Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЛАЖНИ ЕКОЛОЗИ УНИШТИЛИ БЕОГРАД: Директна штета која је нанета граду виша од ДЕСЕТ МИЛИОНА динара

06.12.2021. 17:14
Пише:
Србија Данас
Protesti u Beogradu
Протести у Београду / Извор: Фото: Printscreen/@lazidetektor/Srbija Данас

Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је данас да је директна штета која је нанета Граду током блокада и протеста 12 милиона динара и објаснио да је тај износ Град исплатио ауто-превозницима који нису возили, а грађани нису имали услугу, саопштио је градски Секретаријат за информисање.

Поручио је да је свако изражавање политичког става неоспорно и легитимно, али да је проблем када да се блокира "живот града". Навео је да је у Београду током блокаде било прекинуто 79 градских линија и да је између 25 и 30 хиљада путника морало да наставе пут пешке.

ХРВАТ И СРПКИЊА СЕ ГРЛИЛИ 24 ЧАСА У КНЕЗУ! Београђани били збуњени призором, а ево шта се крије иза ове приче (ВИДЕО)

ХРВАТ И СРПКИЊА СЕ ГРЛИЛИ 24 ЧАСА У КНЕЗУ! Београђани били збуњени призором, а ево шта се крије иза ове приче (ВИДЕО)

КОЛОНИ СЕ НЕ ВИДИ КРАЈ! Удес на Панчевачком мосту створио огромне саобраћајне гужве

КОЛОНИ СЕ НЕ ВИДИ КРАЈ! Удес на Панчевачком мосту створио огромне саобраћајне гужве

Новогодишњи и Божићни празници стижу у престоницу: Да Београд блиста за Нову годину постараће се ЈКП "Јавно осветљење"

Новогодишњи и Божићни празници стижу у престоницу: Да Београд блиста за Нову годину постараће се ЈКП "Јавно осветљење"

Имали смо и немиле сцене где жена са малим дететом иде преко моста пешице као и жену у Јурија Гагарина која је била заглављена у лифту два сата, јер возило за хитне интервенције није могло да стигне. Директна штета која је нанета Граду је 12 милиона динара, односно толико смо морали да платимо ауто-превозницима који нису возили, а грађани нису имали услугу - казао је Весић на ТВ Пинк.

Објаснио је да је то око 100.000 евра који се издвајају из беџета и додао да у још није урачуната штета која је начињена каменовањем аутобуса.

Осврнуо се и на то да су током протеста касниле и комуналне услуге и рекао да је то због тога што је од 24 екипе ЈКП "Београдске електране", које су биле на терену, 16 њих било заглављено, те нису могле отклонити проблем слабијег грејања на Новом Београду.

Goran Vesić
Горан Весић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Он је нагласио да ЈКП "Градска чистоћа" није могла у неким деловима града да носи смеће, али да је после блокаде у року од сат и по све нормализовано.

Весић је објаснио да је изражавање незадовољства и политичких ставова легитимно, уколико се поштују људска права и не ометају остали грађани.

- Зато је мој апел онима који организују протесте да размисле о томе да не треба да малтеретирају своје суграђане и да је изражавање политичке воље право свакога. И ја бих се борио за њихово право да изразе свој став исто као што се борим за право свих грађана да живе нормално. Али немате право да изражавајући свој став угрожавате права других. Право на слободно кретање је једно од основних уставних права - рекао је Весић.

Заменик градоначелника је оценио да један део људи излази на улице из страха за животну средину, али да је то искоришћено за прикупљање политичких поена.

Казао је да су одређени људи узели новац од Рио Тинта, а да сада они протествују против компаније и додао да је то чињеница, која не може да се оповргне.

Подсетио је да су ти грађани одбили да разговарају са председником Александром Вучићем и да су тиме указали незаинтересованост, како за председника тако и за актуелна питања, што није случај, како каже, са грађанима Јадра.

Исти су одбили да причају са председником Србије, то говори да тим људима, председник Србије није важан, али је зато грађанима Јадра важан и то смо видели у сусрету с њим. Јер они знају да председник Вучић може да реши проблеме које имају, као што је решио и многе друге у нашој држави - указао је Весић.

Поновио је да је део грађана који протестује заиста забринут за животну средину и да то треба да се разуме и поручио да је неопходно објаснити им шта се све урадило у заштити животне средине, као и да није могуће решити све проблеме ођедном.

Blokiran Pupinov most
Блокиран Пупинов мост / Извор: Србија Данас

Људи који злоупотребљавају Еколошки протест зарад политичких интереса, казао је Весић, ругају се онима који протестују и истакао да то портврђује и чињеница да су на претходном окупљању у суботу извиждани од стране демостраната.

Позвао је људе који протестују да то слободно чине, али да не угрожавају права других грађана.

Објаснио је да људи желе да решавају комуналне проблеме и то је, како је рекао, био случај у разговору мештана Јадра са председником Вучићем, те се осврнуо на своје искуство стечено обилазећи општине у Покретној канцеларији.

Већ четири месеца, колико грађане престонице обилазим са покретном канцеларијом, никада нисам имао ни једно питање, а да није комунално, зато што је људима то живот - рекао је Весић.

Подсетио је да је јуче био у Забрежју у општини Обреновац и да је договорено да се уреди централни трг са спомеником проти Матеји Ненадовићу, који је из тог места послао прво дипломатско писмо у модерној историји Србије.

Такође, каже Весић, трг ће постати место окупљања и одмора, јер ће бити постављене клупе и бесплатни вај-фај, исто као на Тргу републике.

Нема разлога да мештани Забрежја немају исте услове као грађани у центру Београда - казао је Весић и подсетио да је ове године у општини Сурчин уређено три трга.