Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОГЛАС за прикупљање затворених писмених понуда за давање у закуп пијачног пословног простора пијаце "ПАЛИЛУЛА"

14.11.2019. 12:09
Пише:
Промо
Palilula
Палилула / Извор: Фото: ЈКП Градске пијаце

ЈКП Градске пијаце расписује позив за подношење писмених понуда

Комисија за доделу пословног простора ЈКП «Градске пијаце» Београд је, на основу чланова 6-14. Правилника о издавању у закуп пијачног пословног простора бр.4729/4 од  31.07.2019. године на 8. редовној седници, одржаној дана 13.11.2019. године, донела Одлуку број 7220/1 да распише 

О Г Л А С
за прикупљање затворених писмених понуда 
за давање у закуп пијачног пословног простора пијаце „ПАЛИЛУЛА“

УСЛОВИ ЗА ИЗДАВАЊЕ СЛОБОДНОГ ПИЈАЧНОГ ПРОСТОРА-ШТАНДОВА

Пословни простор - штандови дају се у закуп на одређено време, до 31.12.2020. године, након чега се уговор може обновити у складу са одредбама Правилника о издавању пословног простора и Уговора.
Пословни простор - штандови се издају у виђеном стању и трошкове уређења сносе закупци без права на надокнаду истих.
Намена коришћења пословног простора - штандова одређена је за сваки слободни штанд на основу Плана пијаце бр. 5961/2 од 01.10.2019. године усвојеном од стране Надзорног одбора ЈКП „Градске пијаце“.
Право учешћа на огласу имају физичка лица, правна лица и предузетници.

Пријава треба да садржи:

    • Образац понуде (може се преузети на сајту www.bgpijace.rs или лично на писарници ЈКП „Градске пијаце“);
    • Захтев за уређење штанда са техничким описом;
    • Скицу технолошког распореда опреме у штанду;
    • Потврду којом доказује да нема дуговања према ЈКП „Градске пијаце“ (потврду издаје Предузеће, по захтеву који можете да преузмете на сајту www.bgpijace.rs ).
    • За правна лица и предузетнике: назив и седиште фирме, име и презиме директора, односно оснивача за предузетнике и његов потпис, односно пуномоћје за лице које заступа подносиоца пријаве, фотокопију извода из регистра надлежног органа, број текућег рачуна и назив банке код које се води текући рачун за враћање депозита.
    • За физичка лица (која немају регистровану радњу):  име и презиме, адресу, број личне карте, ЈМБГ (у складу са сагласношћу коју можете преузети на сајту www.bgpijace.rs или лично на писарници ЈКП „Градске пијаце“), број текућег рачуна и назив банке код које се води текући рачун за враћање депозита;

Понуде правних лица и предузетника морају бити потписане од стране овлашћених лица (оверен картон депонованих потписа), а физичких лица потписане од стране понуђача.

Уколико пријава не садржи све напред наведене елементе сматраће се непотпуном и иста се неће разматрати.

Учесници огласа су у обавези да уплате депозит  за озбиљност понуде на огласу за сваку поднету понуду у износу од 10% од понуђене месечне закупнине за цео штанд на текући рачун ЈКП «ГРАДСКЕ ПИЈАЦЕ» БЕОГРАД  број: 205-39344-08 позив на број: 429201. Доказ о уплати депозита ОБАВЕЗНО доставити уз понуду у затвореној коверти

Свим учесницима огласа депозит се враћа у року од 10 дана од дана доношења одлуке о најповољнијем понуђачу.

За сваки пословни простор – штанд, почетна цена износи 2.110,00 динара са урачунатим порезом на додату вредност по стопи од 20%. 

У понуђену цену закупа нису урачунати заједнички трошкови одржавања пијачног простора и други пратећи трошкови (електрична енергија, вода, телефон, грејање, климатизација, смеће и сл.) сразмерно величини простора и објекта. 

Трошкови електричне енергије и воде се, у зависности од штанда, обрачунавају и фактуришу од стране ЈКП „Градске пијаце“ Београд, у ком случају закупац има обавезу да сваког месеца омогући запосленом у ЈКП „Градске пијаце“ да очита потрошњу.

