХ лекара захтевају ХИТНУ СМЕНУ директорке Цветковић

"ТОРТУРА, СТРАХОВЛАДА И МРЦВАРЕЊЕ ЗАПОСЛЕНИХ У ДЗ ЗЕМУН" Сведочења МАЛТРЕТИРАНИХ лекара захтевају ХИТНУ СМЕНУ директорке Цветковић

- Обраћам се јавности као лекар запослен у Дому здравља Земун чије радно искуство даје за право да изразим лично професионално и грађанско незадовољство поводом и због низа скандалозних одлука В.Д. директора Дома здравља Земун и њених сарадника, које потресају ову здравствену установу - рекао је извор за наш портал.

- Да, тачно је да из страха казне и тихог мобинга не смем дати свој идентитет. Зато што В.Д. је веома склона насилничком понашању према запосленима - овако започиње исповест један од запослених лекара у овој установи за Србију Данас.

- Наиме, ја бих почео од самог именовања ње, за В.Д. директора установе. Пре њеног мандата установу је водила лекарка из друге здравствене установе док је садашња др Цветковић била њен заменик и најоданији сарадник. Са одласком претходне др. Узуновић свима у Дому здравља је било лакше и комотније јер је била такође, лоша организацијска и радна атмосфера. Доласком др Цветковић велики број запоселних се обрадовао, био задовољан јер долази лекар из наше установе, наш колега, познаје све нас као и ми њу. Сматрали смо, залагаће се и радиће да овај Дом здравља функционише квалитетније, боље, да услови рада запослених буду бољи, да организација службе буде квалитетнија, да се унапреди њихов рад.
Али...? Ми смо се добро преварили, добили смо да у историји Дома здравља од његовог оснивања није забележен штрајк глађу колеге лекара који је у једном тренутку био животно угрожен, чак није ни познато на територији целе Републике Србије да је неки лекар штрајково глађу. Сви запослени су били у стиду - истиче лекар за наш портал и наставља:

- Затим, В.Д. директорка и њени сарадници не поштују ни једну одлуку управног одбора Дома здравља. Потом, за време њеног управљања, у последњих 4-5 година 15-ак лекара, специјалиста је напустило нашу установу (4 интерниста, 4 педијатра, 3 офтамолога, 2 психијатра, 3 стоматолога, итд...), старосног доба од 30 до 50 г. Једноставно, без речи, без најаве, напустили и дали отказ из наше установе. Знате, овакви скандали забрину и уплаше запослене, код колега се усели страх и зебња. Нико никада, ни она, ни њени сарадници нису се запитали због оваквих одлука. Одређени број лекара је отишао у старосну пензију. В.Д. директорка и њени сарадници уместо да се запитају зашто се ово дешава, они успешно успевају да развију "туторско-поданички" однос према лекарима. Поготово су "кивни и оштри" према специјалистама. Омиљена њена реченица је "Ако ви нећете да радите има ко хоће". На упражњено место специјалиста који су дали отказ "изнајмљују се" специјалисти који су у пензији, плаћа им се додатни допунски рад и тако наше грађане лече лекари који су већ пензионисани. Зар овакав поступак В.Д. и њених сарадника није забрињавајући? Директорка Цветковић са својим "поданицима" тражи и расписује конкурсе за специјалисте чија су места остала упражњена, оптерећује и додатно финансијски троши Минстраство здравља, обмањујући исто да су одређени искусни специјалисти дали отказ из наше установе. Ти њени "специјалисти" су подани до краја и она тако замењује састав запослених у установи са циљем да ће је доживотно подржавати да буде доживотни руководилац.

Услед низа срамних одлука др Александре Цветковић, о којима смо писали раније, Управни одбор Дома здравља Земун упутио је захтев за њену смену министарки здравља др Даници Грујичић. У захтеву је наведено да је директорка погрешним чињењем изазвала незадовољство запослених и посебно се истиче да др Цветковић од 2019. године није извршавала одлуке Управног одбора, чиме је прекршила низ финансијских и правних закона и других прописа Републике Србије.