Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

СРАМОТА! Бахата директорка Дома здравља Земун противправно на место начелника поставила своју ДРУГАРИЦУ

16.01.2023. 13:48
Пише:
Србија Данас
dr Aleksandra Cvetković
др Александра Цветковић / Извор: Фото: ТВ Прва/Гоогле maps/Facebook Printscreen - Телевизија Земун

Бахата директорка која је због скандалозних одлука направила хаос у Дому здравља у Земуну запослила је, кршећи закон, на место начелника Службе за кућно лечење своју другарицу!

После информација о томе да је в.д. директорка Дома здравља Земун др Александра Цветковић више од годину дана крила да не ради ултразвучни апарат у поменутој установи, и новац уместо за прекопотребни апарат потрошила на ситан инвентар, због чега је труднице приморала да путују у друге установе како би обавиле основне и рутинске прегледе, испливала су нова сазнања које додатно потврђују степен бахатости директорке. 

Директорки Дома здравља у Земуну битнији ситан инвентар од ултразвука за труднице? Шерифовским понашањем онемогућила ултразвучне прегледе у Батајници

Директорки Дома здравља у Земуну битнији ситан инвентар од ултразвука за труднице? Шерифовским понашањем онемогућила ултразвучне прегледе у Батајници

"МУЧЕЊЕ ТРУДНИЦА У БАТАЈНИЦИ И ИЗБИЈАЊЕ ПАРА ИЗ ЏЕПА" Директорка Дома здравља у Земуну срамном одлуком натерала труднице да се приватно прегледају

"МУЧЕЊЕ ТРУДНИЦА У БАТАЈНИЦИ И ИЗБИЈАЊЕ ПАРА ИЗ ЏЕПА" Директорка Дома здравља у Земуну срамном одлуком натерала труднице да се приватно прегледају

"МОБИНГ НАД ЗАПОСЛЕНИМА, ЗЛОУПОТРЕБЕ, УРУШАВАЊЕ УГЛЕДА ИНСТИТУЦИЈЕ" Управни одбор упутио ЗАХТЕВ за СМЕНУ директорке Дома здравља Земун Александре Цветковић

"МОБИНГ НАД ЗАПОСЛЕНИМА, ЗЛОУПОТРЕБЕ, УРУШАВАЊЕ УГЛЕДА ИНСТИТУЦИЈЕ" Управни одбор упутио ЗАХТЕВ за СМЕНУ директорке Дома здравља Земун Александре Цветковић

Како за портал Србија Данас открива доктор Жељко Раниловић који је 2021. године штрајковао глађу због срамних поступака директорке, након чега му се здравствено стање погоршало па је завршио на болничком лечењу, директорка Цветковић је, кршећи закон, на место начелнице Службе за кућно лечење запослила своју другарицу!

- Она је током короне довела докторку која је до тад била консултант у фармацеутским кућама, значи никада није радила у здравству, ни дана радног стажа није имала са пацијентима. Довела је ту докторку, коју је запослила у службу кућног лечења где је радила само вакцинације и неких девет месеци касније је постављена да буде начелница кућног лечења - започиње причу др Раниловић за наш портал и додаје:

- Иначе, служба кућног лечења је служба која се бави палијативном медицином тешких болесника за коју је потребно огромно искуство. У том тренутку, када је за начелницу поставила докторку, која је иначе њења кућна пријатељица, ми нисмо имали ниједног лекара који у тој служби ради мање од 5 година. Било је оних и који су радили по 20, 30 година, а она је за начелницу поставила особу која није имала ни 9 месеци радног искуства! У систематизацији и спецификацији сваког радног места пише који су услови. Конкретно, услов за начелника кућног лецења је да доктор медицине  има најмање 3 године и 6 месеци радног искуства. Дакле, не у социјалној заштити, трговини и тако даље, него искључиво у здравству. Она је то правило прекршила поставивши за начелницу докторку која је имала мање од 9 месеци радног искуства, која је на то добила и коефицијент на плату, као што то добијају сви начелници, дакле стекла је противправно добит, између осталог и новчану, а затим је писала и процедуре за службу за шта није компетентна.

Zemun
Земун / Извор: Фото: Град Beograd/YT Printscreen/SD Илустрација

Због свега овога синдикат медицинских радника је против директорке Дома здравља у Земуну поднео и тужбу, где је између осталог наведено да је директорка Цветковић искоришћавањем свог положаја и прекорачавањем граница свог овлашћења, омогућила поменутој докторки прибављање противправне имовинске користи. 

У тужби је посебно истакнуто да за распоређивање поменуте докторке на место начелника директорка Цветковић није имала нити један законски или подзаконски основ. 

Како сазнајемо, постављена начелница је након притиска радника у Дому здравља Земун и синдиката смењена, али како истиче доктор Жељко Раниловић последице у служби након њеног мандата се санирају и данас. 

- И дан данас се у тој служби осећају последице лошег вођења. Иако је она смењена, неке ствари које су ушле у процедуру нису добре и даље се санирају - закључује доктор Раниловић. 

dr Cvetković
др Цветковић / Извор: Фото: Град Београд/СД Илустрација

Услед низа срамних одлука др Александре Цветковић, о којима смо писали раније, Управни одбор Дома здравља Земун упутио је захтев за њену смену министарки здравља др Даници Грујичић. У захтеву је наведено да је директорка погрешним чињењем изазвала незадовољство запослених и посебно се истиче да др Цветковић од 2019. године није извршавала одлуке Управног одбора, чиме је прекршила низ финансијских и правних закона и других прописа Републике Србије.