Понуђена цена закупа пословног простора важи за уговорени период, као и за период у случају обнављања уговора и иста ће се примењивати све док понуђена цена не достигне ниво цене из Ценовника за одговарајућу категорију пијаце.

На огласу не могу учествовати физичка лица, предузетници и правна лица  који имају неизмирене и доспеле финансијске обавезе према Предузећу по основу закупа или других трошкова, који произилазе из раније закључених уговора на дан објављивања огласа или су својим поступцима прекршили Уговор о закупу пијачне опреме, Одлуку о пијацама или Пијачни ред.

Понуде у затвореним ковертама доставити на адресу: ЈКП «ГРАДСКЕ ПИЈАЦЕ»-БЕОГРАД, ул. Живка Карабиберовића бр.3, са назнаком: «ЗА ШТАНД БРОЈ: ......».

Рок за достављање понуде је 22.11.2019. године до 09,00 часова. 

Јавно отварање приспелих понуда обавиће се дана 22.11.2019. године у 11,00 часова у великој сали за седнице, улица Живка Карабиберовића бр.3, Београд.

Одлуку о понуђачу Комисија ће донети најкасније у року од 8 дана по истеку рока за подношење пријаве за оглас. Критеријум за одабир најповољнијег понуђача биће највиша понуђена цена закупа.

Поткритеријум за сваки пословни простор – штанд је усклађивање делатности са наменом која је предвиђена за сваки штанд Планом пијаце. 

Пре закључења Уговора о закупу пословног простора, изабрани понуђач је дужан да на текући рачун Предузећа уплати депозит у висини од 3 понуђене месечне закупнине са урачунатим ПДВ-ом. 

Уколико подносилац понуде, који је одлуком Комисије изабран као најповољнији понуђач, не закључи уговор у остављеном року и не уплати износ на име обезбеђења уредног извршења својих уговорних обавеза, сматра се да је одустао од понуде, уз губитак права на повраћај депозита за обезбеђење учешћа на огласу. У том случају Комисија може предметни објекат понудити првом следећем најповољнијем понуђачу, уколико исти није повезано лице у складу са законом.

Разгледање пословног простора-штандова који се дају у закуп вршиће се радним данима од 14.11. до 21.11.2019. године, у времену од 09-15 часова. 

Увид у документацију вршиће се радним данима од 14.11. до 21.11.2019. године, у времену 09-15 часова у дирекцији ЈКП „Градске пијаце“ Београд, ул. Живка Карабиберовића бр.3.
За све додатне информације заинтересовани се могу јавити на телефон: 011/7857-932, 011/7857-952 или путем електронске поште: prostor@bgpijace.co.rs

СЛОБОДНИ ПОСЛОВНИ ПРОСТОР - ШТАНДОВИ

Штанд бр. 2, површине 12,26 м2, максимална снага електричног бројила 3 kW,  почетна цена 2.110,00  дин/м2

- намена штанда: 
Продаја маслина, маслиновог уља и качкаваља

Уз понуду доставити:
Извод о регистрацији привредног субјекта издата од стране АПР – а, а уколико је реч о физичком лицу потребно је да у року од 30 дана од дана објављивања одлуке региструје правно лице или предузетничку радњу.

Додатни услови:
Понуђач је у обавези да, уколико је већ регистрован, достави доказ да има бар једно     регистровано продајно место или да је у систему ЈКП „Градске пијаце“.

 • Штанд бр. 3, површине 12,14 м2, максимална снага електричног бројила 3 kW, почетна цена 2.110,00  дин/м2

- намена штанда:
Продаја млечних производа – сланих сирева и посластица од сирева у домаћој радиности.

- Услови за пријаву:
Понуђач је у обавези да има регистрован објекат за производњу млечних производа. 

Уз понуду доставити:
Решење о регистрацији објекта за производњу млечних производа издато од стране надлежног Министарства;Извод о регистрацији привредног субјекта издата од стране АПР – а, а уколико је реч о физичком лицу потребно је да у року од 30 дана од дана објављивања одлуке региструје правно лице или предузетничку радњу.

Додатни услови:
Понуђач је у обавези да, уколико је већ регистрован, достави доказ да има бар једно  регистровано продајно место или да је у систему ЈКП „Градске пијаце“.

Штанд бр. 6, површине 24,81 м2, максимална снага електричног бројила 24 kW,  почетна цена 2.110,00  дин/м2

- намена штанда:
„Пет Shop“ – продаја хране и опреме за кућне љубимце

- Услови за пријаву:
Извод о регистрацији привредног субјекта издата од стране АПР – а, а уколико је реч о физичком лицу потребно је да у року од 30 дана од дана објављивања одлуке региструје правно лице или предузетничку радњу.

Штанд бр. 11, површине 18,41 м2, максимална снага електричног бројила 6 kW,  почетна цена 2.110,00  дин/м2

- намена штанда: 
Продаја сувенира и предмета са мотивима Србије. 

-додатни услови за пријаву:
Понуђач је у обавези да има регистровано најмање једно продајно место за малопродају сувенира – уз понуду доставити доказ о регистрованом продајном месту.

Штанд бр. 16, површине 11,47 м2, максимална снага електричног бројила 3 kW,  почетна цена 2.110,00  дин/м2

- намена штанда:
Производња и продаја биљних, веганских, сирових колача и торти  у домаћој радиности

-додатни услови за пријаву:
Понуђач је у обавези да има најмање једно продајно место за малопродају производа – 
уз понуду доставити доказ о регистрованом продајном месту;
Понуђач је у обавези да поседује извештаје о анализи намирница – стручно мишљење добијено од сертификованих лабораторија за испитивање хране за све производе који се продају – уз понуду доставити фотокопију наведених извештаја.

Штанд бр. 21, површине 21,30 м2, максимална снага електричног бројила 3 3 kW, почетна цена 2.110,00  дин/м2

- намена штанда:
Етно продавница специјализована за продају прехрамбених производа домаће радиности

- додатни услови за пријаву:
Понуђач је у обавези да има регистровано најмање једно продајно место за малопродају наведених производа  – уз понуду доставити доказ о регистрованом продајном месту.

Штанд бр. 22, површине 9,32 м2, максимална снага електричног бројила 3 kW, почетна цена 2.110,00  дин/м2

- намена штанда:
Продаја вина 

-додатни услови за пријаву:
Понуђач је у обавези да има регистровано најмање једно продајно место за малопродају наведених производа  – уз понуду доставити доказ о регистрованом продајном месту.

Штанд бр. 25, површине 11,03 м2, максимална снага електричног бројила 3 kW, почетна цена 2.110,00  дин/м2

- намена штанда:
Све делатности које су у складу са Одлуком о пијацама (индустријско – прехрамбени производи)

Уз понуду доставити:
Извод о регистрацији привредног субјекта издата од стране АПР – а, а уколико је реч о физичком лицу потребно је да у року од 30 дана од дана објављивања одлуке региструје правно лице или предузетничку радњу.   

 Додатни услови:
Понуђач је у обавези да, уколико је већ регистрован, достави доказ да има бар једно регистровано продајно место или да је у систему ЈКП „Градске пијаце“.

Штанд бр. 26, површине 10,14 м2, максимална снага електричног бројила 3 kW, почетна цена 2.110,00  дин/м2

- намена штанда:
Производња или продаја чоколаде и производа од чоколаде 

Уз понуду доставити:
Извод о регистрацији привредног субјекта издата од стране АПР – а, а уколико је реч о физичком лицу потребно је да у року од 30 дана од дана објављивањаодлуке региструје правно лице или предузетничку радњу.

Додатни услови:
Понуђач је у обавези да, уколико је већ регистрован, достави доказ да има бар једно    регистровано продајно место или да је у систему ЈКП „Градске пијаце“.
 

 • Штанд бр. 29, површине 10,07 м2, максимална снага електричног бројила 32 kW, почетна цена 2.110,00  дин/м2

- намена штанда:
Брза храна – бургери

Уз понуду доставити:
Извод о регистрацији привредног субјекта издата од стране АПР – а, а уколико је реч о физичком лицу потребно је да у року од 30 дана од дана објављивања одлуке региструје правно лице или предузетничку радњу.

-додатни услови за пријаву:
Понуђач је у обавези да, уколико је већ регистрован, достави доказ да има бар једно регистровано продајно место или да је у систему ЈКП „Градске пијаце“.

Штанд бр. 30, површине 24,73 м2, максимална снага електричног бројила 12 kW, почетна цена 2.110,00  дин/м2

- намена штанда:
Брза храна – пицерија

Уз понуду доставити:
Извод о регистрацији привредног субјекта издата од стране АПР – а, а уколико је реч о физичком лицу потребно је да у року од 30 дана од дана објављивања одлуке региструје правно лице или предузетничку радњу.

додатни услови за пријаву:
Понуђач је у обавези да, уколико је већ регистрован, достави доказ да има бар једно   регистровано продајно место или да је у систему ЈКП „Градске пијаце“.

Штанд бр. 32, површине 18,24 м2, максимална снага електричног бројила 17 kW, почетна цена 2.110,00  дин/м2

- намена штанда:
Продаја заклане пернате живине, свежег живинског меса и месних прерађевина живинског порекла

- додатни услови за пријаву:
Понуђач је у обавези да има регистровано најмање пет продајних места – уз понуду доставити доказ о регистрованим продајним местима;
Понуђач је у обавези да има регистровану сопствену бројлерску производњу - уз понуду доставити доказ о регистрованом објекту за узгој животиња који издаје надлежно Министарство.
Понуђач је у обавези да има регистровану кланицу за прераду, обраду и расецање живине - уз понуду доставити доказ о регистрованом објекту који издаје надлежно Министарство.

Штанд бр. 34, површине 25,25 м2, максимална снага електричног бројила 20 kW, почетна цена 2.110,00  дин/м2

- намена штанда:
Све делатности које су у складу са Одлуком о пијацама (индустријско – прехрамбени производи)

Уз понуду доставити:
Извод о регистрацији привредног субјекта издата од стране АПР – а, а уколико је реч о физичком лицу потребно је да у року од 30 дана од дана објављивања одлуке региструје правно лице или предузетничку радњу.

Додатни услови:
Понуђач је у обавези да, уколико је већ регистрован, достави доказ да има бар једно   регистровано продајно место или да је у систему ЈКП „Градске пијаце“.

Штанд бр. 36, површине 13,39 м2, максимална снага електричног бројила 6 kW, почетна цена 2.110,00  дин/м2

- намена штанда:
Традиционална пекарска радња 

- додатни услови за пријаву:
Понуђач је у обавези да има регистровано најмање једно продајно место – уз понуду доставити доказ о регистрованом продајном месту.
Понуђач је у обавези да уз понуду достави потписану и оверену изјаву којом под кривичном и материјалном одговорношћу потрђује да при производњи пецива не користе савремену индустријску технологију и адитиве.

Штанд бр. 39, површине 16,36 м2, максимална снага електричног бројила 24 kW, почетна цена 2.110,00  дин/м2

- намена штанда:
Продаја кафе, чајева, какаа и зачина 

-додатни услови за пријаву:
Понуђач је у обавези да има регистровано најмање пет продајних места - уз понуду доставити доказе о регистрованим продајним местима;

Штанд бр. 40, површине 18,03 м2, максимална снага електричног бројила 17 kW, почетна цена 2.110,00  дин/м2

- намена штанда:
Брза храна – паста

- додатни услови за пријаву:
Понуђач је у обавези да има регистровано најмање три продајна места - уз понуду доставити доказе о регистрованом продајном месту.

Штанд бр. 42, површине 10,51 м2, максимална снага електричног бројила 17 kW, почетна цена 2.110,00  дин/м2

- намена штанда:
Месара 

- додатни услови за пријаву:
Понуђач је у обавези да има регистровано најмање два продајна места - уз понуду доставити доказе о регистрованом продајном месту.

Штанд бр. 44, површине 14,90 м2, максимална снага електричног бројила 17 kW, почетна цена 2.110,00  дин/м2

- намена штанда:
Веганска брза храна 

- додатни услови за пријаву:
Понуђач је у обавези да има регистровано најмање једно продајно место.
Уз понуду доставити доказ о регистрованом продајном месту; 
Понуђач је у обавези да поседује извештаје о анализи намирница – стручно мишљење добијено од сертификованих лабораторија за испитивање хране за све производе који се продају – уз понуду доставити фотокопију наведених извештаја.

Штанд бр. 48, површине 14,70 м2, максимална снага електричног бројила 3 kW, почетна цена 2.110,00  дин/м2

- намена штанда:
Продаја производа од пластике

Уз понуду доставити:
Извод о регистрацији привредног субјекта издата од стране АПР – а, а уколико је реч о физичком лицу потребно је да у року од 30 дана од дана објављивања одлуке региструје правно лице или предузетничку радњу.

Штанд бр. 49, површине 10,17 м2, максимална снага електричног бројила 3 kW, почетна цена 2.110,00  дин/м2

- намена штанда:
Све делатности које су у складу са Одлуком о пијацама (индустријско – прехрамбени производи)

Уз понуду доставити:
Извод о регистрацији привредног субјекта издата од стране АПР – а, а уколико је реч о физичком лицу потребно је да у року од 30 дана од дана објављивања одлуке региструје правно лице или предузетничку радњу.

Додатни услови:
Понуђач је у обавези да, уколико је већ регистрован, достави доказ да има бар једно      регистровано продајно место или да је у систему ЈКП „Градске пијаце“.

• Штанд бр. 51, површине 10,13 м2, максимална снага електричног бројила 3 kW, почетна цена 2.110,00  дин/м2

- намена штанда:
 Ручна производња и продаја органске козметике

- додатни услови за пријаву:
Понуђач је у обавези да има регистровано најмање једно продајно место - уз понуду доставити доказе о регистрованом продајном месту;
Понуђач је у обавези да поседује извештаје о анализи производа – стручно мишљење добијено од сертификованих лабораторија за испитивање производа, за све производе који се продају – уз понуду доставити фотокопију наведених извештаја.

Штанд бр. 52, површине 14,72 м2, максимална снага електричног бројила 3 kW, почетна цена 2.110,00  дин/м2

- намена штанда:
Продаја производа од дрвета 

Уз понуду доставити:
Извод о регистрацији привредног субјекта издата од стране АПР – а, а уколико је реч о физичком лицу потребно је да у року од 30 дана од дана објављивања одлуке региструје правно лице или предузетничку радњу.

Штанд бр. 53, површине 10,12 м2, максимална снага електричног бројила 3 kW, почетна цена 2.110,00  дин/м2

- намена штанда:
Продаја чајева

- додатни услови за пријаву:
Понуђач је у обавези да уз понуду достави доказ о регистрованој делатности: сакупљање, прерада и продаја лековитог биља. 
Понуђач је у обавези да има регистровано најмање једно продајно место - уз понуду доставити доказе о регистрованом продајном месту.

Штанд бр. 55, површине 10,10 м2, максимална снага електричног бројила 3 kW, почетна цена 2.110,00  дин/м2

- намена штанда:
Продаја зачина и зачинског биља

Уз понуду доставити:
Извод о регистрацији привредног субјекта издата од стране АПР – а, а уколико је реч о физичком лицу потребно је да у року од 30 дана од дана објављивања одлуке региструје правно лице или предузетничку радњу.

Штанд бр. 56, површине 7,9 м2, максимална снага електричног бројила 3 kW, почетна цена 2.110,00  дин/м2

- намена штанда: 
Прехрамбени производи за промоцију здравог живота у складу са савременим трендовима

Уз понуду доставити:
Извод о регистрацији привредног субјекта издата од стране АПР – а, а уколико је  реч о физичком лицу потребно је да у року од 30 дана од дана објављивања одлуке региструје правно лице или предузетничку радњу.

- додатни услови за пријаву: 
Понуђач је у обавези да поседује извештаје о анализи производа – стручно мишљење добијено од сертификованих лабораторија за испитивање производа, за све производе који се продају – уз понуду доставити фотокопију наведених извештаја.

Штанд бр. 64, површине 10,87 м2, максимална снага електричног бројила 17 kW, почетна цена 2.110,00  дин/м2
- намена штанда:
 Печењара

- додатни услови за пријаву:
Понуђач је у обавези да има регистровано најмање једно продајно место - уз понуду доставити доказе о регистрованом продајном месту.